Subvencija za mehanizaciju

Ima cika Laza i Marcedes da se naplati. U principu firma je sale i zabave i najbolje je snjim trgovati u razmeni staro za novo, a placanje samo kad roba bude u tvojim rukama. Nije samo cika Laza kriv, mada to nikog ni ne interesuje. Ima on pacijenata kojima je isporucio svasta, a dobio nista para. Uglavnom nemam utisak da je neki prevarant vec da je usao u vrzino kolo i sad nemoz' da izadje.

Vodite računa od koga kupujete mehanizaciju da ne biste prošli kao ja. Na osnovu predračuna dobila sam rešenje za subvencionisanje voćarskog trakora. 15.08. sam uplatila u celosti iznos po predračunu firmi Topagrar 021, a traktor mi još uvek nije stigao. U međuvremenu je istekao rok od 90 dana za realizaciju investicije, tako da ću, ako mi traktor ikada bude isporučen, najverovatnije ostati bez subvencije iako sam sve svoje obaveze odradila na vreme i u skladu sa pravilnikom. Na rok realizacije nisam mogla da utičem. Dakle, Topagrar na čelu sa Lazarom Džigurskim i pomoćnikom Ljubanom Kovačevićem izbegavajte ako ikako možete.
Ja koliko sam video to je zatvoreno.Ako je to firma u Sirigu na putu za Srbobran.

Jel ta ista firma radila i Nardi program? Ako je tako, ja znam neke koji garantujem da nikada nisu platili masine.

Ima cika Laza i Marcedes da se naplati. U principu firma je sale i zabave i najbolje je snjim trgovati u razmeni staro za novo, a placanje samo kad roba bude u tvojim rukama. Nije samo cika Laza kriv, mada to nikog ni ne interesuje. Ima on pacijenata kojima je isporucio svasta, a dobio nista para. Uglavnom nemam utisak da je neki prevarant vec da je usao u vrzino kolo i sad nemoz' da izadje.
Cuj, nije prevarant ali je uso u govnima i ne moze sad izaci!!! A tudji novac ume da koristi bez da isporuci traktor!!! Jok nije prevarant!
Kao prvo dok nije isporucio robu ni dinara ne bi video a kao drugo jbs takvu drzavu kad se trebas vuci godinama po sudovima a na kraju opet neduzni ispastaju jer banditi navodno kao nemaju nista u posedu pa nemaju odakle da vracaju!

Svako to gleda iz svog ugla i sad njega da pitate zašto nema traktora on bi verovatno rekao kako je neko drugi kriv, mada ga to uopšte ne opravdava. Da je drzava prava ovakvi trgovci sigurno ne bi postojali i ne bi se desilo da nesto platis, a da to ne dobiješ. Katastrofa ljudi, katastrofa drustvo, katastrofa drzava i katastrofa rukovodstvo evo vec skoro 40 godina. Pre toga smo i licili na nesto, a ovo sad je sve samo ne ozbiljna drzava.

Čitav iznos sam uplatila pošto sam uzela kredit od ministarstva, bila je aktuelna kreditna linija za pomoć ženama u poljoprivredi sa kamatom od 1%, a sredstva su uplaćena dobavljaču na osnovu predračuna. Na predračunu koji je dostavljen banci upisani su broj motora i šasije. Topagrar je popisao izjavu, koja je u sastavu dokumenacije za subvenciju, da može isporučiti trakor u roku od 150 dana od izdavanja predračuna(isteklo 25.08.). Usmenim putem su rekli da traje nekoliko dana dok njima legne uplata, prebace pare uvozniku, ovaj organizuje isporuku i to je to. Nisam imala razloga da sumnjam.

Bilo sta da kazemo nazalost desilo se i nema povratka,daj boze samo da traktor stigne sam bog zna koliko je tu otislo zivaca.Skoro sam proso tako sa usranom drljacom toliko izmisljenih prica nisam cuo za ovih svojih 59 godina,ali sva sreca isporuceno mi je.Zato ne gubite nadu borite se samo od drzave ne ocekujte pomoc jer da su hteli vec bi reagovali.Pozdrav.

Ja sam dosta masina kupio novih nacekao se papira i slusao laznih prica da se romani mogu pisati,i rekao sam sebi,od sada samo polovnu mehanizaciju kupujem dok se zakon ne promeni,mada cisto sumnjam da ce se promeniti....

Najgore da sam pola platio pa mi onda servirao price za malu decu.A papire za subvencionisanu mehanizaciju tek od maja cekam,ma ni odgovora nema.

Sad je gotovo, zato gledajte da saradjujete sa firmama sa kojim su drugi imali dobru saradnju.

Vreme prolazi , ništa se ne dešava , sve su veće šanse da sve prenesu za narednu godinu , a to verovatno znači čekanje uredbe o raspodeli sredstava za nerealizovane predmete

Od koga je on uzimao staro za novo,jos je i dobro sto oni uopste rade.
I sad nece biti kriv taj sto je tog Lazar zeznuo,nego je Laza kriv ili kako mu je ime.

[h=1]Mrka kapa za poljoprivredu u 2018. godini[/h]

Kakav god bio agrarni budžet za 2018. godinu, biće oko 10 milijardi dinara manji od zakonskog minimuma i sasvim sigurno nedovoljan
Povećanjem agrarnog budžeta za 2018. godinu na 40,8 milijarde dinara, kako najavljuje ministar Branislav Nedimović, i dalje se neće dostići zakonski minimum za poljoprivredu jer je najavljeni iznos 10 milijardi dinara manji od od pet odsto nacionalnog budžeta, ukazuju u udruženju „Pančevački ratari“. Dodaju da to u najmanju ruku zbunjuje poljoprivrednike, jer je agrarni budžet u 2017. godini iznosio 43,778 milijardi dinara.-Ministar poljoprivrede se prošle godine javno hvalio da je agrarni budžet povećan za 3,2 milijarde dinara, odnosno 8,11 odsto, što je takođe bilo manje od zakonskih pet odsto budžeta Srbije. Sa druge strane, ministar finansija Dušan Vujović je već postavio limite za potrošnju po ministarstvima, gde Ministarstvu poljoprivrede pripada najviše 40,19 milijardi dinara. Kakav god bio agrarni budžet za 2018. godinu, biće značajno manji (oko 10 milijardi dinara) od zakonskog minimuma i sasvim sigurno nedovoljan jer je i ovogodišnji agrarni budžet u iznosu od 43,778 milijardi dinara potrošen već u septembru i ,,kraći’’ je za oko pet milijardi dinara koliko nedostaje za isplatu subvencija i regresa poljoprivrednicima – navodi se u saopštenju udruženja koje je potpisao predsednik Jovan Negovan.Uz objašnjenje da će, ako nedostatak para ne bude nadoknađen rebalansom budžeta za 2017, obaveze za isplatu zaostalih subvencija iz ove godine biti prebačene u 2018, dodaje se da će na taj način agrarni budžet za iduću godinu biti umanjen za zaostalu isplatu subvencija iz 2017, to jest za oko pet milijardi dinara.-Da li je ovome doprinela ekspresno uvedena ,,traktorizacija’’ ili nepoštovanje zakonskog minimuma od pet odsto budžeta Republike Srbije nije sasvim jasno, ali je potpuno jasno da sredstava za agrar nema dovoljno. Aktuelni ministar finansija nije naklonjen poljoprivrednicima kao ni ceo državni vrh, pa poljoprvirednici ne mogu očekivati nikakve pozitivne mere u 2018. godini već još više teškoća, zbog katastrofalnih finansijskih posledica, zbog ekstremne suše ove godine, i izostanka državne pomoći – navodi se u saopštenju.Ocenjuje se da će sve to ratarima biti čista so na ljutu ranu i još više otežati opstanak u ovoj veoma surovoj delatnosti u našim uslovima i pored „fanatične odanosti naših poljoprivrednika“.-Država ovakvim ponašanjem sasvim otvoreno i ogoljeno iskazuje svoj štetočinski – gotovo neprijateljski odnos prema sopstvenim poljoprivrednicima – ratarima, a istovremeno pruža ,,crveni tepih’’ takozvanim investitorima – strancima koji u sopstvenoj matičnoj zemlji ne poseduju ni jedan hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu. Sve gorenavedeno u ovom saopštenju je realna – katastrofalna situacija u kojoj se nalaze poljoprivrednici – ratari sa nepopravljivim posledicama koje će se manifestovati već u 2018. godini i imaće dugoročan karakter opšte propasti naših poljoprivrednika i naše poljoprivrede. Na kraju ostaje još jedna nedoumica da li nam se sve ovo ,,slučajno’’ dešava ili je to nečija smišljena strategija dugoročnog karaktera daljeg siromašenja naših ratara – pitaju se „Pančevački ratari“.

http://www.agrosmart.net/agro-politika/mrka-kapa-poljoprivredu-2018-godini.html

Danas mi kolega kaze da je dobio resenje i pare za navigaciju.Predao 3 meseca posle mene:zli::

Ja sam imao situaciju da nije bilo u redu nesto sa fiskalnim isečkom za traktor . tj moj prijatelj. Onda bila priča da ne mogu preko fiskalne kase da se izvrši plaćanje, onda je bila priča oko nekih garancija itd... Prvo sam dobio pismenu izjavu onoga koji je izdavao račun da je njegova greška i u slučaju spora ili gubitka nekog povezanog prava da će lice snositi materijalnu i krivičnu odgovornost. Drugi put vezivanje za profakturu sam uradio plaćanjem preko računa u vezi sa profakturom tom i tom i imao dokaz da su pare legle na račun, ali pre toga sve je morao da mi obezbedi od garancija do izjava i normalno preuzimanje robe. Prvi put je malo falilo da uleti tržišna i poreska u firmu koja je prodavala zbog utaje poreza, mada se je sve smirilo, i tu sam izvukao povraćaj od prilike 500.000 dinara za traktor. Prijatelj mi je bio neizmerno zahvalan ali je bogami bilo čupavo.

Koliko sam shvatio treba pio, pdv, odredjena kolicima registrovane površine, izmireni svi porezi i obaveze. Ima i bodovanje koje verovatno utice na konačnu listu kandidata. Ovo ostalo je sve manje vise slično kao i kod naseg ministarstva.

Nazad
Vrh