Subvencija za mehanizaciju

Ja sam odustao zbog sporosti banke da mi da garancije.
Bogami ne bi ga ja kupio pa da se tamo pojavim sa 35 bodova :nono:

ajde da vidimo koliko ko ima bodova pa da se posle zalimo jedni drugima

bacan je napisao(la):
da
Post je spojen: [time]1274782068[/time]

rodjen sam posle 1 1 1970,nema veze sto ne privredjuju,clanovi su gazdinstva

A šta će mo da radimo u vezi Pio osiguranja?Da li znate da ne mogu da unose ni zahteve za subvecije zato što nam nisu ažurirali podatke o plaćenom Piu a nismo dobili ni rešenja.Kod nas sad traže da im dostavimo uverenje da smo platili i kažu biće uredu a kad sam otišao da izvadim uverenje ovi iz poreskog kažu ne izdajemo uverenja :zli: pojedinačna već da ovi iz trezora dostave spisak pa će im poresko vratiti podatke ko je kad i koliko platio.Ajde to će možda i odraditi ali mi nije jasno kako će ovi iz Šabca da dobiju taj podatak da bi mogli zahteve za mehanizaciju uneti.Ovi ako ne izažuriraju skoro možemo da se slikamo.

Pisao sam o tome ranije .Mi u Kikindi smo to odradili i juče je odradjen kompletan 4.05.,znači uneseno sve i čeka se isplata.Iz sela je njih nekoliko dobilo subvencije oko15.o4.

To je dovoljno da se na tv kaže "počela je isplata", a dobilo je 1% ljudi, možda i manje.

bacan je napisao(la):
ja mislim da ce vecina dobiti
talianu je napisao(la):
Nadam se da si u pravu ali nema info koliki im je fond.
bacan je napisao(la):
verovatno ce prvo dobiti oni koji su vec kupili
diklofen je napisao(la):
Ja sam odustao zbog sporosti banke da mi da garancije.
Bogami ne bi ga ja kupio pa da se tamo pojavim sa 35 bodova :nono:
Pa šta i ja se pojavljujem sa 40-tak bodova...
Danas šaljem...
Jedino sam ućario ima nas 6 članova bez dece , a sa sitnom decom kolko oš :haha:
Kad li se očekuju odgovori tj. kad prolazi konkurs zna li neko?
I ja se nadam da će većina dobiti i među njima i mi
Uh sad sam pozitivno nervozan, a vi?
:bravo:

Pozdrav svima... Nalazim se u marginalnom podrucju i konkurisao sam za kupovinu traktora, i imam izmedju 55 i 60 bodova ne znam ni ja sam... posto imam registrovane zemlje 12h stim da je 4h ne obradiva a 8h obradiv povrsina e, sada ne znam ni ja sam kako ce to da se boduje.... ako to priznaju onda imam 60. a i ako mi srednju saobracajnu skolu priznaju onda imam 63 i to je to... ::novac::

moj savet kada saljete,. saljite preporuceno sa povratnicom,tako ste sigurni da je stiglo tamo gde treba

ja sam bio na nekom predavanju u procredit banci i tamo su nam šapnuli da nema dovoljno para za sve i da se ide sistemom ko prvi preda taj dobije normalno pored bodovanja ,i da je najbolje da se ode direktno do šabca da se preda.A da se sledeće godine dobijaju pristupni fondovi evropske unije i da će povraćaj biti 50% i da para neće faliti. E sad videcemo,nek neko napise da li je dobio i sa koliko bodova kad krene povraćaj.baš me interesuje pošto bi sledeće godine uzimao mašina.

Oni moraju i sledece god da daju neku povoljnost da bi se kupovalo jer se ove god. bas uzimalo traktora, samo kod mene u selu 4 Clasa, 2 Belarusa i 1 Rakovica...

pozdrav..
danas sam kupio tanjiracu..i da li mi neko moze reci sta treba da posaljem od papira za subvenciju??
hvala..

markokurjega je napisao(la):
ja sam bio na nekom predavanju u procredit banci i tamo su nam šapnuli da nema dovoljno para za sve i da se ide sistemom ko prvi preda taj dobije normalno pored bodovanja ,i da je najbolje da se ode direktno do šabca da se preda.A da se sledeće godine dobijaju pristupni fondovi evropske unije i da će povraćaj biti 50% i da para neće faliti. E sad videcemo,nek neko napise da li je dobio i sa koliko bodova kad krene povraćaj.baš me interesuje pošto bi sledeće godine uzimao mašina.
Poštovani kolega odakle banci informacije da li ministarstvo ima para ili ne ! To što oni vama šapuću nema nikakve veze sa min.polj. Verovatno nisu očekivali ovoliku potražnju za kreditima pa sad odvraćaju ljude kao biće sledeće god . još povoljnije, ali za njih kad koriguju kamate da te oderu!
Para da nema za sve to je sigurno,zato je i konkurs raspisan. Jedno je sigurno da kamata neće više nikada biti ovako povoljna.

A zašto neće biti povoljnije kamate?
Trudim se da skontam al ne ide...
Mene ne bi čudilo da za traktore i ostalu krupnu mehanizaciju produže tj. obnove konkurs.Državu takav vid subvencija vrlo malo košta.Za iduću godinu je u najavi ukidanje direktnih davanja po hektaru a pokretanje opšteg regresiranja(kao refakcija za gorivo).

A ko će da ima informacije ako neće banka preko kojih ide ogroman broj kupovine mehanizacije i moraju da imaju sto tacniju informaciju o povratu sredstava da ne bi obmanjivali ljude.a drugo koja to banka odbija ljude od kredita pa ona živi od toga.Ja sam bio na tom predavaju u februaru kad nisu ni počeli konkursi, baš su nam zato i rekli da ko misli da uzima mehanizaciju odradi to što pre da bi mogao imati veće šanse za povrat.I ako po tvom banka nema takve informacije ,odkud tebi informacije da kamata neće biti tako mala.Malo se bolje raspitaj pa onda komentariši.

Nazad
Vrh