Subvencija za mehanizaciju

Pa ima njih bez osnovne mnogo pametniji i uspešniji od nekih sa poljo. Fakultetom . To nije merilo...
Imas takvih po svim selima da lece gledanjem u pasulj, neke travke i slicno ali im ne daju da otvore apoteku, polikliniku... samo kod nas svako zna da radi zemlju.

Poslednja izmena:
Sve je to ok ali o nasledstvu nema sanse,to ti je isto i kad neko nasledi stan u gradu,po tvome ako ima taj stan nemoze da nasledi neki drugi stan
Stan je nešto drugo. I kod nas kada imaš viška stambenog prostora plaćaš dupli porez na taj višak.... A zemlja je nešto drugo. Kum je u švajcarskoj i tamo ima prijatelja koji je radio zemlju, i napunio godine za penziju (2010-te je valjda otišao u penziju) ..... Pošto sin nije hteo da nastavi taj posao, imao je pravo da li da sam proda zemlju kome hoće ili da država nađe ko će otkupiti... Uglavnom tek kada je skinuo zemlju sa svog imena kupoprodajnim ugovorom dobio je penziju 7 dana posle toga.

Ukratko rečeno....
Neće oni tek tako da ukinu subvencije.... Ima mnogo kulturniji način, koji će samo prepisati iz EU...
Prvo će razvrstati ljude :
1. Ko poseduje zemlju i obrađuje je...
2. Ko poseduje a ne obrađuje zemlju...

Zatim će porez na zemljište skočiti 5x gore za ove što obrađuju.... A onda će uvesti još duplo veći porez za ove što ne obrađuju... Onda će ti ljudi početi prodavati zemlju, jer neće imati interesa da je poseduju.... Cena će početi drastično padati, jer je vrlo malo mladih zaista zainteresovani za rad u poljoprivredi (ne računajući 150k fiktivnih gazdinstva na ćerkama koje se vode negde u selu a žive i studiraju u gradu-a uskoro će kontrole i to obići da provere) I u svakom selu će ostati po njih par da obrađuju sve i ćao....

I na kraju će biti udarac kao što je već u EU da ne može da nasledi poljoprivredno zemljište onaj ko ga ne obrađuje.... Nego će država otkupljivati po tržišnoj ceni koja će verovatno biti....
Vrlo brzo nas ceka ovaj scenario,brze nego sto neki misle i mogu da predpostave.

Ne slazem se sa tim ali znam da si u pravu.Navescu svoj primer,u zadnjih par godina zbog ispunjenja uslova za odlazak u penziju sam fiktivno zaposleno lice koji sam uplacuje doprinose za pio i zdravstvo.Mesecni iznos je malo ispod 20k mesecno koliko vi profi uplacujete godisnje.Ovo je moj izbor niko me nije naterao samo sam birao najlaksi nacin da ostvarim penziju

Ko plaća pio taj živi i prihodi su mu isključivo od poljoprivrede.Ko ne plaća pio ili je zaposlen ili je dužan silne milione zbog toga što nije plaćao 🤣 , trećeg nema.Barem ja to tako vidim.Profi i običan poljoprivrednik je najjobičnija fraza koju je smislio neko od onih lelemuda u ministarstvu kada nije znao kako da kategoriše svoje bližnje poslušne poljoprivrednike i one ostale koji nisu blizu vatre...mnogo se ovde palamudi da izvinete na izrazu.

U par reci, svako ko zivi iskljucivo od zemlje koju obradjuje i placa sve dazbine je profi.
Svi drugi koji imaju neki drugi izvor prihoda i ne zive samo od poljoprivrede su hobi poljprivrednici!
Ali ovi iz druge grupe malo su vise zavidni na ove prve i u glavnom im smeta vise stvari jer im je zao da batale radno mesto i da rade vise zemlje a ovako su nezadovljni jer navodno mala im je plata a od manje zemlje manja zarada.
A jos vise zavide ovima iz prve grupe po pitanju vecih subvencija po ha.
U kratko i iskreno!

Ko plaća pio taj živi i prihodi su mu isključivo od poljoprivrede.Ko ne plaća pio ili je zaposlen ili je dužan silne milione zbog toga što nije plaćao 🤣 , trećeg nema.Barem ja to tako vidim.Profi i običan poljoprivrednik je najjobičnija fraza koju je smislio neko od onih lelemuda u ministarstvu kada nije znao kako da kategoriše svoje bližnje poslušne poljoprivrednike i one ostale koji nisu blizu vatre...mnogo se ovde palamudi da izvinete na izrazu.
Ima i cetvrta: Nike bitno sta zena radi, bitno je da kuca napreduje. 😁

U par reci, svako ko zivi iskljucivo od zemlje koju obradjuje i placa sve dazbine je profi.
Svi drugi koji imaju neki drugi izvor prihoda i ne zive samo od poljoprivrede su hobi poljprivrednici!
Ali ovi iz druge grupe malo su vise zavidni na ove prve i u glavnom im smeta vise stvari jer im je zao da batale radno mesto i da rade vise zemlje a ovako su nezadovljni jer navodno mala im je plata a od manje zemlje manja zarada.
A jos vise zavide ovima iz prve grupe po pitanju vecih subvencija po ha.
U kratko i iskreno!
Nigde veze sa vezom....
A sad ti meni reci jel moje zrno kukuruza u silosu losije ili bolje od tvog ili jel na njemu pise profi ili hobi zrno ???

Pre nego sto sam se zaposlio počeo sam da uplaćujem privatno životno osiguranje, 1350 evra godišnje. Pio preko poljoprivrede mi ne pada na pamet da plaćam. Deda moj pokojni plaćao čitav život, bez i jednog kašnjenja. I imao bednu penziju.

Pre nego sto sam se zaposlio počeo sam da uplaćujem privatno životno osiguranje, 1350 evra godišnje. Pio preko poljoprivrede mi ne pada na pamet da plaćam. Deda moj pokojni plaćao čitav život, bez i jednog kašnjenja. I imao bednu penziju.
12850 dinara i to podele u dva dela i dok kupi lekove sta mu ostane ....

Poslednja izmena:
Peet znači tebi stalno upada u oči to što su ljudi zaposleni i primaju platu a uz sve to obrađuju zemlju i bore se kako znaju i umeju da opstanu što i ona druga strana takođe radi jer vidim da nikome ne cveta cveće u ovo preduzeće.

Stan je nešto drugo. I kod nas kada imaš viška stambenog prostora plaćaš dupli porez na taj višak.... A zemlja je nešto drugo. Kum je u švajcarskoj i tamo ima prijatelja koji je radio zemlju, i napunio godine za penziju (2010-te je valjda otišao u penziju) ..... Pošto sin nije hteo da nastavi taj posao, imao je pravo da li da sam proda zemlju kome hoće ili da država nađe ko će otkupiti... Uglavnom tek kada je skinuo zemlju sa svog imena kupoprodajnim ugovorom dobio je penziju 7 dana posle toga.
Znaci,prodas zemlju i kupis stanove i plus dobijas pendziju

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ako stari članovi za 10 godina ovde na forumu nisu uvideli ko stalno kuka, sve mu smeta i na sve je ljubomoran, onda stvarno ne znam šta reći.
Jebi ga kad ti ne bi radio zemlju a oni imali 350e/ha subvencija i uz to da nema ni zakupa da ih svi mole da rade tu zemlju al bi to bio posao ... za neke. 😁😁

Gluposti sa tim izrazom profi… u Sloveniji ljudi sa 40 krava i 20ha su u boljem polozaju nego ovde sa 200 krava i 500kj.

Ajd sad jedno glupo pitanje u vezi profi i neprofi poljoprivrednika,naprimer od kad pamtim radim na njivi,jos ni kvacilo nisam mogao da stisnem kako valja vec me deda ucio kako se ore,kad sam se ozenio krenuo sam da radim 3.5 kj sa imt 533,sad radim oko 50 kj i sve masine i traktore sto imam sam kupio ali posto sam i zaposljen ja nisam profi poljoprivrednik a onaj sto navlacio kozicu iza supe i nasledio 400 kj i dva fenda traktora i sad sebi uplacuje pio on je profi

Ajd sad jedno glupo pitanje u vezi profi i neprofi poljoprivrednika,naprimer od kad pamtim radim na njivi,jos ni kvacilo nisam mogao da stisnem kako valja vec me deda ucio kako se ore,kad sam se ozenio krenuo sam da radim 3.5 kj sa imt 533,sad radim oko 50 kj i sve masine i traktore sto imam sam kupio ali posto sam i zaposljen ja nisam profi poljoprivrednik a onaj sto navlacio kozicu iza supe i nasledio 400 kj i dva fenda traktora i sad sebi uplacuje pio on je profi

I on sad treba da dobije sve a ti nista i na njegovom zrnu ziti pise profi i to je bolje placeno nego tvoje jer na tvom pise hobi .
Ljudi dok se mi budemo sami izmedju sebe delili nema nama napred , ja sam za to ili svima jednako ili nikome nista , zrno je zrno proizveo ga pera, djoka ,pista ili crni cigan ono ostaje zrno .

Nazad
Vrh