Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Malo njih je nasledilo 400 jutara bar u mom okruzenju nije slucaj ali posle 2000 god i raspada PPreduzeca nastali su farmeri sticajem raznih okolnosti CAST izuzecima.Malo slabije pamtim u zadnje vreme pa da vas pitam koliko god su bile subvencije od 14000 dinara?Ajd sad jedno glupo pitanje u vezi profi i neprofi poljoprivrednika,naprimer od kad pamtim radim na njivi,jos ni kvacilo nisam mogao da stisnem kako valja vec me deda ucio kako se ore,kad sam se ozenio krenuo sam da radim 3.5 kj sa imt 533,sad radim oko 50 kj i sve masine i traktore sto imam sam kupio ali posto sam i zaposljen ja nisam profi poljoprivrednik a onaj sto navlacio kozicu iza supe i nasledio 400 kj i dva fenda traktora i sad sebi uplacuje pio on je profi
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
A ko tebi brani da se zaposlis ajde mi reci daj mi jedan logicki odgovor .....Piše se ovde svašta i uglavnom ljudi navijaju na svoju vodenicu, tj svako bi da se očeše za neki dinar od države...
Moje lično mišljenje jeste, da bi ipak trebalo razgraniciti ko je poljoprivrednik i koga treba subvencionisati, a koga ne...
Apsolutno sam za to da neko ko je u stalnom radnom odnosu(zaposlen), ne bi trebao da ima prava na subvencije. Naravno, niko njemu nemože da zabrani da ima zemljište i da se bavi poljoprivredom, ali kao takav nije podložan subvencija...
Modeli kako to učiniti su razni, ali nažalost nepostoji političke volje da se to sprovede, zato je u poljoprivredi ovako kako je ...... i zato se na forumu ovde prepucavaju članovi kako se prepucavaju, i nažalost time se ništa nepostiže, nego samo i dalje produbljuje jaz među ljudima...
Tu bednu penziju cu I ja imati Jel posle 20god u firmi,15god trenutnoPIO preko poljoprivrede. Bolje da je nisam ni uplacivao imao bi vecu penziju sa onih 20.Pre nego sto sam se zaposlio počeo sam da uplaćujem privatno životno osiguranje, 1350 evra godišnje. Pio preko poljoprivrede mi ne pada na pamet da plaćam. Deda moj pokojni plaćao čitav život, bez i jednog kašnjenja. I imao bednu penziju.
Jedini problem naše poljoprivrede su ljudi koji se bave poljoprivredom a pri tome su i zaposleni? Jujujujujuujuu.Piše se ovde svašta i uglavnom ljudi navijaju na svoju vodenicu, tj svako bi da se očeše za neki dinar od države...
Moje lično mišljenje jeste, da bi ipak trebalo razgraniciti ko je poljoprivrednik i koga treba subvencionisati, a koga ne...
Apsolutno sam za to da neko ko je u stalnom radnom odnosu(zaposlen), ne bi trebao da ima prava na subvencije. Naravno, niko njemu nemože da zabrani da ima zemljište i da se bavi poljoprivredom, ali kao takav nije podložan subvencija...
Modeli kako to učiniti su razni, ali nažalost nepostoji političke volje da se to sprovede, zato je u poljoprivredi ovako kako je ...... i zato se na forumu ovde prepucavaju članovi kako se prepucavaju, i nažalost time se ništa nepostiže, nego samo i dalje produbljuje jaz među ljudima...
Па види једну ствар, ја нежелим да се запослим, желим да се бавим пољопривредом, и цео мој живот се бавим са тиме, чак шта више и за то сам се школовао...A ko tebi brani da se zaposlis ajde mi reci daj mi jedan logicki odgovor .....
E bas zbog takvih kao ti treba da se ukinu sve subvencije sve do jedne ...pa druze izvoli radi ....
@North ARMY ја и ти се знамо лично, и знаш моје ставове о пољопривреди, и о систему субвенционисања, тако да са тобом не би овако онлине полемисао...Subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje ili socijalna mera kome je proizvodnja nedovoljna za zivot, a opet mu se ne radi pa da mu drzava dotira u vidu subvencija ?
Jedini problem naše poljoprivrede su ljudi koji se bave poljoprivredom a pri tome su i zaposleni? Jujujujujuujuu.
Posto mi na prvo pitanje nisi dao odgovor evo drugo .Па види једну ствар, ја нежелим да се запослим, желим да се бавим пољопривредом, и цео мој живот се бавим са тиме, чак шта више и за то сам се школовао...
А ти немој да вређаш, поготово неког кога непознајеш, и да ме сврставаш у неке групе...
Nisam na tebe mislio. Bozic pa malo sporije kicam ulwteo so u medjuzonu@North ARMY ја и ти се знамо лично, и знаш моје ставове о пољопривреди, и о систему субвенционисања, тако да са тобом не би овако онлине полемисао...
Ja sam pitao jer nije mi sve jasno ako u kuci ima 4 PG svi treba da su PDV i placajuPIO?Pitao je neko da se razjasni ko je profi a ko hobi... Po meni glupava podela al ajde. Zvanično po rečima našeg dragog ministra, a kad dodje do te podele, profi su oni koji su u pdv-u i plaćaju pio...
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока