Subvencija za mehanizaciju

Ja mislim da je najbolje da se sve subvencije ukinu pa da vidimo onda bas zbog takvih kao sto si ti .
Ne mogu bas da se slozim sa tobom spadam u hobi poljoprivrednike tako da nisam ni bitan.Ali sa uplatom vasih doprinosa se ne slazem supruga mi je fiktivno zaposlena i sama uplacuje pio oko20000din mesecno,koliko uplacuje cisti poljoprivrednik?Da odmah napisem razlog uplate je 2 god radnog staza do prevremene penzije,izmiruje sve obaveze i doprinose iz poljoprivrede na svojih 10h svoje zemlje.Da li se njen novac odvaja u posebne fondove?

Ne mogu bas da se slozim sa tobom spadam u hobi poljoprivrednike tako da nisam ni bitan.Ali sa uplatom vasih doprinosa se ne slazem supruga mi je fiktivno zaposlena i sama uplacuje pio oko20000din mesecno,koliko uplacuje cisti poljoprivrednik?Da odmah napisem razlog uplate je 2 god radnog staza do prevremene penzije,izmiruje sve obaveze i doprinose iz poljoprivrede na svojih 10h svoje zemlje.Da li se njen novac odvaja u posebne fondove?
Imas dve vrste cistih poljoprivrednika:poljoprivrednik u sistemu pdv-a i poljoprivrednik koji nije u sistemu pdv-a...

A zamisli da na tih 10 ha moras jos da platis pio i zdravstvo

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nisam napisao da se malo gleda ko za šta konkuriše,pa na primer jedan za prednji utovarivač,a drugi za prskalicu od 50000 evra,pa malo bi trebalo da se napravi red.

Dosadilo je malo to sa "pravim" poljoprivrednicima. Razumem ja da neko hoce da kaze da zivi samo od poljoprivrede ali ne vidim da je neko zabranio nekome da se bavi jos necim ili da radi jos nesto pored poljoprivrede. Mislite da je lepo raditi u firmi ili u nadnici kao sezonski radnik i pored toga raditi svoju zemlju, i da ti koji rade i jedno i drugo uzivaju u zivotu samo tako i kaplju pare sa svih strana? Pa nesto ne verujem da je tako.. Po meni svi koji se bave poljoprivredom zasluzuju subvencije srazmerno muci koju imaju, totalno je nebitno da li se pored poljoprivrede bave jos necim. Pri cemu bi naglasio da podrzavam sve poslove pored poljoprivrede koji su legalni, humani i doprinose drustvu i njegovom razvoju, da ne shvati neko da podrzavam krimose koji em nam uzmu zemlju koju fiktivno rade i dobijaju subvencije za nju em se bave kriminalom nekim i sa strane uzimaju jos neke pare, to definitivno ne podrzavam. Znaci, ako si posten i radis zemlju (ili drzis stoku, ili zivinu ili sta god drugo da se neko ne osteti izostavljenim) nema razloga da ne dobijas subvencije makar pored toga bio astronaut i putovao vikendom na Mars i tjt.

Pa stanite malo,ali treba nekog reda da bude i ne treba samo ja da dobijam kad god konkurišem,ima i drugih ljudi.
Ali u prvi red stočari treba da dobiju svoje subvencije pa onda sub. za mehanizacije bilo koje.

besmislica je da utvrdjujemo ko treba ko netreba.treba da bude veci budzet,subvencije po hektaru kao u hrvatskoj 300-400e,a za mehanizaciju,stocari naravno da treba svi koji se bave ovim poslom.naravno uvek je pitanje koliko para ima u budzetu a drzava uvek moze da proceni koja granna poljoprivrede je najugrozenija pa nju da forisira ali moze a forsira i onu koja je najperspektivnija.e sad ak oznamo da se novac daje za raznorazne gluposti onda treba da tezimo da dobiju svi a ne da utvrjujemo ko je prioritet

Nazad
Vrh