Subvencija za mehanizaciju

Nisam napisao da se malo gleda ko za šta konkuriše,pa na primer jedan za prednji utovarivač,a drugi za prskalicu od 50000 evra,pa malo bi trebalo da se napr
Trenutno su programi subvencionisanja podeljeni na vise kategorija...stocarstvo u prvi plan iako je sistemski unistavano i jos uvek se unistava,zatim mladi poljoprivrednici i zene, iako ih procentualno ima najmanje...povrtari koji se polako gase zbog nekontrolisanog uvoza...vocari kojima se trazi da budu ,,veliki" udruzivanjem a istovremeno ne mogu da dobiju dozvolu za direktan izvoz...ratari kojih ima najvise a za koje je opredeljeno najmanje para...ja bih uveo jos jednu kategoriju: poljoprivrednici u sistemu pdv-a!

Vocari da budu veliki to je samoubistvo. Radne snage nema i to sto ima je prosek 65 godina. Cena jabuke je besmislena ove godine da bi se to radilo. Ja smanjujem sa 4ha na 1ha. Da imam 40ha sad bi morao prodavati nesto da preguram godinu.

Trenutno su programi subvencionisanja podeljeni na vise kategorija...stocarstvo u prvi plan iako je sistemski unistavano i jos uvek se unistava,zatim mladi poljoprivrednici i zene, iako ih procentualno ima najmanje...povrtari koji se polako gase zbog nekontrolisanog uvoza...vocari kojima se trazi da budu ,,veliki" udruzivanjem a istovremeno ne mogu da dobiju dozvolu za direktan izvoz...ratari kojih ima najvise a za koje je opredeljeno najmanje para...ja bih uveo jos jednu kategoriju: poljoprivrednici u sistemu pdv-a!
Moram te demantovati,mi nismo dobili za 2020 god. a očekujem da ću dobiti naj ranije krajem marta meseca,a možda ni onda.

Ja sam ratar-vocar ali bi pomogao maksimalno stocare. Konstantno se smanuje stocni fond. Nije normalno da mi izvozimo psenicu, jecam i kukuruz u Italiju gde je trosak prevoza jednog kamiona 1000e i oni tove i hrane stoku a nama se ne isplati.
Samo polako neće se nama ni ratarstvo još dugo isplatiti da radimo, okuražili smo se mnogo a falilo je desetak dana da nam sve izgore u ataru. Kukuruza bi vršili do 500kg/ha a Soje nebi imali ni za reprodukciju a cena bi u otkupu bila ista. Kako nam se uništio stočni fond odavno mi više nekontrolišemo tržište žitarica.

Vocari da budu veliki to je samoubistvo. Radne snage nema i to sto ima je prosek 65 godina. Cena jabuke je besmislena ove godine da bi se to radilo. Ja smanjujem sa 4ha na 1ha. Da imam 40ha sad bi morao prodavati nesto da preguram godinu.
Upravo tako...ili ,,mali" da mozes odraditi sa porodicom ili ,,VELIKI" pa da skoro sve bude automatik for d pipl!...Pre mesec dana sam u prici sa zastitarkom koja vodi vocnjak jabuke od 50-ak ha,saznao da se na pomenutom promenilo 3 vlasnika za 10-ak godina.

Nista jos nisam trazio a bogme ni dobio od drzave sem onih par hiljada po hektaru, to podelim ukucanima.Kad bi cekao da mi drzava pomogne da kupim neku masinu batalio bi poljoprivredu,jbg mali sam proizvodjac.Ja gledam da imam sto bolje prinose,da njive budu ciste i da sam finansiram proizvodnju da ne bih nekome placao kamatu i bio primoran da prodam robu po nizoj ceni da bih se razduzio.Ima ovde ljudi sto su izvukli dosta povraćaja za mašine ali dave se na drugoj strani.
Svaka cast svima sto se bore da izvuku subvencije,ja za to nemam zeludac.

Znači nije problem što je pola decembra i nema uredbe. Što je smanjen povraćaj na pola. Nego ko je pravi a ko je krivi. Zato smo tu gde smo.
Ja mislim da je najbolje da se sve subvencije ukinu pa da vidimo onda bas zbog takvih kao sto si ti .

Ja sam napisao kako ide odobravanje povraćaja od 50% u praksi. A to što Vas pogađa, ja nemam ništa sa tim da li ste Vi pravi ili krivi, sami ste se odlučili na koju ćete stranu...

Eto ako ćete sada biti srećniji ja nemam ni gazdinstvo otvoreno tako da sam i ja verovatno krivi.....

Nazad
Vrh