Subvencija za mehanizaciju

I treba da obidju, al vecini ljudi to nece biti problem kao sto je napisao NA i ostali, svi se mi cuvamo da ne najebemo od drzave i postujemo pravila! Pojavili se muljatori u tom konkursu za mlade pa sad cesljaju i treba!
Jedino drzava nema nikakvih kosekvenci za svoje postupke, njihovi zakoni, mediji lako okrecu pricu, tako da lako moze ispasti da smo se previse obogatili od njihove blagodeti pa sad malo da nam zavrnu slavinu 😂 Naravno ovaj sistem nas pljacka a vecina govori kako ga sam bog poslao 😂

Steta sto ce inspekcije slati samo da proveravaju "obicne muljatore", sigurno ima onih kod kojih inspekcije nece ici uopste.. Bilo je do sad a bice i na narednim konkursima toga to je sigurno..

Znam da sam posten i sve ostalo po redu zato su i dosli kod mene.
Ili citaju onu temu o receptima kulena pa de su videli dobar kuoen resili da posete.

Za muljatore sam i pisao.Zbog takvih neko ko je pravi, čist poljoprivrednik nije prošao jer je pomeren na rang listi.
izgleda da i sa ovim konkursom 50.40.10 ce biti ista stvar jer vec se prica kao zna se ko sigurno prolazi a za ostale kako im bude uglavnom ko je jako blizak sa zastavom duginih boja ili kako se vec zovu ima odredenu prednost pri bodovanju....e sad videce se uskoro dal je to tacno ili su stvarno povrtari i vocari koji se time bave .....jer kako rece nedavno jedan clan foruma ko meni brani da ucestvujem ako sam resio bas sad da pocnem dase bavim povrtarstvom,,,e takva konstatacija po meni je vec muljaza naravno sve je po zakonu jer nam drzava ili kako se vec zovu ovi sto donose takve zakone to omugucila i sve je kao legalno al samo na papiru

Hteo sam reci da muljanja kod nas ima i to verovatno u vecoj meri nego sto bi i trebalo jer svakako ne bi smelo ni jedan slucaj da bude forsiran muljazom.
Povodom konkursa za mlade gde je snaja prosla pod brojem 27xx rekao bi da ja sam se protivio konkurisati i imao sam neke prepirke sa decom jer nisam hteo ni da slusam o tome da je moguce da nam drzava pokloni toliko para ( iako ne smatram poklonom jer kroz silnih godina uzeto nam je mnogo vise od onoga sto su nam sada davali, primer samo subvencije po ha a da ne pricamo o monopolu u cenama nasih proizvoda).
Na kraju su me ubedili i ja prihvatio jer navodno sve je to na bazi predracuna gde ni dinar nismo ulagali.
Mozda se deca i nadala dok za mene je to bilo van pameti da ti neko prebaci na racun 1.470.000 din.
Sta reci, bio sam potpuno pozitivno iznenadjen i mogu reci samo reci hvale, prvo deci sto su me ubedili a posle onome tamo negde koji je doneo takvu odluku.

A šta ima veze ko je ganja ako je sve po zakonu? Ko je nama kriv što nemamo snaje... Ako je zakon to omogućio šta te briga. Od ove države treba uzeti svaku paru koju možeš i na bilo koji zakonit način. E sad što to sad nema neke veze sa logikom, moralom i obrazom.... pa nema ni ta država prema nama morala i obraza! S toga samo gas...

Jeste sramota što nas država zajebava izmišljajući razne cake kako bi što više ljudi otpalo, ali šta je tu je, bar donesu neka pravila koja se ispoštuju. Međutim, najviše sam bio ogorčen kada su pre par godina davali subvencije za voćarske traktore a kupovani traktori od preko 100ks koji veze nemaju sa voćarstvom.

Šta ima veze nas je dovelo tu gde smo.
Zbog tog šta ima veze koliko ljudi nije dobilo povraćaje a radi poljoprivredu,,možda ova snaja nije zapošljena,možda ,a koliko njih je na nekom poslu i nema veze sa poljoprivredom a dobilo je prolaz.

I zbog tog šta ima veze ,kave veze ima to da nemamo subvencije kao u okruženju,i kakve to veze ima što uvozimo mleko i paradajz i jebene albanije,i šta ima veze što ovi iz sns dobijaju po pravu prečeg,i šta ima veze što imamo najskuplje gorivo,i šta ima veze što uvozima svinjetinu a gasimo svoje stočarstvo i šta ima veze što nas uskoro neće biti,i šta ima veze što je malina džaba a hladnjačari samo što ne voze pošeje,a možda i voze,i šta ima veze što lečimo bolesnu decu sms-om a ima para za beograd na vodi.

I tako ,šta ima veze,neka dobijaju svi od države samo onaj koji treba dobije đoku.

Pametno napisano i slazem se i ja sa tim kao i verujem svi!
Ali ne mozes meni ili nekome ko nema vlast postavljati ova pitanja.
Kad je sve po uredbi i propisima nesto uradjeno ma koliko to da bude nekome u glavi drugacije i nepravedno, ne pali, a ne pali vec 30 i kusur godina.
Sva ta pitanja salji vladi ili licno idi na sastanak pa im glavu otvori!
U ostalom po pitanju tog konkursa za mlade ako si pogledao listu mogao bi da vidis da je 80 % konkurisao zenski pol.
Jasno da je svaka punoletna devojka, zena vukla 5 bodova u plusu u odnosu na muskarce.
I kao zadnje na pitanje ko sad ganja te masinerije da ti samo kazem da u uredbi se naglasi da osoba koja prolazi na konkursu moze sa supruznikom da deli masine.

Ja sam sedio u agenciji kad su objasnjavali mladjem poljoprivredniku za konkurs 10 50 40 hoce da konkurise za traktor preko vocarstva new holand tu oko 50 h eura da otvori gazdinstvo na suprugu da mu je to sigurnije za prolaz nego na njega a on nece pa nece samo na njega pa nam na kraju objasnio da ako supruga zapali ode i traktor

To je tacno da je na konkursu 50 40 10 bilo 5 poena za zene ali je bilo i 5 poena za gazdinstava starija od 3 godine, jer i ja sam hteo na suprugu ali su mi ljudi i agencije rekli da je bolje na mene jer mi je staro gazdinstvo imam vise zemlje itd nego da otvaram na zenu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh