Subvencija za mehanizaciju

Peet@ Naravno da ne gresim.Gazdinstvo i PIO nemaju veze ,vecina gazdinsava nemaju nikog na polj.pio.U pravu si, jedino sto sto pored 15 g staza moras imati i 65g zivota inace nista od skidanja.Da dodam da gubitak zemlje moze biti uslov za skidanje sa polj. pia.Ovo pisem iz licnog iskustva, jer nekoliko godina pokusavam da odjavim suprugu koja ima 17 g staza a PIO treba da placa do 2033.Penzija ce po sadasnjem sistemu biti veca 5000rsd a uplata po tom istom racunu oko1.500 000 sto znaci 25g. primanja penzije da vratis sta si dao:sta:

Poslednja izmena:
Po sadasnjem sistemu svaka poljoprivredna penzija je ista bez obzira na godine staza I kako mozes za 3 godine da uplatis 1 500 000 dinara, ti si se nesto debelo preracunao

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Greska 13g.Neznam koliko godina imas ali u penzije se slabo razumes(matematika ti je jaca)Ovako:
1984 g. Omoguceno da polj.proizvodjaci preko ZZ mogu sebi uplacivati penziono(prijavio se moj cale)
1986 g. Donesen zakon o OBAVEZNOM penzionom osiguranju SVIH punoletnih clanova porodice koja poseduje polj.zemljiste ,a nemaju drugo osiguranje(nas u kuci bilo petoro)
1988.g. UKINUT zakon o obaveznom ,a usvojen zakon o DOROVOLJNOM osiguranju polj.koji uz male izmene vazi i danas.
Penzije naravno da nisu iste ,ali je sistem obracuna takav da je mala razlika prena godinama uplate(ako tako pazljivo citas trebao si shvatiti da o tome pisem)98% polj.penzionera prima MINIMALNUpenziju zato sto su se u pio prijavili kad su bile sub.po ha(hobi-profi)Kada 2041 sstgnu prvi polj.sa 40g staza penzja nece biti minimalna,ali po sadasnjem ni mnogo veca::lose::

Pa sto onda ne izvadis zenu ako je dobrovoljno I tako dobro poznajes zakon,dajem desnu ruku da na resenju pise OBAVEZNO pio osiguranje

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

A baš sam hteo u toku ove nedelje da kupim mašine. Pa dobro od ponedeljka-utorka....

Poslednja izmena:
Peet@ Naravno da ne gresim.Gazdinstvo i PIO nemaju veze ,vecina gazdinsava nemaju nikog na polj.pio.U pravu si, jedino sto sto pored 15 g staza moras imati i 65g zivota inace nista od skidanja.Da dodam da gubitak zemlje moze biti uslov za skidanje sa polj. pia.Ovo pisem iz licnog iskustva, jer nekoliko godina pokusavam da odjavim suprugu koja ima 17 g staza a PIO treba da placa do 2033.Penzija ce po sadasnjem sistemu biti veca 5000rsd a uplata po tom istom racunu oko1.500 000 sto znaci 25g. primanja penzije da vratis sta si dao:sta:
Mozes zenu sa 17 god. placenog staza na PIO skidati dok ne navrsi starosne godine, odnosno 65 (ako je sad toliko) ako se prijavi neki drugi clan domacinstva umesto nje.
Mislim da sam i sad bio jasan.
Nemoguce je skidati se ako domacinstvo ima zemlje u posed a da niko umesto nje ne ulazi u sistem.

74a38ce6d09745f0f12ee759cd9565c6.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako se i ovo obestini da ce isplatiti do 3000 zhteva onda spadam i ja u tu kategoriju.
Nadam se da ce biti tako.
Ne znam odakle informacija ovima iz Agrobiznis magazina, jer danas vise nisam nista guglao.
Ima li neko od vas neku informaciju u plusu?

Valjda au tacne informacije,sto bi neko izbacio neprovereno ipak to nije za zajebanciju

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Razvlaci se to sad je rok do kraja februara i ko zna kad bukvalno koliko traje trebali su svi dobiti ko je ispunio uslove a sad sumnjam da ce iko uposte dobiti

Kazu do kraja godine 2500 bice isplaceni,a naknadno 500 jos do kraja februara

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nazad
Vrh