Paracinac88
Član

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa i nije baš ali bi potpisao da se Saša Dragin vrati i bude dozivotni ministar.Možda nije niko u zatvoru ali su mnogi rasprodavali dedovinu da se razduže,i koliko sad ja tebe razumem tebi je lepo u ovoj trenutnoj situaciji
Tek sad te ne razumem,sto bi to uradio ako ti je toliko dobroPa i nije baš ali bi potpisao da se Saša Dragin vrati i bude dozivotni ministar.
Ja da imam 50 ha svoje zemlje istog momenta bi je rasprodao kao i svu komplet mehanizaciju.
Zato što se lepo može ziveti sa mnogo manje ulaganja, mnogo manje reskiranja, mnogo manje stresa i da mnogo više zavisi od tebe nego od neba, zemlje, prodavaca, izvoznika, lobija, nivoa Dunava.....Tek sad te ne razumem,sto bi to uradio ako ti je toliko dobro
Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
Tu se bas i ne slazem s tobom,vecina koja je otisla preko su probisveti i neradnici..njihov cilj je da kupe dobar auto i kad dodju da se pistolje ovde i posle par meseci zaboravili cas i jezik pojedini a misle da uhvatili boga za onu stvar kad se pojave...ko ne voli da radi ne vredi mu ni inostranstvo taj je lenj pa lenj...sedamdesetih su ljudi isli ali da rade stvarno preko jer ovde nisu imali,prezivljavali su tamo samo da zarade i uspeju nesto da stvore i naprave ali se nikad nisu odrekli odakle su...ovo danas kad ode vise im se i ne dolaziKoliko je ljudi napustilo ta ista sela, koliko porodica? Mozda kod tebe licno nije ali u drugim mestina mnogo dece i cak i ljudi srednjih godina odlazi, jer od 50kj zemlje, pa cak i da je u vlasnistvu vise se ne moze ziveti. Tako da svaki onaj sa imalo pameti otisao je iz ove zemlje, i ne zato sto je ne voli ili mu smeta ova ili ona vlast vec da bi za svoj rad mogao normalno i pristojno da zivi. Ni ova ni bilo koja naredna vlast nece bilo sta uspeti da izmene ubedjen sam u to jer sto bi neko iz mase rekao takve su nam mogucnosti.
Kod nas Raca 2017 kupio skoro 500 hektara privatne zemlje da bi se ljudi razduzili e to ti je kredit. Mozda nisu svi morali da prodaju sve ali ih je ucenio sve ili nistaŠto?
I to stalno pričate pa ne vidim da je neko u zatvoru zbog toga. Ladite usta.
Pa baš ne bih rekao da sad ima više posla kod nas nego sedamdesetih, gde da rade u trafici ili kod kineza za 20 000 din, to što su tvoji deda i baba tad otišli ne znači da su oni bili vredni i radni a ovi što sad odlaze su neradnici i probisveti. Odlaze i vredni i radni ljudi stari 50 i više godina koji su ovde bili zaposleni.Tu se bas i ne slazem s tobom,vecina koja je otisla preko su probisveti i neradnici..njihov cilj je da kupe dobar auto i kad dodju da se pistolje ovde i posle par meseci zaboravili cas i jezik pojedini a misle da uhvatili boga za onu stvar kad se pojave...ko ne voli da radi ne vredi mu ni inostranstvo taj je lenj pa lenj...sedamdesetih su ljudi isli ali da rade stvarno preko jer ovde nisu imali,prezivljavali su tamo samo da zarade i uspeju nesto da stvore i naprave ali se nikad nisu odrekli odakle su...ovo danas kad ode vise im se i ne dolazi
Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Znam da ne bih sigurno..druze mi radimo sa brzom hranom u gradu imamo lokal,plus poljoprivreda..do predprosle godine smo klali pilice usluzno i radili sa pilicima..supruga mi radila u Pertini-u do februara dok se nije zatvorio. pa ako od ovoga svega sto sam naveo treba mi debela zaledjina onda ja treba da sedim i drvim patku i ne pipam nista....A da li si siguran da sad i ti ne bi bio jedan od tih probisveta i neradnika da nemas debelu zaledjinu
Tako je druze u pravu si kad je puna kuca i svi rade tad mora i da ima ali to sto je bio preko ja nisam iskoristio...prvo bi ja otisao da sam hteo,a drugo ovde bih imao lokale i stanove a ne lokal placao pod zakup sto radimo vec 20-tak godina...vozio bi sigurno neku bembaru ili mecku a ne renault lagunu i toyotu corolu..ima tu prednosti naravno za neke stvari ali nije sve kao sto izgleda..meni uvek pricali lako je tebi nije bas to tako...to moze da ti potvrdi bilo ko kome su roditelji preko ili deda i baba a oni ovde...svako ima svoje misljenje i stav naravno o necemu,ja tvoje postujem tako da toliko od mene...Ma samo opusteno,znam da sad nebi ali da siroma deda nije otisao u tudjinu da li bi ti sad imao tu brzu hranu i sve sto imas.Lako je biti radnik, gazda i domacin u punoj kuci