Subvencija za mehanizaciju

E svaka im čast, za samo skoro godinu dana su poslali rešenje... Ažurni su nema šta...

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Danas izašla neka promena uredbe za ovu godinu, koliko sam shvatio , kupovina od ili predaja zahteva od .01 .07 -01. 09 2018, ako neko može da pogleda i protumači !?

Meni je stiglo rešenje, nakon godinu dana čekanja. Predao sam sa predračunom ali sam odustao od te kupovine. Jel potrebno nešto za otkazivanje ili?.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Поступак за оствaривање права на подстицаје покреће се подношењем захтева за одобравање права на подстицаје министарству надлежном за послове пољопривреде – Управи за аграрна плаћања за сваку календарску годину, у периоду од 1. јула до 30. септембра текуће године.

Kolko sam ja shvatio da se zahtevi podnose u tom periodu. Nigde ne piše od koga datuma će važiti računi.

Ja mislim da podnošenja sa računom više neće ni biti, biće samo sa predračunom,jer lepo piše u uredbi da se pre ovog datuma ne sme krenuti u realizaciju,znači čekaš 1 jul, podneseš zahtev,pa tek onda u realizaciju.

Ja mislim da podnošenja sa računom više neće ni biti, biće samo sa predračunom,jer lepo piše u uredbi da se pre ovog datuma ne sme krenuti u realizaciju,znači čekaš 1 jul, podneseš zahtev,pa tek onda u realizaciju.
Odakle zaključak da neće biti sa računom, gde si to pročitao? Možda nismo čitali isti pravilnik :)

Znači...treba i srednja poljoprivredna škola i da ko još nije realizovao od prošle sad ne može
Isto pitanje, gde piše da je uslov srednja škola?

Odakle zaključak da neće biti sa računom, gde si to pročitao? Možda nismo čitali isti pravilnik :)

Ne znam ja šta si ti pročitao,ali trenutno imaš samo jednu važeću uredbu za mehanizaciju,i tamo se spominju samo predračuni,takođe sam posle toga nazvao upravu za agrarna plaćanja i tamo su mi rekli,da za sad postoji samo opcija konkurisnja sa predračunom,a možda kasnije ubace i uredbu sa računom,kao i prošle godine.Ali to je sve neizvesno.

Jel to znači da je bila još jedna izmena pravilnika pre ove od pre neki dan u kojoj je navedena samo jedna promena? Ova izmena se odnosi na datum predavanja dokumentacije, ostalo bi trebalo da je ostalo isto kao prošle godine?

Изузетно, право на подстицаје за 2017. годину остварује и лице које је у потпуности реализовало инвестицију у периоду од 16. октобра 2016. године до дана подношења захтева за исплату подстицаја.

Rekao bih da ovaj deo nisu izmenili još uvek, kupili su sebi vremena do 1. jula.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Jel to znači da je bila još jedna izmena pravilnika pre ove od pre neki dan u kojoj je navedena samo jedna promena? Ova izmena se odnosi na datum predavanja dokumentacije, ostalo bi trebalo da je ostalo isto kao prošle godine?

Rekao bih da ovaj deo nisu izmenili još uvek, kupili su sebi vremena do 1. jula.

Nemaju sta da menjaju taj deo.Jasno pise da se odnosi iskljucivo na 2017-tu.U ovoj godini ovaj pasus iskljucuje mogucnost konkurisanja sa racunom.Naravno,ako im se cefne,mogu doneti drugu uredbu pa priznati racune.Ali tesko obzirom da tek dele resenja za proslu godinu i trose budzet iz 2018 za konkurs iz prosle godine,znaci da su jako,jako teski na isplati poljoprivrednicima.Teze im je odvojiti 1 ili 2 milijarde dinara za poljoprivredu nego 200 za kojekakve belosvetske probisvete,tzv.strane investitore.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Kolega ti čitaš stare uredbe,čitaj ove nove sa datumom od 2018 god.To što negde stoji stara uredba ne znači da je aktuelna,lepo sam ti napisao da sam zvao ministarstvo i da mi je rečeno da trenutno postoji samo uredba sa predračunom i nijedna druga.

Meni u Petak stiglo resenje za odobrena sredstva posle realizacije za kupovinu povrtarskog traktora. Sad samo cekamo uplatu.

Послато са F3111 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh