1. Da se daje subvencija po hektaru i da se ne trazze nikakvi racuni, da li bi se zakupodavci odrekli svog prava i da li bi ga ustupili onome ko zemlju radi?
* Zakupodavci ce traziti nacin da dobiju deo kolaca sa ili bez racuna. Racuni su samo otezavajuca okolnost i otvaraju mesta korupciji jer svi vrlo dobro znamo da se racuni za recimo gorivo mogu kupiti za 2 din po litri. Dakle racuni su potpuno potpuno nepotrebni po mom skromnom misljenju.
2. Da li je malo 14000 po hektaru ili mnogo, koliko je malo a koliko je mnogo?
* Malo je u odnosu na susede,a da kazem da je puno u odnosu na nase uslove necu da kazem jer drzava izdvaja mnogo vise za tzv socijalne slucajeve (90 % romi-cigani). Skojim pravom oni dobijaju te pare ? Zato sto nece da rade ! Da je tako to moze da potvrdi 100 cigana iz mog sela. I njih bas briga,sto bi radili,narodice 5,6 dece dobijati socijalu i deciji dodatak i boli ih.
3. Da li treba da dobiju svi pa da subvencija bude 5000dinara po hektaru ili da ostane ovako?
* NE,to nikako. Ja krecem od sebe. Imam 29 godina,ozenjen i moje jedino zanimanje je poljoprivreda. Drugih prihoda nemam i smatram da nebi bilo posteno da neko koje zaposlen i usput obradjuje zemlju bude jos i stimulisan za to. Ne znam za vas ali kod mene u selu cisti poljoprivrednici su bolji domacini od onih sto su pride jos i zaposleni.
4. Da li uopste postoji resenje da dobiju samo oni koji zemlju rade, da dobiju dovoljno i da ne dobijaju oni koji ne treba da dobijaju (ja mislim da nema resenja koje bi zadovoljilo sve na ovom forumu a da ne kazem sve paore)
* Postoji resenje za sve.
5. Kako koncipirati ovu a i sve ostale uredbe pa da svi budu samo pomalo nezadovoljni (ne valja kad je lepo svima a ne valja kad su svi mnogo nezadovoljni....nas narod kaze:'kako god se okrenes d...e ti je pozadi)
* Uredba sama po sebi nije losa,ali su prateci zakoni sa dosta rupa i ne logicnosti.
Jedna pricica koju stalno pricam: tri obora (gazdinstva) i u svakom po jedno prase (noslilac gazdinstva ), dva praseta su uvece dobila po jednu fanglu koncentrata da pojedu (zaposleni koji dobijaju i platu) a jedno nije dobilo nista (oni koji zive iskljucivo od poljoprivrede)sada da ste vi farmer (ministarstvo) i da imate samo jos jednu fanglu koncentrata (mali budzet) kome bi ste dali...svakom prasetu po trecinu ili onom jednom koje nije nista dobilo celu fanglu koncentrata?
* Bas dobro sto su prasici uzeti za primer jer je to bas tako i kod ljudi. Poznato nam je da svinji za cas mogu da pojedu jedni druge,e to se isto desava i kod ljudi (ne bas u bukvalno). I jedni i drugi "prasic"i bi hteli sve samo za njih,ali zato je tu covek (drzava) da ne dozvoli da dodje do ne pravde. Stoga smatram da je ovo oko podele subvencija dosta pravedno.