mityoo je napisao(la):
Okači ti to mačku o rep! Ja to shvatam, ali ako mi vlasnik zemlje traži pola subvencije, neće pitati koliko sam dobio(ostvario pravo) nego će tražiti 7000 jer je to pola od 14000 pa sad ti rezonuj kako hoćeš! Zato sam ja rekao da ovaj sistem subvencija nevalja!
Imam nekoliko pitanja sa kojima ne zelim da branim ministarstvo, vec da dobijem odgovore:
1. Da se daje subvencija po hektaru i da se ne trazze nikakvi racuni, da li bi se zakupodavci odrekli svog prava i da li bi ga ustupili onome ko zemlju radi?
2. Da li je malo 14000 po hektaru ili mnogo, koliko je malo a koliko je mnogo?
3. Da li treba da dobiju svi pa da subvencija bude 5000dinara po hektaru ili da ostane ovako?
4. Da li uopste postoji resenje da dobiju samo oni koji zemlju rade, da dobiju dovoljno i da ne dobijaju oni koji ne treba da dobijaju (ja mislim da nema resenja koje bi zadovoljilo sve na ovom forumu a da ne kazem sve paore)
5. Kako koncipirati ovu a i sve ostale uredbe pa da svi budu samo pomalo nezadovoljni (ne valja kad je lepo svima a ne valja kad su svi mnogo nezadovoljni....nas narod kaze:'kako god se okrenes d...e ti je pozadi)
Ja, licno, bih da se samo mene pita, ovu uredbu ukinuo skroz i sve pretocio u mere ruralnog razvoja, pa svako ko zeli da ulaze u svoje gazdinstvo da dobija bespovratno 50% nazad od drzave.
Ima li uopste pravog i pravicnog resenja, strajkuju i u EU i najinteresantnije je da poljoprivrednici ne strajkuju jedino u zemljama u kojima nema i nikada nije bilo subvencija (npr Gruzija)
Pozdrav svima
Post je spojen: [time]недеља, 14. фебруар 2010. 11:53:56 MST[/time]
Ja se ne slazem sa pojmom hobista jer i ja obradjujem zemlju a zaposlen sam (i nemam pravo na subvencije) i tvrdim da to bolje radim od nekih koji su "profi" a koji dolaze kod "hobiste" pa zaviruju u njivu ili trce u poljoapoteku da pitaju sta je "hobista" kupio i s cime prska
Jedna pricica koju stalno pricam: tri obora (gazdinstva) i u svakom po jedno prase (noslilac gazdinstva
), dva praseta su uvece dobila po jednu fanglu koncentrata da pojedu (zaposleni koji dobijaju i platu) a jedno nije dobilo nista (oni koji zive iskljucivo od poljoprivrede)sada da ste vi farmer (ministarstvo) i da imate samo jos jednu fanglu koncentrata (mali budzet) kome bi ste dali...svakom prasetu po trecinu ili onom jednom koje nije nista dobilo celu fanglu koncentrata?