daner
Član
meni sad nista nije jasno , jel dobijamo 76 din po litru jeftinije gorivo i pare neke ili samo naftu ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zao mi je sto ce se srpska sela pogasiti jer vi koji obradjujete vecu kolicinu zemlje na "male" poljoprivrednike gledate sa neke visine
O cemu mi pricamo ovde?
Kakvu Holandiju poredite sa nama. Kada smo svi razjedinjeni.
Svi smo skupa protiv ovih sa 5- 6 000 hektara.
A, ovi veliki su sa ovim od 100 - 200 ha protiv malih sa 5-6-10 ha.
Velika greska je (namerno ili ne) napravljena kada su pocele subvencije da se dodeljuju na ovakav nacin.
Svi znamo da ovu drzavu u velikoj meri drze bas ti mali sa svojih par hektara obradive povrsine koji NISTA ne primaju od subvencija.
Da nije tih malih koji sipaju na pumpi goriivo bez bona po 14,,, i neki dinar, kupuju repromaterijal bez povracaja
tesko da bih drzava skrpila para za sve.
@tm30
Ove godine ste mogli dobiti subvencije i vi. Nije uslov PIO.
@pedja1
Nemam pojma kako se cvece racuna kod nasih politicara. Ne bi me cudilo da ima isti status kao kukuruz...
Ove godine. A sto to nije bio slucaj i proslih godina pa da su i ta poljoprivredna gazdinstva napredovala@tm30
Ove godine ste mogli dobiti subvencije i vi. Nije uslov PIO.
@pedja1
Nemam pojma kako se cvece racuna kod nasih politicara. Ne bi me cudilo da ima isti status kao kukuruz...
potpuno u pravu moja porodica zivi od7h zemlje 3 kolena unazad i sve smo napravili i stekli od poljoprivrede i bez dinara subvencija jer da bih ostvario nekakvu pomoc treba da dam 3 puta vise drzavi nego sto ona meni da
Koliko sam cuo da se vise isplati dobijati socijalnu pomoc nego poljoprivrednu penzijuNiste potpuno u pravu. Pio je bio reciprocan 3ha po onim subvencijama. I pio nije bacen novac vec cete imati neku peziju posle. Ovako SIGURNO nemate penziju kad napunite 65g (muskarci). Da li ste sigurni da cete moci raditi i u 65 godini? Moj stric ima 71. i svake godine vidno manje moze da radi i pomaze.
Potpuno se slazem sa tobom ali to trece moze da bude popravka krova na kuci, skolovanje dece, kupovina traktora da zemlju ne obradjujem konjima itd..I tri kolena unazad ni za brazdu niste proširili imanje???
E u tome je najveći problem većine nas koji obrađujemo zemlju u bilo kojoj količini,da bi SVI DA ZARADIMO,a da ništa nepreduzimamo po tom pitanju,a PARE SE TROŠE NA NEŠTO TREĆE