Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ruci koja hrani ništa,a? E to smo mi balkanci,svi bi sedmicu na lotu,al' po mogućstvu da tiket sa neba padne

Trebala nam je još gora suša,danas sam čuo da je jednu njivu Paunić iz Kovilja,prošle jeseni platio zakup 380 je.b.nih eura po kj,e to je prešlo svaku meru,to je alavluk,dok ga neko ne zaore tako duboko da nikad ne istera

Koliko sam cuo da se vise isplati dobijati socijalnu pomoc nego poljoprivrednu penziju
Posebno kod mene. Kuhinja se vise ne dovodi u pitanje. To se deli ogrev, pa gradjevinski materijal. To se po ceo dan secka, uz i niz. A danas u cergi ceo dan muzika, pojma nemam zasto.

I ja sam cuo da je neko kod Kovilja platio preko 70 hiljada hektar. Ali sam pre neki dan cuo jos veci biser, skoro 90 hiljada hektar. Cak mi glupo i da napisem gde dok to bolje ne proverim.

Posebno kod mene. Kuhinja se vise ne dovodi u pitanje. To se deli ogrev, pa gradjevinski materijal. To se po ceo dan secka, uz i niz. A danas u cergi ceo dan muzika, pojma nemam zasto.

I ja sam cuo da je neko kod Kovilja platio preko 70 hiljada hektar. Ali sam pre neki dan cuo jos veci biser, skoro 90 hiljada hektar. Cak mi glupo i da napisem gde dok to bolje ne proverim.
cega 70 hiljada

Ja sam svedok da je 6.5 kj arende placeno 2177 evra. ili 335e/kj.

p.s. Prosle godine je psenica bila posejana na toj povrsini a zakup je placen 5e manje po kj.

Ja stvarno ne razumem da li je nekim ljudima samo vazno da rade famoznih 100kj ili sta vec je fazon?

Spominjali su da ce nas 1l d2 kostati 76din. Iz teksta bih rekao da je akciza+23din+popust koji odobri ponudjivac (najverovatnije NIS) = ukupan popust.

dopuna:
Ako se ne varam akciza ja 35din na d2. Dakle 23+35+ ~15din (popust od NISa)= 73din.

Trenutna maloprodajna cena je oko 150din, sto se uklapa u racun.

A kako cemo bez bonova sipati odredjene kolicine ?.. malo mi ovo ne jasno , i sa polj. karticom nemaju uvid u kolicinu
Postoji mogucnost u uvid kolicine samo ako na jednoj pumpi sipamo D2 koji nam pripada 40l/Ha .. To bas nije pametno , msm nista nije doreceno konkretno kako ce funkcionisati . Ali vidim da cemo morati izdvajati vise od 76 din / L na pumpi

Ma koje kombinacije ... bilo najrealnije .. ovo mi nemirise na jednostavno ... placacemo cenu visoku na pumpi vidim ja

Platicemo punu cenu pa ce onda da nam refundiraju tih ~75din. Tako je najverovatnije. Po meni tek ovde ce biti mucke.

Au ili ja dobro ne razumem ili ovo nece da valja...Gorivo placas po full ceni i kasnije podnosis zahtev uz fiskalni kako bi ti na racun uplatili akcizu od 23,00 din +?...Od 12.000 din po hektaru nista,od 6.420 dinara se odbijaju avansi pa koliko ce da dobijemo 1.000 po hektaru mi koji smo uzeli avans?! Zar nije bilo reci od 12.000 se odbija i dolazi se do 6.420 ?!?! Neka neko napise bolje,pao mi mrak na oci...mozda sam pogresio!

Avanas je bio 1000 din po ha zitarica i 4000din po ha ind bilja. E sada koliko je ko uzeo...pa se lepo preracuna i toliko mu dodje. A gorivo se placa po full ceni pa ti posle vrate ali tek od 15 vaze racuni...a ko ce da mi plati ono sto potrosim do 15og ???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh