Evo da remiziram,znaci potrebno je napraviti neki nazovi ga standard i odrediti sta je to mali proizvodjac,i naravno podrzati ga,pogotovu ako ima tendeciju za napredovanje i sirenje,a davati subvencije vikend seljacima i onima sto su samo na papiru seljaci ne ide vise,pa takve da iskljuce imali bi subvencije vece nego Evropa,ne mrzim ja nikog,niti pricam sa subjektivnog razmisljanja,pricam o opstoj situaciji i orjerntaciji,a niko od nas nije kriv sto se umesto Fijata u Kragujevcu,zelezare u Smederevu i slicno,ne otvaraju klanice i hladnjace,trziste ima al mi nemamo robe u konstatnom kvalitetu i kvantitetu,krivci su iskljucivo "mali proizvodjaci",koji ako vec nemaju mnogo nemaju ni svest o udruzivanju,koja bi preko samih udruzenja i zajednickog nastupa na trzistu barem malo popravila stvari.Krivci smo znaci samo mi i niko vise,ocekujemo od drzave i da nam da subvencije i organizuje otkup,i proizvodnju i sve,a to nema nigde brate,preterizam.Sve se moze urediti,pa kad dodje cika iz opstine pa te pita,odakle ti ovo,a ti kazes ovo mi kupio pradeda,ovo deda,ovo otac,a ovo ja,ili kazes digo sam kredit,evo papiri,ili uzo u zakup,evo ugovori,pa ti cika udari pecat da mozes konkurisati za subvenciju,a ne ovo,uzima ko stigne,kako stigne,a ovi lopovi vide sve pa nam udare subvenciju po prinosu.i znaci da se vratim na pocetnu misao,sami moramo uraditi neke stvari,sami sebe ceniti,da bi nas drugi cenili.Nebojim se ja onog sto ima 100 h pa prebacio na zenu,nego onog sto nema ni 1 ar a odjednom hektari i hektari,Ideja agronoma mi se svidja,ali da imaju plan i program i da postojece strategije razvoja sprovode u delo,ne da mi izdaju bonove,setio sam se Milosevica i onih redova za naftu i benzin,ja vam pricam o samoj svesti i objektivnosi coveka da vidi gde je i koliko moze,kad nemoze nek nadje jos jednog pa ce moci,sam niko nije uradio nesto znacajnije,cast Nikoli Tesli,eto Ajnstajn imo zenu matematicarku,Srpkinju.