Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Daj bre Krle... nemoj me zezati! Ti posmatras stvari iz neke tvoje tacke gledista i nemoj biti smesan da sa semenkama od ludaje Kina zauzima znacajno mesto u svetskoj poljoprivredi. Sto se tice soje u zadnje vreme najveci su uvoznici te kulture u svetu.
Turci i njihova ekonomija!? Sta izvoze serije? i to budalama ko ih kupuje i gleda!!! Oo da! Zaboravio sam najvecu profitabilnost zemlje a to je export-import cuvene droge i korupcije. A u EU nikad i nece isto ko i mi. Imaju i oni svoje Kosovo i to im je prepreka a ne sto se Evropljani plase njihove ekonomije.
Kada budemo cuvali SVI svoje proizvode kuci bice sasvim drukcije.
predpostavljam da si mislio na mene a i u pravu si.Ja 6 krava muzem od petka do nedelje.Sve je to lepo,al dodje godina ko ova i eto narod zatire stoku,nema prase u selu da nadjes,poneka ovca ko ima cair i sta onda mali da rade,samo kazem da je po mom misljenju to proslost,ili ces raditi poljoprivredu ili ici na posao,svastarenje je nasa proslost,definicija kapitalizma je da je kapital u rukama manjine,ostali rade za njih,samo treba biti svestan toga i na vreme se prilagoditi i videti gde si,**greška na dve stolice nece moci,i ko da drzi stoku ako nema svoju hranu,jutros sam kupovao kostano brasno,kukuruz 31,psenica 30,ovas 45,o koncetratima da nepricam,bala livadskog 1 euro,lucerke 2 eura,to mali proizvodjaci nemogu da insfinansiraju,zato svuda u svetu malog proizvodjaca smatraju onog ko ima i hranu i barem 100 ovaca ili 20 krava ili slicno,ko ima mehanizaciju,barem 15-20 hektara zemlje,objekat,a kod nas mali proizvodjac je covek sa 30 ari zemlje,supom gde drzi stoku,onaj koji placa usluge,kupuje hranu,radi u firmi,to je ne odrzivo,svaka susa oce da bude seljak,a seljak je postalo nauka biti.Kad pricate o malim proizvodjacima definisite sta podrazumevate pod tim.Vikend seljaci nisu mali proizvodjaci vec ili penzioneri ili ljubitelji zivotinja i prirode koji bi od ljubavi i neki dinar da zarade,eto mozda gresim al mislim da prvo neke zablude da resimo pa onda da resavamo ozbiljnija pitanja.Ko sve uzima subvencije dusa me boli,kad pomislim da placam i penziono i socijalno i zdravstveno,a kom drzava moje pare daje,pustite me te sitnodusne filozofije i socijalne politike to nas je i dovelo gde jesmo,ni drzava ni svet nam nije kriv,sami smo krivi,i kad to shvatimo mozda nam i bude bolje,necu se nerviram oko toliko ociglednih stvari,neradnika,ljudi kojima su svi krivi,samo oni nisu,vikend seljaka koji pisu seminare o poljoprivredi na ovom forumu,sve ce to trziste da precisti i dotera u red,drugi nema ko,pa il si rentabilan ili trazi drugo zanimanje,ostalo su price za malu decu.