Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod zitarica:
Члан 3.
Физичко лице остварује премију из члана 2. став 1. ове уредбе преко правног лица, односно предузетника који се бави складиштењем, откупом, односно прерадом житарица и кромпираиз члана 1. ове уредбе, као и преко Републичке дирекције за робне резерве.

Физичко лице остварује премију из члана 2. став 1. ове уредбе и кад извезе житарице и кромпириз сопствене производње.

Kod industrijskog bilja:
Члан 3.​
Корисник премије остварује премију преко правног лица и предузетника, који се баве производњом шећера, уља, односно производњом хране за животиње, као и преко Републичке дирекције за робне резерве.
Корисник премије остварује премију за соју и сунцокрет и преко правног лица и предузетника, који имају објекат за производњу хране за животиње који је одобрен, односно регистрован у складу са законом којим се уређује ветеринарство.

Правно лице и предузетник, који се баве производњом хране за животиње, као и правно лице и предузетник из става 2. овог члана, дужни су да индустријско биље које су набавили у складу са овом уредбом искористе за производњу хране за животиње.

Gde kod industrijskog bilja nestadose preduzetnici koji se bave skladistenjem i otkupom?
:kisa:

Nestdose ti tamo da ces morati da ih predas Viktoriji i cika Koletu, a oni ce ti smanjiti cenu za ta 3 dinara koja ces dobiti... Vrlo jedostavno...

Kolko ja uspevam da shvatim, davace se neka socijalna pomoc i to samo za one proizvodjace koji svoj proizvod uskladiste i prodaju... Ko je bre ovde lud? U prevodu na Srpski ovo znaci ne damo vam nista, samo hoce da zamazu oci koliko toliko dok ne prodju izbori... Prosle godine su mogli da daju 14.000 po hektaru (znaci hektar pod zitom je vredeo toliko a sad vredi bar 3 puta manje)... Nemam prijavljeno gazdinstvo (jer imam ukupno pola hektara a radim jos 3 pod zakup) ali to ne znaci da vam ne dajem svoju maksimalnu podrsku...
Ovaj bezobrazluk je prevrsio sve mere

danas odem u banku da pitam za kredit ,sto daju. i ovako moras da imas 20 ha da bi dobio kredit.do ce samo od beograd na gore dobiti ,a spod bg to je retko niko nema tolko zemlje.bruka i sramota.

Da li je ministar napisao u uredbi koliko ce evro biti do 15.01.2013? Svaki dan obara istorijske minimume do jeseni ce ta tri dinara biti 0.01 cent. Cetrnaest hiljada po hektaru je stajalo tri godine a dinar je za to vreme pao 70%. Troskovi skocili u nebesa a sve da ostvarimo rekordne prinose necemo moci da dobacimo tih 140 evra po ha. Mozemo samo da molimo Boga da ne bude susna godina ali najbolji deo je ovo isplacivanje subvencije preko otkupljivaca ili preradjivaca. Mogu uredno da nas zavlace koliko hoce i da drze milione evra koliko god dugo im budu trebali a najgore sto moze da im se desi je kazna od pedeset hiljada din. Ne pise sta ce im se desiti ako uopste ne isplate verovatno ce dobiti ukor razrednog staresine. Cardake takodje mozemo da zapalimo posto nema subvencije ko ostavi kod kuce. Toliko o slobodi trzista u Srbiji, ne mos' sa svojom robom kako ti hoces:bravo:Ljudi ovo je silovanje zdravog razuma! Kolju nas jako tupim nozevima.

Nisam hteo mnogo da diskutujem ali sada stvarno moram. Prvo ste se raspravljali danima o bonovima i boji dizela a sada vodite polemiku o PIO. Vi stvarno ne kapirate da ove uredbe donose tri-cetiri najvece firme(Misko, Kole, Matijevic i Viktorija) i da su oni pravi razlog ovih namera. Nije PIO ukinut zbog zaposlenih u komunalnoj policiji nego zbog njih. Drze proizvodnju, preradu, otkup i izvoz ukratko monopoli, tacnije oligopoli bonbonica kao u svakoj divljoj zemlji. Pomenuta gospoda drze svaki od 25 do 30 HILJADA hektara na koje ce sad jos dobijati i subvencije narode moj dok se ovde vodi rasprava ko je koliko velik ili mali sa deset, pedeset ili sto hektara zemlje cesto zakupljene od drzave ili kroz arendu. Ove baje ce nas sve pocistiti za dorucak i oteti nam zemlju za tepsiju ribe. Polako ali sigurno se priprema teren da poljoprivrednici prodju kao i radnici po fabrikama koji su preko nekakvih bezvrednih akcija za sitne novce ostali bez firmi i posla. Na osnovu par godina subvencija i zakupa drzavne zemlje gomila ljudi je podigla nenormalne kredite i stavila hipoteku na svoju zemlju cesto ni ne znajuci sta potpisuju. Kada se taj tepih pod nogama izmakne sto upravo pocinje da se desava mnogi koji su se previse zaneli mogu dobro dobiti po nosu. Jeste strasno kada ti rodjena drzava planski i smisljeno namice omcu oko vrata ali toliko su puta vec tako nesto uradili da su takve situacije postale krajnje ocekivane. Uzasna greska je napravljena prosle godine kada se nije do kraja izgurao zahtev za smenu ministra poljoprivrede ali ovaj put se to mora desiti. Tip je totalno u sluzbi tajkunerije i opasno se naostrio da nam se napije krvi. Nisu jaci od naroda ali moramo biti jedinstveni i manje pohlepni, zavidni i zli jedni prema drugima.
potpuno se slazem sa tobom i delimo ama bas isto misljenje
a za ovo sto citam oko te uredbe jednostavno nemam reci...ovi su stvarno resili da nam sad oderu kozu sa ledja.kako je krenuo ako bi doceko i sledecu godinu na ovom mestu poslo bi te savetodavce sto ih debelo placa da nam prebroji i kokoske po dvoristima i pola da pokupi.ovde je neko lud definitivno!

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: ...
ljudi jel moze da se uzme ovaj subvencionisani kredit od 6% kamate za kupovinu polovne mehanizacije (traktora)
?

A šta je rekao vama minđušar,da će biti za sve kulture

Biće to dobro na kraju,ja sam zadovoljan,i nemam nikakav razlog za protest

A za kolegu krlemrle,to što si napisao bi i konja uvredilo,i nisi u pravu,niste uopšte kreativni pa da počnete raditi nešto što niko,ili malo ko radi,šta misliš ako bi npr svi bili pekari,ko bi tol'ko peciva i 'leba kupio-poj'o? Dalje nebi da komentarišem,neće na dobro izaći

Postali,postali,samo dokle,čuće se
PIO MORA za nešto ozbiljnije biti uslov,nemože neko npr,radi u komunalnoj policiji(plata 80.000) i radi 15ha zemlje i neko ko ISKLJUČIVO od zemlje živi da budu ravnopravni,ko je to uveo,trebalo bi pod hitno na posmatranje na psihijatriju
Posalji na posmatranje i onog ko je uveo da se placa isti PIO za 3ha i 99ha.

To je uvedeno jako-jako davno,moj pokojni otac je krajem 70tih počeo plaćati sa 2ha,jer nije bio zaposlen nikada,sve što se mora i nije teško

To NIJE bilo obavezno do pre par godina jer je u pocetku davana subvencija bez obzira PIO ne PIO.
A penziono sto je placao tvoj cale,moj deda...to je bilo u vreme Tita,tad nisi mogai ni vise od 10ha da imas bila su skroz druga vremena i ne bih o njima.

Obaveza plaćanja PIO od poljoprivrede datira negde od kraja 70ih,i nikada nije ni ukidana,samo je velika većina ljudi onda bilo zaposleno,pa se o tome nije vodilo računa,i to veze nema sa subvencijama,i ja sam više za bilo koji drugi vid osiguranjaali kad je i ovo obavezno,plaćam ga

Ove subvencije po kg su predizborna navlakuša.
Ne verujem da će neko od nas videti nešto od toga, posebno ne za žitarice.

Ko ima na sebi bilo kakvu zemlju a da nije zaposlen, po zakonu, plaća PIO na poljoprivredu. Isto je to kao i da radi u firmi, samo što firma plaća (kome plaća) PIO. Država sigurno neće zaboraviti sve one koji su proteklih nekoliko godina plaćali PIO zbog radi subvencija.

.........to je bilo u vreme Tita,tad nisi mogai ni vise od 10ha da imas bila su skroz druga vremena i ne bih o njima.
mlad si pa ne verujem da ces se setiti, ali si onda sa 10 Ha bio gazda, skines zito sa 10 Ha pa pravac u TAS po GOLF-ica, inputi bili za DZ a gde smo danas ? ? ? ?
dizel od 100-150 din , Kutina 3x15 ..52 din/kg itd itd

Koliko sam ja razumeo dobićemo k...c, jer se zahtevi podnose od oktobra (daleko posle izbora), što znači da su za ovu godinu ukinute subvencije. Interesujeme samo sa čime je zadovoljan Minđušar tj. koliki je njegov deo da se u zamenu oduševljava po forumu jer ostali neće dobiti ništa osim malo jeftinije nafte treće klase.

A šta je rekao vama minđušar,da će biti za sve kulture

Biće to dobro na kraju,ja sam zadovoljan,i nemam nikakav razlog za protest

A za kolegu krlemrle,to što si napisao bi i konja uvredilo,i nisi u pravu,niste uopšte kreativni pa da počnete raditi nešto što niko,ili malo ko radi,šta misliš ako bi npr svi bili pekari,ko bi tol'ko peciva i 'leba kupio-poj'o? Dalje nebi da komentarišem,neće na dobro izaći

on ti je samo rekao istinu.Moj traktor je sada pun lož ulja sa grčke pumpe i spreman sam ko zapeta puška.Ali zbog takvih kao ti ću ipak sedeti i gledati kako će baš vama taj PIO doći glave,tj izostaće podrška ovih 400000 budala i ovim putem pozivam sve hobiste da ne protestuju jer mi i tako nikakvu korist nećemo izvući,zbog ovakvih stavova bivših zaposlenih a sada velikih poljoprivrednika.

Pa, nekada davno su se skoro svi samo poljoprivredom i bavili i sve se to što su proizveli pojelo, a danas(od posle II sv. rata) od kada se poljoprivreda ukrupnila(tajkunizovala), hrana se čak i baca dok neki još uvek bukvalno umiru od gladi. Poređenje sa pekarima ili bilo kojim zanatlijama je čista glupost. Pre samo stotinak godina ubedljiva većina stanovništva se bavila samo poljoprivredom i imali su svi otprilike po 4 - 40 jutari, a bilo je i tada tajkuna, odnosno veleposednika koji su imali i plemićke titule(grof Dunđerski, grof Čarnojević, grof Karačonji i slični). Ima mesta za sve, ja drugome ne priželjkujem da propadne, pa čak ni tebi iako si se pokazao kakav si čovek. Koliko mržnje treba čovek da ima u sebi da bi drugome osporavao pravo na egzistenciju ili ravnopravan tretman?

Još nešto, kažeš kreativan, da smislim nešto novo? Pa, nisam ja počeo poljoprivredom da se bavim juče. Moj otac je bio poljoprivrednik, deda, pradeda, čukundeda, a dalje već ne znam ni čime su se bavili, a ni kako su se zvali. Mogu da smislim nešto novo samo u okviru poljoprivrede što upravo i činim.

Poslednja izmena:
Za koga protestvovati. Za veliku vecinu kako god se okrene ne valja. Kao sto je ovo gorivo pusteno, tako je trebalo
biti i za novcane subvencije. A ne podele.

ovim putem pozivam sve hobiste da ne protestuju

Hoćeš reći takozvane "hobiste", jer hobi poljoprivrednici ne postoje. Niko se poljoprivredom ne bavi iz zabave. Taj neprimereni naziv su nama malim poljoprivrednicima dali oni koji nam dobro ne žele. Slažem se da takvima uskratimo podršku ovoga puta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh