Subvencija poljoprivredi za 2011 godinu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To moguće ili da nisu regulisali plaćanje zakupa polj.državnog zemljišta,nekako mi ne pije vodu overa ugovora jer pre jedno tri godine i pre priznavali su overene ugovore iz mesnih zajednica a od poslednje tri godine nije više bilo moguće već samo opština ili sud.Jedino da je nešto treće pre bi mu tražili da vrati pare za određene hektare a ne da ga prebacuje u pasivan status.

Mesna kancelarija je predstavnik opstine, tj drzave u ruralnim sredinama. Nemoguce da neko prizna ugovor iz suda, a da ne prizna ugovor iz mesne kancelarije. Mesna zajednica je predstavnik sela, za seoska pitanja.
Za mesnu zajednicu ..... Nemoraju imati nikakvu kvalifikaciju (skolu , kurs) i nisu placeni vec obavljaju posao na toj funkciji volonterski , Maticar je pak nesto 2 .
Mesna zajednica u mom selu se sastoji od 1 coveka (clan mesnog odbora) koji ima S.Strucnu spremu i ostalih sa 8 i manje razreda , a pola su penzioneri

I po meni nisu ljudi krivi već službenici ako je i bilo nekih propusta u obnovi registracije,oni su gledali svako crevce i govorili šta i kako treba da se odradi.

Zemlja koja se daje na koriscenje BEZ novcane nadoknade moze da se overi u mesnoj kancelariji i besplatna je.Zemlja koja se daje uz novcanu nadoknadu MORA u sudu ili opstini i placa se taksa na osnovu cene iz ugovora.I nemoze radnik-ca u trezoru da hoce ili nece da primi ugovore overene u mesnoj kancelariji kad jasno pise da su ti ugovori validni,i tu odluku je MIN.POLj.donelo i jednaka je za sve.

Ovde ljudi svasta pisu.
Mora se napraviti razgranicenje izmedju mesne zajednice i mesne kancelarije, iliti isturenog odeljenja opstinu.
U mesnoj zajednici se ne moze overiti ni jedan ugovora koji bi bio validan pred sudom, dok se u mesnoj kancelariji moze overiti ugovor izmedju dva ili vise lica, ali ugovor ne moze biti o bilo kom prenosu vlasnistva. Dakle ugovori o zakupu mogu, a o prodaji zemlje ne mogu u mesnoj kancelariji. Da ne idemo dalje u detalje mislim da je ovo dovoljno.

Kod mene ima i matičar i referent,ugovore o zakupu overavam kod tog referenta,taksa je ista kao za ugovor o ustupanju zemljišta na korišćenje bez nadoknade,u sudu se gleda vrednost ugovora za taksu,validan je i jedan i drugi,samo zakupac je na osnovu ugovora o zakup dužan državi da plati i porez na zakup,raspitajte se malo,da nebude posle kasno

Radi maticar i jos jedan sluzbenik.

---------- Poruka napisana u 23:41 ---------- Prethodna poruka je at 23:40 ----------

Kod mene ima i matičar i referent,ugovore o zakupu overavam kod tog referenta,taksa je ista kao za ugovor o ustupanju zemljišta na korišćenje bez nadoknade,u sudu se gleda vrednost ugovora za taksu,validan je i jedan i drugi,samo zakupac je na osnovu ugovora o zakup dužan državi da plati i porez na zakup,raspitajte se malo,da nebude posle kasno
Nema poreza na zemlju u bilo kom obliku. Postoje samo taxe.

Nije bitno da li je maticar,referent,volonter.....bitan je pecat mesne kancelarije.A sto se tice placanja zavisi od mesta do mesta,u Bavanistu je ta overa besplatna,a kad overavam u Sakulama placam nekih 700-800 din po ugovoru.

Porez na prodaju ili kupovinu zemlje ne postoji, atakodje ni za davanje u zakup. To je bilo nekad i to se kaznjavalo, cak si morao da vodis i knjigu usluga i na osnovu nje placao porez za izvrsene usluge.
Ja sam kupio zemlju pre 3 meseca i nisam platio porez na zemlju sto sam je kupio, a ni onaj sto je prodao trakodje nije platio. Sve sto sam platio to su taxe, ima ih nekoliko.

Poslednja izmena:
Da ima samo porez na prenos apsolutnih prava i njedan drugi.Iznosi 2,5% .
Mesna zajednica je skup biranih ljudi na seoskim izborima(savet za mesnu zajednicu) i oni među sobom biraju predsednika mesne zajednice koji vodi računa o selu i meštanima.
A mesna kancelarija predstavlja državu tj činovnik zaposlen u mesnoj kancelariji je državni činovnik a ne biran izborima.Obično obavljaju više funkcija (matičar,službenik,savetnik...itd).
Rale 83 uglavnom se zapošljavaju po stranačkim direktivama pa kao u slučaju nedostatka stručnog kadra primaju i sa manjim obrazovanjem.

Današnja sveža vest ne baš dobra a odnosi se na sledeće. petorica poljoprivrednika koliko sam razumeo iz opštine Crnja dobili od ministarstva da su prešli u pasivan status kao registrovano gazdinstvo i posetili advokata u Zrenjanin da potraže mišljenje. Razlog zbog kog su ih prebacili u nov status je da su ugovore o zakupu overili u Mesnoj kancelariji a ne u Sudu tako da su prilikom pregleda to i ustanovili u ministarstvu i retroaktivno ih "otpisali za sve subvencije itd."

LJudi jer ovo moguce?
Ja sam sve ugovore overavao u Mesnoj kancelariji!
Ako bude ovako naopako!!!!

To je moglo ranije kad su mesne zajednice imale pravo da overavaju ugovore to je bilo pre jedno tri četiri godine a poslednjih godina je moralo u sud ili opštini. Šta ako si pre četiri godine napravio ugovor npr. na 5 i više godina kad je to moglo tako ti ugovori još traju.Tako mogu da izmisle i da ugovori koji su zaključeni duže od tri godine nevrede ili overa nije izvršena u opštini već u sudu ili obrnuto ko to da pohvata.Malo mi je to bezveze.

Da ima samo porez na prenos apsolutnih prava i njedan drugi.Iznosi 2,5% .
Mesna zajednica je skup biranih ljudi na seoskim izborima(savet za mesnu zajednicu) i oni među sobom biraju predsednika mesne zajednice koji vodi računa o selu i meštanima.
A mesna kancelarija predstavlja državu tj činovnik zaposlen u mesnoj kancelariji je državni činovnik a ne biran izborima.Obično obavljaju više funkcija (matičar,službenik,savetnik...itd).
Rale 83 uglavnom se zapošljavaju po stranačkim direktivama pa kao u slučaju nedostatka stručnog kadra primaju i sa manjim obrazovanjem.

Kolega bolje pitaj knjigovođu,pa nek se informiše,nije greh neznati,ali takve kao ti,u sistemu PDV će najpre nahvatati,nebrini sve se knjiži kao trošak,i zakup,i porez(možeš u ugovoru navesti manji iznos,da porez bude manji) i nemoj ostavljati ugovore o ustupanju zemljišta na korišćenje bez nadoknade (ne sve,nikako,možeš nešto malo,ali ako ti dođe inspekcija i vidi UOUZNKBN jedno 50ha,nedaj Bože više,ili ugovor o zakupu a da nije plaćen porez državi,kazne su šestocifrene

U Sudu se overava tekst i potpis ,a kod matičara koji overava po mesnim kancelarijama se overava samo potpis tj. verodostojnost.Svaki ugovr o zakupu overen u mesnoj kancelariji kod matičara je potpuno snažno jednak onom iz suda.Na ugovoru kod matičata je pečat države srbije ,a ako se overava baš u mesnoj zajednici je njihov lokalni pečat.Tako da u mesnoj zajednici ne bi trebalo overavati ugovore jer može doći do ovoga.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh