Ljuljaci
Član
Ja sam overavao u Mesnoj kancelariji kod maticara,pa me uplasi ova prica od pre!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega hvala,nemam zemlje bez naknade.Kolega bolje pitaj knjigovođu,pa nek se informiše,nije greh neznati,ali takve kao ti,u sistemu PDV će najpre nahvatati,nebrini sve se knjiži kao trošak,i zakup,i porez(možeš u ugovoru navesti manji iznos,da porez bude manji) i nemoj ostavljati ugovore o ustupanju zemljišta na korišćenje bez nadoknade (ne sve,nikako,možeš nešto malo,ali ako ti dođe inspekcija i vidi UOUZNKBN jedno 50ha,nedaj Bože više,ili ugovor o zakupu a da nije plaćen porez državi,kazne su šestocifrene
Jel se to prikazuje na završnom računu ili....?
zrenjaninac kako si ti rešio ovaj problem?
Nije loša,samo nije nikad nije radila poljoprivredna gazdinstva pa se uhodavaJa neznam kakav je to knjigovođa,neće da misli,a odgovornost prebaci na tebe
Onaj ko daje (zkupodavac)placa porez na datu sumu koju je ostvario od zakupnine.I ako stavite "0" dinara isto je i ako se napise da zbog familijarnih odnosa daje se neograniceno bez nadoknade.Ja na svim ugovorima imam cifru koju placam a imam i od tetke koja nije htela novac na ime zakupa i ona je dobila nekih 800 din da plati na ime zakupnine ili ostvarene dobiti od zakupnine i ako nema dobiti jer je bez nadoknade,normalno ja sam preuzeo na sebe i platio.Porez mora biti na ostvarenu dobit od zakupa samo moze knjigovodja da na neki nacin umanji,i taj porez placa onaj ko daje zemlju u zakup,jedino ako se dogovorite pa platite vi(zakupac).Ne za kupljenu zemlju,nego za zemlju uzeta u zakup.
Kada plaćaš zakupninu ,prikazuje se trošak jel ima još porez da se plati državi kao što je Minđušar rekao.
Moja knjigovođa mi ništa o tome nije rekla.