Subvencija poljoprivredi za 2011 godinu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mindjusar mozda se kod vas u Budisavi naplacuje porez na zemljiste i vraca se PDV (ako si u PDV-u), ali ovde kod nas u B.Palanackoj i Backoj opstini jos niko nije platio porez na kupovinu ili prodaju zemlje, a ni na zakup.
Moj knjigovodja vodi sigurno vise od 5000 Ha i ako on covek ne zna za to da se placa porez onda stvarno ne znam ko zna.
A evo sad sam pitao i direktoricu poreske uprave u Backoj Palanci, gospodju Dobrilu Sokcic (eto je kod moje babe na kafi) i ona kaze isto.
Ako su oni lagali mene i ja lazem vas :osmeh:

Pa narvno da DA,neznanje da boli mnogi bi urlali

---------- Poruka napisana u 10:40 ---------- Prethodna poruka je at 10:25 ----------

Pitaj za porez na dohodak građana od zakupa poljoprivrednog zemljišta

Kolega bolje pitaj knjigovođu,pa nek se informiše,nije greh neznati,ali takve kao ti,u sistemu PDV će najpre nahvatati,nebrini sve se knjiži kao trošak,i zakup,i porez(možeš u ugovoru navesti manji iznos,da porez bude manji) i nemoj ostavljati ugovore o ustupanju zemljišta na korišćenje bez nadoknade (ne sve,nikako,možeš nešto malo,ali ako ti dođe inspekcija i vidi UOUZNKBN jedno 50ha,nedaj Bože više,ili ugovor o zakupu a da nije plaćen porez državi,kazne su šestocifrene
Kolega hvala,nemam zemlje bez naknade.
Samo mi nije jasno kakav porez na zakup moram platiti,nije mi knjigovođa ništa rekla:sta: Inače je na ugovorima simbolična cifra (4000 din/ha)

Juce naplatio subvencije za 2011godinu.:osmeh:.
Predao 2.9.2011g
Ugovore o zakupu sam pravio u mesnoj kancelariji(300din).
Inace sef m.kancelarije ce ti te ugovore odneti u P.U Sabac i izvrsit promene ako vi nemate vremena.

Poslednja izmena:
Ne za kupljenu zemlju,nego za zemlju uzeta u zakup.
Kada plaćaš zakupninu ,prikazuje se trošak jel ima još porez da se plati državi kao što je Minđušar rekao.
Moja knjigovođa mi ništa o tome nije rekla.

Pazi imam priznanice svima kojima sam isplaćivao baš iz tog razloga ako se bude prikazivao trošak ali ni meni knjigovođa nije ništa govorila oko toga,jedino mi je rekla da ne unosim u ugovore cenu u evrima već u naturi.

Na osnovu ugovora o zakupu isplaćuje se zakupnina zakupodavcu na račun ili se podiže sa računa pa zakupodavcu na ruke,to se svakako knjiži kao trošak
Porez da dohodak građana na osnovu zakupa poljoprivrednog zemljišta plaća zakupac i iznosi neštu jače 20%,ako se neplaća kažnjivo je (plaća se isti dan kad i zakup,tj kad se novac sa računa podiže ili prebacuje za zakup)
talianu jel ti knjigovođa i potpisnik ili si ti sam potpisnik?

auuu al ste se vi ovde zamrsili... ja sam pisao dosta o PDV-u, ali konkretno o porezima na zemljista sto vi spominjete ne znam bas puno jer ne vodimo ni jedno polj gaz.. pogledacu kad uhvatim vremena, posle 11og januara, bas me zanima sta je i kako je. Srecna Nova, da bude rodna i uspesna!!!

Ne za kupljenu zemlju,nego za zemlju uzeta u zakup.
Kada plaćaš zakupninu ,prikazuje se trošak jel ima još porez da se plati državi kao što je Minđušar rekao.
Moja knjigovođa mi ništa o tome nije rekla.
Onaj ko daje (zkupodavac)placa porez na datu sumu koju je ostvario od zakupnine.I ako stavite "0" dinara isto je i ako se napise da zbog familijarnih odnosa daje se neograniceno bez nadoknade.Ja na svim ugovorima imam cifru koju placam a imam i od tetke koja nije htela novac na ime zakupa i ona je dobila nekih 800 din da plati na ime zakupnine ili ostvarene dobiti od zakupnine i ako nema dobiti jer je bez nadoknade,normalno ja sam preuzeo na sebe i platio.Porez mora biti na ostvarenu dobit od zakupa samo moze knjigovodja da na neki nacin umanji,i taj porez placa onaj ko daje zemlju u zakup,jedino ako se dogovorite pa platite vi(zakupac).

Na sve ostale zakupe(stan,poslovnovni prostor,garaža,lokal) je tako da porez plaća zakupodavac,jedino kod zakupa zemljišta na više godina porez plaća zakupac!

Jedino ako vodis knjigovostvo(ako si u Pdv-u0 sto ti i rades jer jesi u pdv-u.U svim drugim slucajevima nas koji manje obradjujemo zemlju vlasnici zemlje dobiju resenje da plate porez na zakup.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh