Subvencija poljoprivredi za 2011 godinu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam samo ja u PDVu,ali to važi za sve,prostudirajte malo zakon
A rešenje nedobije SIGURNO,jer plaćen porez na zakup treba zakupac da prijavi u poreskoj

Odgovor na Zakup poljoprivrednog zemljišta

Ova tema nije baš za ovu temu ali pošto ste već na dve strane pisali o zakupu evo Vam izvod iz Zakona , Veliki broj po ovoj temi ste u pravu ali zašto uvek se neko nađe pametan i pominje nešto što nije aktuelno i što niko nikog ne tera na neke stvari

ПОРЕЗ НА ПРИХОДЕ ОД НЕПОКРЕТНОСТИ

Предмет опорезивања

Члан 66.

Приходима од непокретности сматрају се приходи које обвезник оствари издавањем у закуп или подзакуп непокретности, а нарочито: земљишта, стамбених и пословних зграда, делова тих зграда, станова, делова станова, пословних просторија и гаража.

Приходе од непокретности из става 1. овог члана чине остварена закупнина и вредност свих реализованих обавеза и услуга на које се обавезао закупац, односно подзакупац.

Порески обвезник

Члан 67.
Обвезник пореза на приходе од непокретности је физичко лице које издавањем у закуп или подзакуп непокретности оствари приходе по том основу.

Обвезником у смислу става 1. овог члана не сматра се предузетник који непокретности издаје у закуп или подзакуп у оквиру обављања регистроване самосталне делатности.

Пореска основица

Члан 68.
Опорезиви приход од непокретности чини бруто приход из члана 66. став 2. овог закона, умањен за нормиране трошкове у висини од 20%.

Изузетно од става 1. овог члана, код утврђивања опорезивог прихода од непокретности оствареног по основу изнајмљивања станова, соба и постеља путницима и туристима за које је плаћена боравишна такса, нормирани трошкови се признају у висини од 50% од бруто прихода.

Обвезнику пореза на приходе од непокретности, на његов захтев, уместо нормираних трошкова признаће се стварни трошкови које је имао при остваривању и очувању прихода, ако за то поднесе доказе.

Стварним трошковима сматра се и износ једногодишње амортизације, обрачунате применом пропорционалне методе по стопи из номенклатуре средстава за амортизацију.

Ако је обвезник закупац који непокретност издаје у подзакуп, од закупнине коју остварује одбија се закупнина коју плаћа закуподавцу.

Пореска стопа

Члан 69.

Стопа пореза на приходе од непокретности износи 20%.

Паушално опорезивање

Члан 70.
Ако је пријављени приход од непокретности мањи од оног који би се могао постићи на тржишту, надлежни порески орган ће приход од непокретности утврдити у висини прихода који се могу постићи на тржишту.

Као приход из става 1. овог члана узима се закупнина која се може постићи према месним приликама, упоређивањем са закупнином за сличне објекте који се издају у закуп под приближно сличним условима.

Временско разграничење прихода

Члан 71.
Приходи од непокретности у виду закупнине која је примљена за више година одједном, приликом утврђивања прихода, деле се на захтев обвезника на онолико једнаких делова колики је број година за коју је закупнина плаћена, а не дуже од пет.

У случају из става 1. овог члана у свакој години опорезује се сразмерни део прихода.

Pročitajte i nemojte se baviti više ovom temom. Moj savet.::spreman na sve::

A ja znam i ko je dobio da plati kaznu što nije platio,pa se već duže tuži sa državom,a svestan je da će izgubiti i da će sve morati jednog dana da plati,somo smo mi sitni,a kod njega se radilo o zakupu malo ozbiljnijih površina

I ne treba da se nama isplaćuje dok god ne dobiju ljudi koji imaju do 30ha,a uredno su predali zahteve.

Nisu još dobili svi koji su predali septembra do 30ha, prvo će njih da isplate, pa onda od 30ha do 100ha...

E evo ono očemu sam vam pričao celo vreme: ZAKON O POREZU NA DOHODAK GRAĐANA Član 99 tačka 4,Član 100,i Član 101,pa vi brljajte gospodo
SCX-4623_20120109_20110707-1.jpg
[/IMG]
SCX-4623_20120109_20102701.jpg
[/IMG]

Kolege jel neko dobio subvencije po hektaru (30-100h) ? jel neko ima informaciju kad će početi isplata ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh