Subvencija poljoprivredi za 2011 godinu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ova tema postaje kao ispovedaonica,iz svakog polako pocinju da izbijaju skrivene strasti i egoisticki stav tipa ja pa jedno 50 mesta prazno i onda svi ostali...

I opet da kazem jeb* paora koji radi 100ha i ne moze da zivi i malo mu,zauzme zemljista da bi 4 prosecne porodice mogle lepo da zive,a on jedan ne moze.
Nije to bas tako , veliki se bore za svako parce zemlje , pa preplate kirije , onda udju u dugovanja za repromaterijal i kredite za mehanizaciju jer postojecom nemogu da postignu da urade , A rate i vreme do zetve ide , jos sparaju na svakom detalju i onda dodju na isto kao i onaj koji radi 25h .
Iskusio sam ja veliku poljoprivredu , pa kad sam najebo necu moci jos 3 godine da se oporavim

rale 83 pa to je valda kapitalizam i trzisna privreda dok jednom ne smrkne drugom ne svane pa nema zemlje da bi svako mogao imati stotine i vise hektara neko moze da zivi na ulicu a neko moze da ima pola srbije kako kome zapadne ovo je donela vlast 5 oktobra

Današnja sveža vest ne baš dobra a odnosi se na sledeće. petorica poljoprivrednika koliko sam razumeo iz opštine Crnja dobili od ministarstva da su prešli u pasivan status kao registrovano gazdinstvo i posetili advokata u Zrenjanin da potraže mišljenje. Razlog zbog kog su ih prebacili u nov status je da su ugovore o zakupu overili u Mesnoj kancelariji a ne u Sudu tako da su prilikom pregleda to i ustanovili u ministarstvu i retroaktivno ih "otpisali za sve subvencije itd."

Većina nas overava ugovore o zakupu i ugovore o ustupanju zemljišta na korišćenje bez nadoknade u mesnoj zajednici,i to je legalno i legitimno
Mora biti i neka druga verzija priče,koja možda nije baš za javnost

U tom slučaju će 90% gazdinstava preći u pasivan status jer je overa potpisa u opštini bila jeftinija nego u sudu. Kad sam ja overavao moje ugovore morao sam da čekam nekoliko sati u redu kolika je bila gužva te godine u opštinskoj pisarnici...

rale 83 pa to je valda kapitalizam i trzisna privreda dok jednom ne smrkne drugom ne svane pa nema zemlje da bi svako mogao imati stotine i vise hektara neko moze da zivi na ulicu a neko moze da ima pola srbije kako kome zapadne ovo je donela vlast 5 oktobra
5 oktobra nisam ucestvovao , a na prestojeci 5 oktobar cu prisustvovati zbog
61216_1662455206036_1376884542_1749360_7686185_n.jpg

@mindjusar
Mi ugovore o zakupu zemljista smo uvek morali da uverimo u sudu, samo ugovore izmedju clanova porodice smo mogli u MZ kod maticara

---------- Poruka napisana u 17:29 ---------- Prethodna poruka je at 17:27 ----------

@adamov zoran.
Sad mi lepse , ista para ( isto nemam para ) a manje radim i lepse zivim

pa zar neko nije trebao da nas obavesti o tome kao napr sluzbenica na salteru koja je to prihvatila cim je prihvatila znaci da je ok?ili cemo da moramo da tuzimo expozituru zbog nesavesnog obavljanja radnih obaveza i nanosenja stete 3 cem licu

Ovo sa overom je bez smisla i nema nikakve veze sa zivotom.
Pravo kaze koji i kakvi ugovori se mogu overiti u mesnoj kancelariji, a koji ne mogu.
Ako bi to i bilo tacno citavi sistemi i nizovi bi pali u vodu pa i brakovi sklopljeni u mesnim kancelarija, to jest pred opstinom.
Ta petorica su jos nesto zgresila, ako su zgresili, jel ovako ispada da su mi se mama i tata lazno vencali i ziveli evo vec 30 i 2 godine.

neznam u čemu je problem,dobio sam rešenje (27.09.) da imam pravo na subvencije u 2011, sve je u redu, imam 9,5 ha i priču da će biti isplaćeno u toku 2011.god, ali novaca jok do dana današnjeg, gde je sad zapelo :sta:, a ako je jeste, onda valjda gospoda treba da nas obaveste, a koliko vidim zabole njih za nas.

Jedno izvinjenje dok večeras ne proverim tačnost gde su overili ugovore dali u Mesnoj kancelariji ili Mesnoj zajednici jer to nije isto kako je rekao PAORPAOR brakovi bi bili nevažeći verovatno da su ugovore overili u Mesnoj zajednici, pa iako jesu kako su ti ugovori mogli proći prilikom registracije kako tada nije uočeno na ovaj problem, uglavnom javiću kada 100% budem siguran.

Kako rece Rale83 kod nas(Pozarevac) niko u ekspozituri trezora nije hteo da primi ugovore iz mesnih kancelarija ili opstine,samo od suda overeno.I zto hvala Duski jer nas je spasila mogucih posledica.Sto se tice naredne godine mislim da nece biti ista kao ova jer ce se promeniti vlast a nova moze biti bolja ili gora ali ovakva nikako.

Kako rece Rale83 kod nas(Pozarevac) niko u ekspozituri trezora nije hteo da primi ugovore iz mesnih kancelarija ili opstine,samo od suda overeno.I zto hvala Duski jer nas je spasila mogucih posledica.Sto se tice naredne godine mislim da nece biti ista kao ova jer ce se promeniti vlast a nova moze biti bolja ili gora ali ovakva nikako.
Ne iz opstine su primali , imam 1 ugovor overen u opstini vazi vec 3 godine

---------- Poruka napisana u 20:10 ---------- Prethodna poruka je at 20:09 ----------

Sto se duske tice , Nasa Duska vredi za 100 njihovih agronoma . HVALA DUSKA !!!

Jedno izvinjenje dok večeras ne proverim tačnost gde su overili ugovore dali u Mesnoj kancelariji ili Mesnoj zajednici jer to nije isto kako je rekao PAORPAOR brakovi bi bili nevažeći verovatno da su ugovore overili u Mesnoj zajednici, pa iako jesu kako su ti ugovori mogli proći prilikom registracije kako tada nije uočeno na ovaj problem, uglavnom javiću kada 100% budem siguran.

A jesu li oni dobili potvrdu da ispunjavaju uslove za dobijanje subvencija?

Mesna kancelarija je predstavnik opstine, tj drzave u ruralnim sredinama. Nemoguce da neko prizna ugovor iz suda, a da ne prizna ugovor iz mesne kancelarije. Mesna zajednica je predstavnik sela, za seoska pitanja.

A jesu li oni dobili potvrdu da ispunjavaju uslove za dobijanje subvencija?

Kakve su to potvrde? Prvi put cujem za to?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh