Subvencija poljoprivredi za 2011 godinu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Milan 87 je iz okoline Aleksinca, tamo je brdski kraj, drugacija poljoprivreda nego kod nas u Vojvodini, mislim da je imanje od 10ha tamo jako veliko, drugacije okruzenje od naseg, drugaciji ljudi, to je sve i to je ok :ppozdrav:.

Kako god da bude ja verujem ni da u januaru neće platiti razliku od 30 do 100 ha kao i da će iduće godine izmisliti sto stvari(osiguranje useva,agronomi,stoka....) kako bi što manje para dali na direktne subvencije.Naša jedina šansa su protesti jer se tako u ovoj državi sve rešava i svako na taj način dođe do svojih prava.Mene bi manje pogodilo(ne materijalno) da kažu da nema subvencija nego što nas svake godine sve više UCENJUJU.Pa zamislite da im sad pada na pamet da jedan od uslova bude i da moraš imati određen broj grla stoke uz hektare koje imaš prijavljene.Znači da nećemo moći biti čisti ratari kao do sada.Na silu nas teraju da dajemo silne pare osiguravajućim društvima za usluge koje nam nikad neće biti vraćene(pare-premije).....pa na sve to da platimo agronoma......e u kojoj to državi EU ima ,a težimo joj u svakim vestima u 19:30

Zaboravili su kako je bilo pre par meseci barikade...mozda ljudi traze da ih podsetimo

Navukli su nas na pricu samo da bi nas skinuli sa drumova, i da u onaj truli PIO fond uplati ko jos nije...
Nisu obezbedili pare za septembar a o januaru i ne razmisljaju !!!

Ono sto bi svaka normalna osoba shvatila u ovoj zemlji,a to je da jedino i jedino poljoprivreda jeste profitabilna grana i jedini spas ovog naroda,to idioti na vlasti nikako da prime k znanju.Ili nas zavitlavaju,ili su tudji causi,ili su inteligentno ograniceni,ili su debelo namasceni da nas dokrajce,a ja mislim da jesu sve to pa i vise.Vidite da iz godine u godinu poljoprivredni budzet trpi restrikcije,verovatno je najzgodniji za potkusurivanje vlastodrzaca.U doba demokratskog prosperiteta,unazad vise od dve decenije,nismo na celo agrara imali domacina sa vizijom ili bar mudima,da na pravi nacin zajase kormilo najvaznijeg broda u ovoj drzavi.Izgleda da im je najlakse,a mozda i najsladje da zajasu sopstveni narod.Ja se ne nadam vise nikakvim bitnijim subvencijama.Kada nas uslove obaveznim osiguranjima(citaj-bacanju novca),odrede mozda striktno obradivu povrsinu,ili broj grla,ili samo odredjenu kulturu da radis bez mesetarenja,ma ne znam koji vise kretenizam moze umobolnicima da padne na pamet,samo da ne isplate vrednom seljaku ono sto u EU odavno daju u mnogo vecem iznosu.Ljudi,jednom recju-mi smo ga najebali.Puna su im usta da smo na vratima EU,a ako dodje do ulaska,a bice i pre ulaska,otvaraju se sirom granice za sve proizvode.Pa kad udjemo u trku sa evropskim paorima cije su subvencije za nas naucna fantastika,sta cemo tad i mi sitni i vecina ovde krupnih.Imamo najskuplju proizvodnju,licno mislim na celom svetu.S kim cemo mi biti paritetni?A ovi i dalje stezu kais agraru,a para odlazi na neprofitabilna preduzeca koja i dalje ne uspevaju da oporave.A agraru treba samo malo vise i ozbiljnije pa da svi stanemo na zdrave noge.

slusam juce, JURA otvorila trecu fabriku kablova u Srbiji. Ulozili 10 miliona evra u fabriku, zaposlili 500 ljudi a drzava subvencionisala sa 5 miliona evra za zaposljavanje. 10.000 po radniku. Da ja mogu da dobijem te pare, za 3 godine nebi prskao njivu hemijom, sve bi se rucno cupalo do zadnje travke. Vestak poskupeo u 3 lepe, seme sa tavana, nafta kao da imam jahtu a ne traktor...Subvencije ne dobih jer sam iz 2009 imao preplatu PIO, pa po resenju nisam morao da uplacujem, i naravno za 2010 nista od para, u Septembru, samo koje godine...U svakom slucaju, vise vestak ni seme ne kupujem, a sto se nafte tice, zna se. A naravno, odvodnjavanje, PIO, katastarski porez nek im plati JURA. Toliko od mene!

Nije vlast kriva,narod je kriv.
Nije problem u narodu, vec u odnarodovanoj vlasti. Niko iz naroda vise ne razume sta radi ova viseglava azdaja od vlasti. Ta azdaja guta sve pred sobom, i sopstveni narod joj je najmanja briga. Narodom se hrani, i to bukvalno. Ljudi proapadaju, a sa njima i drustvo. Mi smo trenutno drustvo poremecenih vrednosti, i bez ikakve perspektive. Raspadamo se po svim osnovama, i to sve zbog toga sto sada dozivljavamao kulminaciju negativne komunjarske selekcije. Oni se gore biraju po ko zna kakvom naopakom kriterijumu, i kao takvi izabrani slusaju nekakve mastermajndove, a u sve njih je ugradjeno to komunjarsko destruktivno.

Nije vlast kriva,narod je kriv.

To i ja pomislim cesto, sami smo slika svoje vlasti, nego je pitanje ko ce doci, posto su ovi ispali mnogo gori od onih, a treci su mislim jos gori od ovih. Nama izgleda moze da pomogne samo protektorat, a za to treba da bude mnogo sranja da bi doslo, tako da ustvari ne znam ni sam. Mozda je resenje u vecoj autonomiji za Vojvodinu, pa bar da mi vucemo ostatak zemlje ka napred.

Dakle, narod je kriv. Narod je kriv, zato sto neko ne savesno radi svoj posao. Narod je kriv sto neko krade. Narod je kriv sto su se zaposljavali rodjaci. Onda ako je vec tako, zasto onda ne preuzmete krivicu na sebe zbog ne isplacivanja subvencija? Posto ministar nije kriv, vec vi. Zasto onda ne odete u cosak, kleknete na saku kukuruza i malo se samokaznite? Naopaka vam logika, kojom cete na kraju doci da je zrtva kriva, a ne ubica. Dela su kaznjiva, i samo onaj ko pocini protiv zakonsko delo odgovara.

Mozda je resenje u vecoj autonomiji za Vojvodinu, pa bar da mi vucemo ostatak zemlje ka napred.
A mozda je resenje u ukidanju te iste autonomije, posto je ni sad nista ne sprecava da povuce napred, pa to ne radi. A ne znam ni kako moze da uradi, ako po popisu preko 2 miliona stanovnika, generise 30% BDP. Koliko se razumem u matematiku, to mu dodje neki prosek u odnosu na ostatak zemlje. To sto tamo nege postoji Bela palanka i Lebane, na koje je i Bog zaboravio, ne znaci da je neko drugi mnogo razvijen.

Jos jedan u nizu problema sa subvencijama! Stocarske subvencije, po proizvodnom grlu 25000 dinara. Budzetom je predvidjeno 12500 dinara po grlu po podnosenju zahteva, a ostatak po 'prilivu sredstava u budzet', sto znaci ko zna kad. Medjutim, zvali smo u Sabac da proverimo kad nam sledi isplata za prvih 12500 dinara, rceno je da se ceka REBALANS BUDZETA I PO PRVOM PRILIVU SREDSTAVA U BUDZET ISPLATA SE NASTAVLJA! Dakle zaboravite i na onaj ostatak do 100ha u januaru, jer ni ovo sto je sada obecano nece da isplate! Gradimo mostove po Beogradu, petlje, zaobilaznice, otvaraju se fabrike, GDE SU PARE! A kod nas u Vojvodini putevi zlo i naopako. Ko iz Kikinde ide prema Zrenjaninu neka se cuva pogoto kad padne sneg, a mi cemo misliti kako da nadenemo ime Djilasovom mostu! Sramota! Ovo je necuveno!!!!!!!!!

Ne treba ništa da nas čudi.Kada traže svoje onda su veoma rigorozni i sve mora u roku biti njima uplaćeno a kada oni treba nama da isplate naše onda možemo i da čekamo.Za ime mosta ste potpuno u pravu.Sramota!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh