Ono sto bi svaka normalna osoba shvatila u ovoj zemlji,a to je da jedino i jedino poljoprivreda jeste profitabilna grana i jedini spas ovog naroda,to idioti na vlasti nikako da prime k znanju.Ili nas zavitlavaju,ili su tudji causi,ili su inteligentno ograniceni,ili su debelo namasceni da nas dokrajce,a ja mislim da jesu sve to pa i vise.Vidite da iz godine u godinu poljoprivredni budzet trpi restrikcije,verovatno je najzgodniji za potkusurivanje vlastodrzaca.U doba demokratskog prosperiteta,unazad vise od dve decenije,nismo na celo agrara imali domacina sa vizijom ili bar mudima,da na pravi nacin zajase kormilo najvaznijeg broda u ovoj drzavi.Izgleda da im je najlakse,a mozda i najsladje da zajasu sopstveni narod.Ja se ne nadam vise nikakvim bitnijim subvencijama.Kada nas uslove obaveznim osiguranjima(citaj-bacanju novca),odrede mozda striktno obradivu povrsinu,ili broj grla,ili samo odredjenu kulturu da radis bez mesetarenja,ma ne znam koji vise kretenizam moze umobolnicima da padne na pamet,samo da ne isplate vrednom seljaku ono sto u EU odavno daju u mnogo vecem iznosu.Ljudi,jednom recju-mi smo ga najebali.Puna su im usta da smo na vratima EU,a ako dodje do ulaska,a bice i pre ulaska,otvaraju se sirom granice za sve proizvode.Pa kad udjemo u trku sa evropskim paorima cije su subvencije za nas naucna fantastika,sta cemo tad i mi sitni i vecina ovde krupnih.Imamo najskuplju proizvodnju,licno mislim na celom svetu.S kim cemo mi biti paritetni?A ovi i dalje stezu kais agraru,a para odlazi na neprofitabilna preduzeca koja i dalje ne uspevaju da oporave.A agraru treba samo malo vise i ozbiljnije pa da svi stanemo na zdrave noge.