Subvencija poljoprivredi za 2011 godinu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A kako bi ti paorpaor to definisao (dojava). :haha:??

paracinac podrzavam te,a ovima iz Tovariseva ako netreba subvencije neka slobodno daju nama necemo se buniti

vidis KisRobert ja nekako tebe ne shvatam na svaki post o subvencijama ti komentarises kao da je socijalna pomoc mozda i jeste evo ovako ja imam 40h prijavljenih znam da mnogi ovde imaju mnogovise al vidi to je 560 000dinara po prosloj uredbu tj uredbi iz prosle godine to je 5000evra a kada ti neko da te pare za mene to nisu male pare a verujem za nikog ovde takodje!Stim parama mogu kupiti jedan solidan polovan traktor,dosta polovne mehanizacije ili minimum 10 teleta ili jedan auto solidan i sad to trebam da ostavim ovim lopovima iz drzave po tebi jer je to socijalna pomoc!Prosecna plata u Srbiji je bar kod mene u Paracinu 25000din,godisnje izlazi 12x25000 300 000dinara jedan prosecan radnik zaradi u ovoj drzavi koliko i jedan poslanik u skupstini za jedan mesec nerada!To nisu male pare i meni te pare znace i zato slusam svaki trac koji stize jer mi te pare trebaju neka smanje zaradu na gorivo tj porezi nek skinu carine na uvoz i poreze na polovne poljoprivredne masine nek zagarantuju cenu na poljoprivredne proizvode neka lepo poboljsaju uslove za bavljenjem poljoprivredom i ja sam za to neka onda ukinu subvencije netreba mi njihova socijalna pomoc odricem se nje!!!Ja sam kod Milosevica za 42 000kg psenice uzimao nov IMT 539 i bio sam zadovoljan i ako je tada cena psenice bila 7din po kg!!!
Ja nigde nisam rekao da neko te pare treba da "pokloni" drzavi.
Normalno da niko to ne bi cinio.
Nego se iz vasih i slicnih postova stice utisak,da vi ako ne budete dobili subvencije,vi ste gotovi!
Pa ako covek seljak koji radi 40ha i jako je vezan te novce od subvencija,onda on bolje da ni ne radi tu zemlju.
Inace ja od ove godine radim 30kj i jednostavno sam te novce otpisao u glavi,ako bude ih bilo dobro dosle,
a ako ne,ja moram raditi kao i sto sam do sad radio,a to je da sve bude u full-u,inace nema prinosa.

Ok razumem ja to sve ako ne daju nece ih biti i zivot ide dalje al kod mene zemlja nije kao u severnu Srbiju tj Vojvodinu kod nas zemlja je takva da mozes da bacis djubre koliko hoces ako bude jaka zima sa dosta padavina voda ostaje na povrsini i psenicu utire kukuruz je prica za sebe jer ako voda ostane sejanja nema ne kazem da je svuda takvo stanje al kod mene jeste prinosi su dosta umanjeni i nemoze da rodi kao kod vas ipak je vasa zemlja mnogo bolja ima i kod nas gde moze al to je uz Moravu sto bi kod nas rekli moravska zemlja kod vas berete u zrno kukuruz imate gde da osusite gde da smestite kod nas se bere u klip obavezno jer ako oberes u zrno i oteras u komponentu da prodas vencaju te bez popa.Tako da svako ima neki problem i svakog nesto muci nemoj da ispadne da se ja ovde jadam nego stvarno me nervira takvo ponasanje kao da radis u ministarstvo poljoprivrede pa nas spremas da nam kazes da od tih subvencija nema nista :ppozdrav: a neko rece da sad isto fergusonce izlazi kao pre kada smo davali 42000kg psenice za njega mozda sada na ovu cenu izlazi zbog cega jer nema dovoljno zita i cena skocila a dali ce tako biti i sledece godine sta mislis tesko po meni da ce biti ta prica ja sam prosle godine zito prodao po 11dinara i to jedva a ferguson je bio 7500evra a to je mnogo manje nego tada a tako je bilo svih godina odkako ova kalakurdija dosla na vlast.Da se razumemo ja nisam komunjara :D al me nerviraju ovi lopovi sto su dosli da donesu promene i doneli su,al na gore stanje!!!

Paracinac, nije ni kod nas zlatno. Na forumu ćeš pročitati samo da se neko hvali sa dobrim prinosima, dobrom mehanizacijom, velikim površinama... malo je takvih. U svakom selu ima 3-4-5 takvih kuća, a svi ostali se muče sa slabim prinosima, lošom mehanizacijom...

Paracinac, u svemu se slazem s tobom, narocito sto se tice subvencija. Tesko je to kad si naviko na nesto a posle da vise nemas to.
Dobro je znati za ono " Da Bog da imao pa nemao" neznam sta ima goreg od toga.
Ali stvarno kolko ce jos da traje i do kada jos to o onom vremenu pod onim volom da kao onda je bilo bolje, ne da je bilo bolje nego nedaj Boze vise da se vracaju ona prokleta vremena. Nije mi jasno kako je moguce da se zaboravlja tako brzo nesto sto je bilo najgore po nasoj zemlji ikada. Izvinjavam se za off. Podrav!

Nije Kiš mislio bukvalno"socijalna pomoć" ali smo zadnjih godina unapred računali na subvencije pa smo ih izgleda unapred potrošili(bacali više veštaka nego ranije...itd) pa sad kad se priča da neće biti ništa onda frka!
Novaca ima za subvencije i biće ih ipak je ovo izborna godina,mada mislim i da nije izborna da će dati novce jer su predobro zaradili na izvozu da bi uništili tu zlatnu koku.

Ipak je sumnjiva izjava ministra za neku televiziju: "trudićemo se da hrana bude jeftinija".
Kako mi to da protumačimo?

Zoki ,šta su rekli pa ispunili.Ništa. Farbaju sirotinju velegradsku kako će im biti jeftina hrana.Ljudi su gladni i puno im znači da DS kaže da će hrana biti jeftina.Glasanje počinje.
Nažalost bojim se da će i njih slagati . :cao:

Narednih dana, čim završimo pregovore s bankama, stavićemo poljoprivrednim proizvođačima na raspolaganje vrlo dobre mere, koje će im pomoći da krenu u snažnu, novu stočarsku proizvodnju, a koje će dovesti do stvaranja mogućnosti da poljoprivredni proizvodjači ostvare kvalitetnu i stabilnu vezu sa prerađivačkom industrijom", rekao je Petrović.

u svakom slucaju ako nebude subvencija cini mi se da ce mi se traktor ugasiti na putu usled nedostatka nafte, ito medjunarodnom putu.

u svakom slucaju ako nebude subvencija cini mi se da ce mi se traktor ugasiti na putu usled nedostatka nafte, ito medjunarodnom putu.:riba: samo da zavrsim setvu a vi gledajte sta ce te?

pošto imamo dve teme subvencija u poljoprivredi 2011 i uredbe za poljoprivredu 2011 zamolio bih urednike da ove dve teme spoje jer se bave istom tematikom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh