Strug i alati za obradu metala

Gledao sam prosle godine neki US 51, ali lose stanje. I gledao sam tad neki svabski uzet iz IMR-a, ja strug u losijem stanju nisam video koliko je to bilo sve upropasceno.
Mirosti to je mnogo za ove moje potrebe.

Jan jesi probao mazati suport sa mascu...u cepove ubaciti mazalice i drukati mast?
to mi je juce neki tip strugar je bio u nemackoj 40godina pricao...da su tako radili i kao dugotrajnije je

aco ako imas mogucnosti takav 501 je idealan za sve.....veruj da ce se brzo otplatiti i poceti zaradjivati

Poslednja izmena:
Trebao bi za taj 501 dobro da se napregnem.
Inace prosle godine neki u Nis prodavao celu radionicu od pokojnog oca i dva VDF struga. Sve masine bile u odlicnom stanju. Davao mi manji VDF radne duzine 1000 i precnika obrade preko 400 sa opremom za 2800 evra. E to mi krivo sto nisam uzeo jer na tako nesto za te pare vise nisam naiso.

Pa verovatno bi i ovaj ili sličan PA mogao da se pogodi i za niže od 3000. Ipak je PA za naše uslove bolja opcija i traženiji.

Ne znam bre nesto nisam za te PA strugove. Kad sam gledao ovaj plavi kod istog coveka sam gledao i PA 22. Onaj PA 22 za sve trazi da zapnes i da primenis silu. Bar ovaj sto sam gledao. Recimo ovi VDF i ovaj plavac to sve ide kao po loju. Recimo poredjenje kao G II i neka TOYOTA. Mada i sam vidim da su PA kod nas najskuplji i najtrazeniji.

@brkin-sonta nisam mast,niti bi to ikad radio,de kad posle radis sivi liv.sve se to nalepi,odmah slajf pasta...ja mascu mazem samo zupcanike gitare..a i ne znam kako bi emulzija reagovala na mast...
@AcA OPEL PA501 je malo skuplji jer je kao noviji gledaj PA22-to je isti(nizi za20mm)aki nadju se i za 2500,samo gledaj da nema oznaku C,jer mu je onda motor 11kw,mada ako ti to ne smeta onda ok.

Jedan moj drug prodaje tnp 160 metarski oko 2 000trazi. Ne znam ni stanje ni opremu kakvu ima, ako hoces mogu ti dati broj. Ali taj strug nije da se napredne.
Jan ako ti trebaju rucne mazalice za podmazivanje staza imas u indjiji lika, prodaje fadipove za 500 kinti. A ja sam prosle nedelje uzeo u ns 5500 din ali mislim da je Kina. Ima ga na kp

Imam ponudu za neki US 51 sa nesto alata i opreme za 1500 evra. Sta tacno ide uz njega i kakvo je stanje ne znam za sad. To prodaju naslednici i nije godima radjeno na njemu.

Nikako da nadjem vreme da pogledam taj US 51 za 1500 evra. Svidja mi se jer uz njega ide alat i oprema, a i nije mi mnogo daleko za prevoz. U medjuvremenu mi jedan ponudio neki mauzer za 1200 evra sa opremom pa sad i o njemu razmisljam. Mozda narednih dana ako dobijem vreme odem da ih pogledam.

Video sam taj TOS, a ima jos jedan takav mozda jos bolji. Odgovaralo bi mi tako nesto, a nisu ni skupi. Jedino sto je dosta daleko. Em sam vec neko vreme u guzvi nekoj em bi mi prevoz bio sigurno 400-500 evra. Nekako mi bolje da te pare dam za alat. Za ove strugove koji su mi blize imam mogucnost da mi besplatno doteraju ovi sto dolaze kod mene za drva.

Nazad
Vrh