Dulkaarpad
Član
Kakav efekat ima prskanje strnjista sa sredstvom za trulenje zetvenih ostataka,kakva su vasa iskustva,ili je to samo bacanje para..
Po meni bolje je bacati malo uree.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kakav efekat ima prskanje strnjista sa sredstvom za trulenje zetvenih ostataka,kakva su vasa iskustva,ili je to samo bacanje para..
Ko ima mogucnosti da ljudski zaore zetvene ostatke al da zaore ne da prevrne,ne treba mu nikakvi dodaci.Kakav efekat ima prskanje strnjista sa sredstvom za trulenje zetvenih ostataka,kakva su vasa iskustva,ili je to samo bacanje para..
Ko ima mogucnosti da ljudski zaore zetvene ostatke al da zaore ne da prevrne,ne treba mu nikakvi dodaci.
Sve je ovo dobro i tacno,ali,koliko god da se plitko uzore posle zetve,mnogo se teze ore u jesen.Bar je tako sa nasom zemljomPozeljno je izvrsiti ljustenje strnjista, iliti napraviti "malch" kako to neki popularno kazu. Plitko zamesati zevene ostatke i zemlju da se stvori zastitni sloj koji ce spreciti veci gubitak vlage, a ujedno ce i iziritirati korove da nicu. posle toga total i tek onda duboka obrada.
prijatelju samo ti zaori i ne sekiraj se nećeš pogriješitiIma li smisla raditi ugar ako će na jesen ići duboka brazda i na godinu kukuruz.Koja je svrha?? Imam oko 4 ha strnjišta nigdje trave pa pitam se da li bi radio.Uslovi su idealni,vlage koliko hoćeš.
@komisija
Ne moze da se mesa sa totalom jer total da bi unistio korove mora najmanje da prodje 15-20 dana da ima ful dejstvo,a uniker preporucuju da se u sto karacem roku po prskanju prevrne ili plitko uzore da bakterije ne bi uginule jer na suncu i pri velikem temperaturm ako nije zemlja prevrnuta dzaba si prskao unikerom. Po meni sad isprskaj totalom i za 20 dana prskaj unikerom pa plitko ugari.
Kako je bolje zaorati na Ajs ili na Stuk ?!?
Stubble cultivator,ono što neko koristi za duboku i jedinu obradu[h=1][/h]Za ljustenje strnjista se ni ne preporucuje oranje vec se preporucuju druga orudja.
Znaci,i kod vas se koriste ti izrazi? Ja nikako ne mogu da zapamtim sta je sta.Dok mi stariji objasnjavaju-znam,ali,sutradan vec pomesamKako je bolje zaorati na Ajs ili na Stuk ?!?
Ja imam isti problem sa izrazima "zabrazditi" i "odbrazditi" (plug).
Takođe, kad na paraču treba motike udaljiti od reda moj otac kaže da treba skupiti motike, a meni je logičnije da kažem da ih treba raširiti, i tako je često dolazilo do nesporazuma...
Ima i plugova koji su specijalno dizajnirani za to, ali ja ih kod nas nisam vidjao.Stubble cultivator,ono što neko koristi za duboku i jedinu obradu