Strništa i rad na njima

Dali totalni herbicid gubi svoju vrednost stojanjem napravljen u kanti,to jest ako se odmah ne potrosi sva kolicina,ima li neko iskustva sa tim...

Meni ostalo od proletos oko 50ak litara rastvora glifosata jer sam namerno spravio više da imam da prskam oko kuće i uzglavnice po njivama. Koliko mi se čini, nije ništa izgubio jer i dalje ima dejstvo. E sad, nisam hemičar pa da sad mogu precizno i sa sigurnošću da kažem da nije baš ništa izgubio od svoje vrednosti.

Razbačena slama,izvučena svinjska osoka i uzorano...
11171c341874235.jpg
[/URL] [/IMG]
d810f9341874246.jpg
[/URL] [/IMG]
b1f71d341874262.jpg
[/URL] [/IMG]

Ljudi batalite preparate koji podsticu razlaganje zetvenih ostataka,jer oni lose uticu i na humus tj. na njegovo brze razlaganje. Ljudi u jednom selu u Sremu su se nasli u problemu jer su koristili taj preparat,prvih par godina je bilo sjajno i podsticao je razlaganje Z.O. sto se videlo golim okom,ali je razlozio i humus pa je bilo belaja.

Ako imate rizomske korove ili total ili klasicno ugarenje pa u avgustu kad zasusi(ova godina je izgleda izuzetak) proci spremacem po tom oranju i iskidati korenje i izvuci na povrsinu da se dobro sunca dok ne uvene.
Ako u ovako kisnoj godini usitnite rizome tanjiracom bice jos vise rizomskih ponika.

Duki nisi ti video kod mene neke parcele sto sam uzeo u najam samo ostruga(divlja kupina)kao livada.Stigla prva kolicina totala nazalost nije sve slikano mrzelo me da vucem.
26072014208.jpg

Koja je doza dovoljna da potuče sirak i muhar (na kj) pošto mislim da ubacim i 2.4d u jačoj dozi da oduve korove sa skupljim kartama.

Nazad
Vrh