Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
prva parcela je 4 kj, a kraca je i dao sam joj dijagonalu, sve parcele koje su sire od 50 metara cu raditi ukoso, jer plan je repu na njih, pa ce dobiti verovatno jos jednom gruber i oranje, ili total i oranje. A druga parcela je sve samo ne pravilna lici na trougao s tim da najduza strana ima lep stomak a jedan kraj ide u spic a drugi ima ovo prosirenje od 50 metara kao male uvratine. nju sam tero popreko, tj taj kratki deo smo sejali uvek u pravcu rada grubera, a duzi pod 90 stepeni, cisto njiva da se uravna i otkosi bolje rasire.
Jeste Opal 090 2+1 treća godina je kod mene a od ove sam mu postavio i treču glavu. Nedostaju mi na trćoj glavi predplužnjaci nosač mije pukao. Ovih dana će biti napravljen nov pa ću ga za jesenje radove postaviti. Točak sam skinuo i jer mi nije potreban a i brže okrenem plug.
Ja sa vucenom tanjiracom uradim po potrebi 1-2 puta, i cekam priliku posle neke ozbilnije kise orem na punu dubinu .Takvo je zemljiste, moram orati kada dozvoljava, pa bilo to u avgustu ili novembru ako se pojavi korov kasnije ,ponovo tanjiram i tako ulazi u zimu
Nisam ni radio nikad sa gruberom , ali jesam sa podrivačima i nekom verzijom čizela , ali slično je u suštini , oću da kažem da je bitna odredjena dubina da bi se zemlja usitnila u potpunosti izmedju radnih tijela . Sa plićom dubinom ostaju neobradjene , tvrde trake izmedju tijela .