Strništa i rad na njima

Ljudima je dosadno i imaju vremena da zagladaju sitnice i gluposti.
Oranje je odlicno,"ja tu ne bi nista diro".:ppozdrav:

Tu zemlju ko nije orao nemoze ni da je komentarise,ustvari moze da komentarise ali u prazno_Ovo je po meni izuzetno oranje s obzirom kako je zemlja teska u Ban.Brestovcu.

Racin Fendt negde u Kumanackom ataru,hoce dusu da ispusti!
photo0204.jpg

photo0205.jpg

Taj podrivač kod nas u zadruzi vuče 1221.3 na 50-55cm dubine bez neke veće muke.Onda mora da je ta zemlja katastrofa zapuštena ili teška što na slikama i ne deluje tako.

To ti je zemlja ne daj boze,ti radni organi od podrivaca,ne da su vruci,nego vreli.
Traktorista posle svakih 3-4 kruga mora da stane da hladi iste.

Moj komentar nije negativan , naprotiv. Da je naštelovao deflektore ne bi imao mrvu slame na površini. i samim tim bi mnogo lepše izgledalo.

A što se tolko mnogi plaše malo žetvenih ostataka na površini ? Pa ja sam (a nisam jedini) ove godine skoro pola kukuruza sijao na neorano nego podrivano i tanjirano , pa kolko tu ima ostataka na površini? Od svakakvih problema ove godine ostaci na površini mi nisu pravili nikakve probleme , čak što više tvrdim da je bolje da je "smeće" na površini nego u dubini sjetvenog sloja i malo ispod njega.

Taj podrivač kod nas u zadruzi vuče 1221.3 na 50-55cm dubine bez neke veće muke.Onda mora da je ta zemlja katastrofa zapuštena ili teška što na slikama i ne deluje tako.
diklofen ti sad malo zezis...a! prebroj tela samo pa ce ti biti jasno da to ne ide sto zboris!u ataru sutjeske rakovica sa meckinim motorom nosi takav dante sa 5 tela (ne 7kao sa slike) i to na 40,pa se ukopava,dimi,jedva ide...budite realni malo.

@KR
Nije možda ovaj isti podrivač sto ga vuče taj Fendt? Čiji je to podrivač?

---------- Poruka napisana u 23:47 ---------- Prethodna poruka je at 23:45 ----------

@KR<br>Nije možda ovaj isti podrivač sto ga vuče taj Fendt? Čiji je to podrivač?
rhkff4.jpg

---------- Poruka napisana u 23:48 ---------- Prethodna poruka je at 23:47 ----------

Nije isti ovaj ima 5 organa

Pa i nije bilo nesto vrelo vec u 9 i 30 sam bio kuci a otiso sam da ugarim da bi video razliku jer sam jednu njivu tanjirao,drugu cu da prskam totalom a ovu sam ugario

Moja greška.Ovaj kod nas u zadruzi ima 5 radnih tela.I da ga ruja sa lakoćom vuče je apsolutna istina.

a ovaj siroma fendt 930 se pati s 7 radnih organa. Necija riba je malo poveca, Naravno ima tu price i o radnoj dubini, nije svaciji metar isti. neko doda malo, neko oduzme, ali kad neko kaze da mu je tsko to cu lakse poverovati neko kad kaze da ide samo tako. Tako da za 7 rdnih organa treba od 200 pa do 300 i koji konj za pravi posao.

Kod nas za 5 treba 200 ks da vuče u povoljnim uslovima na lakšim zemljištima može i traktor od 160 ks al čim su nepovoljni mora da dođe JD od 230 ks da ga iščupa :cool:

Nazad
Vrh