Strništa i rad na njima

e bas sam to pokusao da objasnim johny-ju. total je dosta pristupacan, pa i vise od toga. znaci ne mora se protiv korova iskljucivo obradom zemljista, treba ici i sa hemijom. a johny, sto se obrade zemljista tice, ok je i redukovana i konzervacijska i sve, ali plug ostaje nezamenljiv u jednoj stvari, da ne odem sad u off

Imam jos sedam jutara da istanjiram /nije sure sklonio slamu/ pa cekam do pred kraj avgusta da korovi izadju onda total pa pocetkom oktobra oranje .

Mozda nisam bas najbolje napisao ali neke parcele necu ni prskati posto mi sirak i nije neki problem vec malo gledam i ekonomsku stranu posto je total toliko jeftin isplati se prskati a ne ugar pa spremac pa sve redom. Na ritskim zemljistima gde ima trske,jagodnjak i jos nekih malo tvrdjih korova od sirka mora se cekati kraj avgusta.

Sorry za :off_topic: ali morao sam.
Johny CASE IH je napisao(la):
bubisa ima busotinu nafte na svojoj njivi pa idite kod njega da vam da svakom po jednu cisternu :haha:
od mene nepitajte ja nemam nafte na bacanje i svaki litar skupo placam i dobro ga iskoristim ::namigivanje:: :ppozdrav:
Ko god hoće sirove nefte neka dođe nacedićemo koliko hoće :ppozdrav:

Ja sam danas oprskao totalom jednu parcelu! Sirak samo sto nije izbacio metlicu! U zadnji cas sam stigao da uradim!

kolko si davao dozu po jutru mityoo? imam ja jednog prijatelja koji svake godine prska strnista totalom negde u avgustu i prosle godine sam orao s njim ta stranista u septembru i lepo se videlo kako je plug izorao korenove divljaka i divljem sirku je samo stabilja sprzena a koren je ostao citav i beo i nije bio crven samo po koji, kao sto to treba da bude ili je mozda dao slabu dozu ali za divlji sirak iz rizoma treba jaca doza da bi on potpuno sagoreo od totala :cool:

Ja sam isto tanjirao strniste...kad zakorovi opet pređes tanjiracom...ako se zeznes pa se previse zakorovi onda oprskas totalom, na kraju jedno duboko oranje i to je to.

Tanjiraca je 2,8 m a brzinu neznam jer nigde ne pokazuje ali po njegovoj semi jedno 12-13 km Juce sam merio vreme 3,5 kj uradim za 50 min.Mogao bih i brze da teram ali odskace kad naidjem na tragove gde su tovarene rolbale.

sta mislite koji setvospremac bolje izvuce korove i korenove od divljeg sirka?setvospremac sa obicnim kompljem ili pacijim sapama?planiram da to stavim na moj spremac a cena pacje sape je oko 100din/kom jer sa obicnim kopljem nemogu da iscupam divljaka iz korena pa mislim da ce ga placje sape bolje izvuci na povrsinu?sta mislite?

moj prijatelj je kupio total po 220din/lit neki kineski ja mislim agrototal ili slicno ali on daje 9lit na 450lit vode,ali ja necu da prskam totalom jer to treba cekati da bi total usao u koren i suzbio ga zato sam postavio pitanje dali se sa pacijim sapama bolje izvuce koren divljeg sirka na povrsinu i on se na suncu mnogo brze osusi nego kad se prska totalom :cool: :cao:

Johny CASE IH je napisao(la):
sta mislite koji setvospremac bolje izvuce korove i korenove od divljeg sirka?setvospremac sa obicnim kompljem ili pacijim sapama?planiram da to stavim na moj spremac a cena pacje sape je oko 100din/kom jer sa obicnim kopljem nemogu da iscupam divljaka iz korena pa mislim da ce ga placje sape bolje izvuci na povrsinu?sta mislite?
pa hvala bogu sa pačijim šapama jer on sastavlja

Nazad
Vrh