Stočni grašak

Mogu ti reći da čim sam ušao sa sejačicom masa pernatih se skupila okolo ko da vrše ogled.
NikolakKoliko seješ semena po ha?

Sejem oko 180-200kg/h,mada cu ove godine malo povecati,imam po koji zizljiv,prskao u cvetu,cuvam u ambaru,gde stavljam pilule,al opet ima...

Sutra setva graska,planiram sejati oko 80kg graska i 40 kg zobi po jutru,pa kako ispadne,jedino ne znam jel valjati il ne,ima da se zabetonira zemlja..

kupio u apoteci junior 150din/kg , planiram na nekih 60ak ari 60kg graska i 30-40kg ovsa za kosenje i baliranje da nije malo semena ?

planiram da bacim oko 150kg KAN kad nikne da nije i to malo il mnogo?

Poceo da pusta klicu koji je u vlagi,treba kise za ostali koji je u suvom,za sad ovako izgleda
2vign4m.jpg

Pripremam 2,5 ha za sadnju jabuke na jesen. Preporucili su mi stocni grasak da posejem pa kad procveta da zaorem.
Koju vrstu, kolicinu, kog proizvodjaca? Kako da pripremim zemlju i kako da sejem? Da li ja da povaljam ili ne?

Semena nema niti će ga biti. To se traži početkom januara. Tako sam i ja prošao ove godine što sam se tek u februaru setio da pitam. Biće na jesen ozimi, a do tada probaj sa nekom drugom jednogodišnjom jarom mahunarkom. Ja na slabohumusnim zemljištima(peskovite bašte) planiram da radim slačicom zeleno đubrenje. Osim đubrenja, ona ima i efekat repelenta za neke zemljišne štetočine. Probaću to ove godine za krompir dogodine.

Ima graska u ljigu,postavio sam oglas pre par postova..
A mraz nebi trebo da smeta grasku kako su meni rekli izdrzava do - 10 stepeni..

Купљено семе,делтино 120 дин/кг,на 30ари сејем 50кг грашка и 15кг зоби са тавана,тј. најбољи однос 70:30, е сад питање,планирам ручну сетву па после дали може тањирача пошто је имам или да позајмим дрљачу,да не оде дубоко семе од тањираче,позз.

Nazad
Vrh