Stočni grašak

pa sijao sam gold i po preporuci instituta svaki drugi red

Danas kako cujem vecinu ljudi su Mlekare izigrale za seme stocnog graska,jednostavno im javili Nema

Obecavali su mi iz instituta posle graska,bice bice siguro oni ce da rese,s obzirom da od mlekara nema nista,danas zovem 5 puta posl kaze dodjite kad mi sejali na rimskim sancevima pa cemo da vam prodamo,to je opet navlakusa,samo zavlace ljude redom...odustao sam,slucajno nabavih grasak preko jedne firme,doduse kaze da se vodi kao stocni ali moze se sejati,ima vise sorata,ja sam porucio junior,pa sad videcemo.

Igore imaš večeru!!!
Danas preuzeo seme,sorta Javor.
120 kg ,cena 100 din kg.
Kaže čovek da ga sejem žitnom sve lule otvorene 120 kg semena po jutru.
Vaš savet?

u uputstvu za njega piše najmanje 110 zrna po m2, a da 1000 zrna ima oko 250 grama, to bi onda ispalo više tj. 158 kg po jutru. Jedino što na stranicama od ns instituta je manja cijena nego što si ga ti platio tj. 75 din a za junior je cijena 100 din.

To sam i ja pročitao,parcela je 40 ari tako da će dobiti svo seme nadam se da je klijavost dobra .Jeste malo skuplji ali ove godine ga nema ni za lek.
Ovaj čovek se bavi proizvodnjom hranom za golubove pa i sam seje ima "višak".

Ja sam sejao Javor pre par godina, znam da sam kupio 3dzaka u NS ins.samo dali su bili po 50kg dzak? nisam 100% siguran.Posejao sam svo seme sa zitnom svaki red, sejao dok je bilo u masini ispalo dobro, oko jedno jutro je bilo oprskao sa prometrinom i kasnije protiv ziska.Dobio 2300kg sa kj+oko 100-200kg prasine jer sam na jednom mestu zahvatio zemlju

Meni juce stigao grasak iz ljiga,sorta junior 125din.U planu je 80kg graska i 40 kg zobi po kj ako uspemo da nastelujemo tako.

Danas posejan 120 kg na nešto malo manje od pola ha.
Nisam valjao jer sam žurio na prihranu pšenice a valjak je kod strica (trebam mu izvaditi pola hangara).
Lepo je spremljeno i lepo se posejalo.

Onu jednu dozu(flasicu) na 50kg,stavio i malo piva da bolje privati,pre par godina mi golubovi napravili carlamu,pa bez ovoga ne sejem.

Nazad
Vrh