Startovanje motora u zimskom periodu

to je ,ako sam dobro razumeo paralelna veza,duplira se snaga a napon ostaje isti. znaci imas raspolozivih 194ah na 12v ,i to je ohoho.

Grunt@ Ovo sam se šaliju jer oni imaju iste motore a stvarno neznam koja je fabrika starija , Znači trebaju isto da pale...:haha:Lisnik@ Potpuno tačno sa teoretske strane ali se mora je dnom znati koji je traktor bolji na palenju , koji na potrosnji itd.. Evo jedno pitanje može za sve .. Kada bi kojim slučaje sutra ujutro sakupili na gomili po 100 komada npr Torpedo Imt 560 , 539 Belarus Zetor (ursus) ,Store402(UNIVERSAL) eTO NEK BODE DOSTA. Bez obzirana stanje baterije , godište Nafta/(ili loža)znači neki prosek , Šta mislite kojih bi upalilo naj više . Ja imam neke od ovih i mnogi od vas ali pitam lisnik@ pošto vidim da je majstor...:ppozdrav:
ursuz ili zetor naravno moj ursuz ovih dana na -20 pali na čvrgu sa akumulatorom od 72 ampera

Kabao sam riješili onda,treba ga zamijenit i stare spojeve sve pregledat i stavit WD.

E dalje se javlja problem,danas kad sam upalio traktor,nakon 15-20min rada je krepao,i sad skinem filter i vidim gore na njemu sve je bilo smrznuto,dali je taj filter propuštao naftu na grijač onda ili nije??
Jako teško je upalio traktor,pa sumnjam da nafta uopče nije mogla doč do grijača??

Dali se anlaser može izrabit nekim načinom pa sporije vrti?

Naravno .Može s dsiti da četkica neostvaruje dobar kontakt sa kolektorom iz nekih razloga . Može doći do pregrevanja i topljenja spoja izmedju kolektora i debelih žica tj namotaja rotora . Može doći do spajanja pragova kolektora usled dugotrajne exploatacije pa ih treba rastaviti . Takodje piksne mogu biti lose . Sve su to uzroci koji mogu dovesti do toga da anlaser radi ali neradi punom snagom.Ima ovde električara koji se sigurno još bolje razumeju u ove probleme. Takodje imam savet za one koji su prinudjeni da na ovim temperaturama pale masine da obavezno poliju vrućom vodom pumpu visokog pritiska pre startovanja . Može se desiti da je došlo do smrzavanja iste usled prisustva vode i prilikom starta dolazi do pucanja osovine rotora..:ppozdrav:

[video=youtube_share;8yiT6IfB--I]http://youtu.be/8yiT6IfB--I[/video]

Ovaj kao da ima neki mali dvotaktni motor na benzin umesto alnasera, nisam siguran dal nesto tako postoji

Ovo je dobro na rusu motor dvotaktni sacuvas akumulator.
Posto retko palim traktore zimi uglavnom mali imt 542 palim ako treba ima losiju kompresiju ja njemu butanom zagrejem karter i uz malo start spreja upali brzo.

postoji i te kako...sta mislis kako bi palili po rusiji na -30 -40...samo ni ti benzinci mali nisu nesto pouzdani.

Da je toliko štetno ne bi ga neki renomirani proizvodjaći ugradjivali u svoje modele kao standardnu opremu... Po meni to nije štetno.

A kako po ovoj zimi pale Kineski traktori,dali ste zadovolji ili ne.
Sa 12v instalacijom tesko bilo koji. Osim ako razgrejes motor toplom vodom ili butanom karter..... Oni koji imaju 24v to je vec druga prica. To mi se svidja kod rusa. Vecina ima anlaser od 24v i ne mogu da se setim kolko kw.... Cini mi se 4 ili 6kw. Alaj ti vrteee....

ma ja nevaljaju sprejevi al mi zato imamo posebno sredstvo kupi naše politika svake firme kod mene u selu da nema sprejeva pola traktora nebi upalilo.Isto tako piše da se ne sipaju inkulanti u naftu imaju oni poseban a u Austriji se odmah početkom zime prodaje nafta sa inkulantom protiv zamrzavanja znam to jer mi tetka ima benzisku,tako da je sve tačno što oni napišu u uputstvu pola bi mašina zaribalo

u upztstvu za moj traktor piše da se ne koriste sprejevi to je za mog JD neznam za druge traktore
A ta ista firma jesvojevremeno ugrađivala automatske start sprejeve i prilikom paljenja doza starta je bila jednaka. Ugrađivano je u seriju 4... u to sam siguran a i kasnije koliko sam čuo.

Nazad
Vrh