Stajsko đubrivo

Bila je na jednoj mojoj njivi gomila pilećeg stajnjaka još od ranog proleća, koju sam tek juče razbacao. Skoro ništa nije pretrulilo...

Nije pandora, vec znam sta je covek bacio od stajnjaka, a i od vestaka. Rezultat porazan.
A ove godine radjeni ogledi u Subotici i Somboru sa Map-om, pa koga zanima nek trazi. Ti ogledi su pokazali to sto sam ranije napisao. Ima naravno i cudnih rezultata.
Verovatno bi se sve promenilo da je bilo kise. A posto nije, onaj ko je bacio vise map-a, em je vise ulozio, a jos i manje dobio. Isto vazi i za stajnjak za susu.

Ma jedino je to sto vaze u prestaku bavljenja stocarstvom,mada i taj stajnjak kosta kad pogledas kolko slame treba uvesti,a da ne pricam o gorivu za iznosenje..

kod nas ima firma (pik juzni banat)sto otkupljuje stajnjak.njihov utovar i prevoz i merenje kod njih na vagi,ali cena nije neka samo 65 para po kili.par njih iz sela koji imaju puno su dali jer nemaju vremena ni prikolice djubretare,ovako im bolje valjda

interesuje me da li je ovčiji stajnjak uspeo da sazri za 8 godina pošto je bio natkriven i nije kisnuo uopšte?hteo bi da ga izvlačim u šljivik a ne znam da li ima svrhe ako nije sazreo.negde sam pročitao da sazreva kada kisne.hvala.

Nazad
Vrh