Spremanje senaže od leguminoza.

31 nož ima a reci šta te zanima ima više slika a nemam baš vremena da stavljam sve

nisam snimao malo sam bio u gužvi .ovako rus se zajebava s njom dok sjecka ne znaš da radi nema ama baš nikakvog opterećenja na traktoru što se tiče težine sama prikolica je 2700 kg i mislim da manji traktor od 70 hp ne bi trebao da je vuče .takođe kad je puna bez problema rus je uzvlači na visok trap ni ne pomišlja da zastane

spremio sam 3 jutra 2 lucerke i jedno jutro graška .a učinak zavisi od puno toga ali ako je njiva do 3 km oko 10 prikolica i vjeru mi to je gomila hrane ja sam se iznenadio koliko ima sa ta tri jutra

Koliko stoke imas ,za koliko si planiro da spremis senazu ? Jel prskas sa inokulantima?

ovo je prvi put i nisam teo veliku količinu dok ne vidim kako funkcioniše i da li je dobro ako bude ok 4 otkos lucerke 12 jutara i 1 ha stočnog sirka bi spremio na jesen.imam 2o muzni krava i 20-tak što junadi što teladi.prskao sam inokulantom shaumanovim (100 evropljana za 50 tona.i polijevao i sladoliqom

• Like
Reagovanja: PKB
senaza

kolege ja sam nabavio kombajn za traktor new holland 339 double chop radio sam jednom prijatelju direkno,jer ima tarup i nozeve kao silazni,a probao sam i sa otkosa da uzima prosuseno i lepo radi.Voleo bih da radim malo i za pare ali ovde kod mene niko i nezna sta je senaza...:osmeh:

• Like
Reagovanja: PKB
kolege ja sam nabavio kombajn za traktor new holland 339 double chop radio sam jednom prijatelju direkno,jer ima tarup i nozeve kao silazni,a probao sam i sa otkosa da uzima prosuseno i lepo radi.Voleo bih da radim malo i za pare ali ovde kod mene niko i nezna sta je senaza...:osmeh:
Zemljače mnogo će vremena proći dok kod nas zaživi senaža.

pa vidi kako,2006.g sam kupio novog ltz a i pred silazu nabavim silo kombajn sa kojim sam uradio 15ari za pare,a jesenas uradio 21hektar pa mislim da ce tako i sa senazom jer je narod bojazljiv da promeni nesto sto radi decenijama.

Iznenadilo me je što su livade uglavnom pokošene iako zima traje malo duže nego kod nas i temperature su niže u proseku.
Tek po neku njivu sam video da seju kukuruz za silažu.

Ovo su uglavnom zastupljene trave.Ako neko zna koja je ovo trava sa slike što ima sitan žuti cvet.

Prva tura spremna.Spremanje senaže u bale je najzastupljenije(bar što sam ja video) većinom vlasnici sami odrade spremanje ne treba im radna snaga naravno potrebna im je adekvatna mehanizacija.I čvrsto verujem da je ovaj sistem najjednostavniji za jednog farmera samo je pitanje kada će uzeti maha i u Srbiji.

Jedna zanimljivost za sve one kojima smrdi animalno đubre i prijavljuju svoje komšije inspekciji kada ovo iznose na njivu đubre.
Pored samog tržnog centra u Sargansu ,niko ni ne obraća pažnju a kamoli da proba da prijavi inspekciji.

Poslednja izmena:
Oni su kulturni i znaju da gde ne smrdi nece ni mirisati a ovi nasi seljoberi poklali su i kokoske a kamoli da drze nesto od stoke oni su uprli samo kukuruz i kukuruz i samo cekaju da krenes sa stajnjakom da te tuze, a nisam nesto primetio da kupuju meso u mesari verovatno se zdravo hrane.

Ja bih rekao da je ta biljka sa žutim cvetovima ljutić, karakteristična za prirodne i vlažne livade, ima gorak ukus i boji mleko u žuto, pa čak i blago toksičan efekat ima. Ne bih rekao da je zvezdan (smiljka) po cvetu, on ima drugačiji cvet, nije pravilan kao ovaj. Ma kod nas svega ima, ko da smo rođeni u Parizu, i prosto imamo potrebu da se pravimo čistunci iako veliki deo nije, nismo kao nacija sazrelili u duhovnom i mentalniom smislu, a fizički već smo prezrelili, treća nacija u svetu po udelu stanovništva preko 65 godina.

Evo jedan primer spremanja senaze pristupacan mnogima od nas
Primer adaptera za siliranje psenice direktno bez kosenja
300812145723wvwtwg7c.jpg

Nazad
Vrh