Морнар, у праву си када пишеш о успону Сартида. Када се почело масовно одлазити на утакмице у Српској лиги мислим Запад стајали смо на импровизованим трибинама са трулим даскама. Ако се мало више унесеш у утакмицу и почнеш да скачеш пола трибине пропадне. А на крају смо имали и седишта на једном лепом стадиону, скоро завршеном. Врхунац је био пехар Купа против Звезде. И Пантела.
Само сви и даље причају колико је бетона отишло по Србији док се градио стадион. И колико је железара исплатила разним уништеним продавницама и пумпама на гостовањима када ''навијачи'' сврате да се ''освеже''. А тек колике су биле провизије што смо се неколико пута спасили да не испаднемо а били смо последњи или претпоследњи на табели.
Па ипак била су то лепа времена када су долазили Звезда и Партизан и Војводина па Сарајево... Реке људи се сливало ка стадиону...
Ти знаш какво имам мишљење о тренутним могућностима ове комунистичке организације што се углавила у мој вољени клуб. У твом клубу су исто они. Ено ти на свим националним телевизијама се чита што председник твог клуба пише и шаље им. Тај је тата информативног кошмара... И свуда и даље владају... или из сенке или преко своје деце.
Сматрам да Звезда може да буде Ајакс источне Европе. Уз мало организације, доброг одабира тренера у млађим категоријама, доброг скаутинга ето добрих играча. Нико не може да ме убеди да ће Африканци или Бразилци пре у Украјину или Русију него у Србију где је клима опет много блажа. Из источне Европе се може пробрати доста добрих потенцијалних играча који се могу проследити на запад. О нашим талентима да не пишем.
И даље тврдим да тренери у Србији у млађим категоријама не потенцирају таленат (не могу ни да га препознају) него чак ни физичку предиспозицију већ падају под утицај менаџера и родитеља. Шансу не добијају таленти...
На крају када склонимо у страну лоше ствари, онако навијачки могу да напишем да је Звезда постигла успех... када се пробере од ових 16 Звезда ће бити у друштву великих Европских клубова.
Sevilla (ESP) vs Dinamo Zagreb (CRO)
Atalanta (ITA) vs Olympiacos (GRE)
Leipzig (GER) vs Real Sociedad (ESP)
Barcelona (ESP) vs Napoli (ITA)
Zenit (RUS) vs Betis (ESP)
Dortmund (GER) vs Rangers (SCO)
Sheriff (MDA) vs Braga (POR)
Porto (POR) vs Lazio (ITA)