SPORT-Opšta tema

Krasnodarova akademija – druga dimenzija (VIDEO)

Epilog žreba za plej-of Lige Evope izazvao je različito raspoloženje među navijačima Crvene zvezde. Krasnodar nije ime koje samo po sebi izaziva strah kod protivnika, ali je reč o klubu koji se po organizaciji i ulaganju iz godine u godinu ozbiljno približava najvećim timovima ruske Premijer lige.
Krasnodarov velelepni stadion otvoren prošle godine, nije jedina stvar kojom se ponose u ovom klubu, već je tu i klupska akademija koja poseduje najmodernije uslove za razvoj dece i mladih fudbalera.

Krasnodar ima sve uslove koje poseduju najveći klubovi u Evropi. Sve to je detaljno na zvaničnom You Tube kanalu ruskog kluba:

[video=youtube_share;pYNJu93g-jA]http://youtu.be/pYNJu93g-jA[/video]

Epilog žreba za plej-of Lige Evope izazvao je različito raspoloženje među navijačima Crvene zvezde. Krasnodar nije ime koje samo po sebi izaziva strah kod protivnika, ali je reč o klubu koji se po organizaciji i ulaganju iz godine u godinu ozbiljno približava najvećim timovima ruske Premijer lige.
Krasnodarov velelepni stadion otvoren prošle godine, nije jedina stvar kojom se ponose u ovom klubu, već je tu i klupska akademija koja poseduje najmodernije uslove za razvoj dece i mladih fudbalera.

Krasnodar ima sve uslove koje poseduju najveći klubovi u Evropi. Sve to je detaljno na zvaničnom You Tube kanalu ruskog kluba:

Lepo da si ovo postavio da svi vidimo o kakvom se klubu radi. Lep kompleks terena i pratecih objekata. Da nije prokletih sankcija i mi bi u godinama posle Barija imali ovako nesto cak i bolje. Sta nema Krasnodar, a da Zvezda ima. Nema tradiciju dugu 70 godina, nema muzej pun pehara i priznanja i na kraju nema toliku armiju navijaca kao sto ih ima Zvezda sto u zemlji sto u inostranstvu. Ne igraju fudbal uvek pare, ponekad i hemija istorije,terena i tribine umeju da budu presudni. Sad je momenat.

ŠTA KAŽU KVOTE: Kolike su Partizanove i Zvezdine šanse za Ligu Evrope ...

15021804623115.jpg

Klub osnovan pre 10 godina ima sve ovo, pa ovo je neverovatno.

Izgleda da je ulozena zalba od strane nase ekipe. Po meni skok je cist, otisak koji se vidi je trag od ravnanja prethodnog skoka.

Pozdrav drustvo. Ja se vec polako spremam za utakmice. Fotelja namestena, primaknut tabure za noge, tv 42 inca, grickalice a bezalkoholno pivo je jos u frizideru.
Zelim i Zvezdi i mom Partizanu sto bolji rezultat koji ce nasim klubovima doneti miran i bezbrizan revans.

Prva utakmica je bila bolja, dinamičnija, ali Zvezda barem ovaj put slabiji protivnik. Razumem ja i taktiku ali neprekidno izbacivanje lopte od strane golmana i odmah postavka odbrane. Što je mnogo, mnogo je, previše vremena i previše prostora za igru smo im dali. To je delom i rezultiralo primljenim golovima.
Rezultat nije loš ali nije ni dobar. Juriti gol i pobedu kod kuće u drugoj utakmici je pritisak, a pritom sačuvati mrežu, težak zadatak
Druga utakmica mnogo slabija, neatraktivnija. Verovatno je delom doprinelo i neprisustvo publike.

Bolji rezultat nego igra. Rusi nisu bauk moze se sa njima igrati, samo da onog Ristica ne sere sut. Kad god je sutno na gol, opasnost, ukljucujuci i gol koji nije priznat. Sto se tice druge utakmice, u revansu ocekujen vise od Videotona.

Nije gol dok se ne zatrese mreza! :D
Nek puknu dusmani.:osmeh: Stvarno velika sreca da pomocni sudija nije video. Ko se seca slicno je bilo 87 ili 88 godine kada smo igrali protiv tada strasnog Milana sa Gulitom, Rajkardom, Van Bastenom, Barezijem ii ostalim. U Milanu je bilo 1..1, u Beogradu 1..0 za Zvezdu uz strasan gol Savicevica i onda prekid zbog magle u 72 minutu. Sutradan se igrala nova utakmica. Bilo je 1..1 i na penale prodje Milan, ali isto je bila situacija kada je lopta presla bar pola metra gol liniju i Vasilijevic je izbacio, ali sudija opet nije video. Tad sam dva dana proveo u Beogradu zbog utakmice. Eeeeee to su bila vremena.

Ali je nažalost ipak sreća bila na njihovoj strani, jer smo na prvoj utakmici koja je zbog magle poništena imali gol prednosti i igrača više. To nije uvaženo jer je sutradan odigrana nova utakmica.
Kad si već pomenuo kolega @coci064, zašto da se malo ne podsetimo, ipak je to bila uvertira za zvezdine uspehe:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Devetog novembra 1988. Crvena zvezda je golom Dejana Savićevića vodila 1:0 i bila na pragu da iz tadašnjeg Kupa evropskih šampiona eliminiše Milan, ali je magla prekinula meč. Sutradan se igralo ponovo, Milanezi su na penale prošli dalje i naredne dve godine do Zvezdinog trijumfa u Bariju vladali kontinentom
Tog dana je po priznanju tada jednog od najboljeg fudbalera planete Holanđanina Ruda Gulita nebo spaslo veliki Milan i sprečilo Crvenu zvezdu da ga u drugom kolu eliminiše iz Kupa evropskih šampiona.

Posle 1:1 u prvoj utakmici u Italiji Crvena zvezda je predvođena kapitenom Draganom Stojkovićem na Marakani pred 100.000 gledalaca dočekala ekipu, koja je posle devet godina vratila Skudeto na San Siro i predvođena finansijskim magnatom i nekadašnjim premijerom Italije Silvijom Berluskionijem nagovestila pohod ka evropskom tronu.

http://www.youtube.com/watch?v=YF5I28BXldI

Magla je čitavog dana okovala Beograd ali je uz saglasnost timova sudija Nemac Diter Pauli odlučio da se meč odigra. U prvih 45 minuta sve je bilo u redu, ali je u nastavku gusta magla smanjila vidljivost do te mere da se pogodak Dejana Savićevića u 56. minutu jedva vidi i na TV snimku.

Sudija Pauli je prekinuo meč u 64. minutu i odlučio da se sutradan igra novi duel.

http://www.youtube.com/watch?v=g6ExCLazaBA

10. novembra 1988. na Marakani je bilo mnogo više gledalaca, jer nije bilo naplate karata i ulazak publike zavisio je od policijske procene, a Zvezda je i tog drugog dana igrala dobro i sjajnim golom Stojkovića na pas tadašnjeg vojnika, a kasnije zvezde i strelca jednog od najlepših golova u istoriji Milana Dejana Savićevića izjednačila na 1:1.
Do kraja meča golova nije bilo, a umorni fudbaleri Crvene zvezde ispustili su sa penala priliku da pobede Milan (2:4), koji je posle muka u Beogradu, predvođen Barezijem, Kostakurtom, Van Bastenom (selektor Holandije i trener Tventea) Donadoni, Anćelotijem (trener Milana, PSŽ-a, Reala...) Gulitom (menadžer Čelsija., Nukasla...), Rajkardom (trener Barselone, Galatasaraja, Holandije...) i legendarnim trenerom Sakijem ne samo osvojio nacionalnu i evropsku titulu, već do danas postao jedini tim koji je trofej namenjen najboljem timu na kontinentu uspeo i da odbrani.

Da simbolika bude veća itlaijanski tim je na evropskom tronu posle trijumfa u Bariju nasledila upravo Crvena zvezda.

http://www.youtube.com/watch?v=LjEECAkk1-E

Mnogo godina kasnije tadašnji kapiten Crvene zvezde Dragan Stojković Piksi setio se duela sa Milanom.

"Njihov san bio je gotovo završen, ali bog im je pomogao. Posle svega su priznali da su bili mnogo, mnogo srećni, a njihov potpredsednik Adrijano Galijani i danas mi govori kako je Milan postao veliki klub zahvaljujući beogradskoj magli", rekao je Stojković.
"Bili su na kolenima, ali sve se odigralo jako brzo. Na poluvremenu je vidljivost bila dobra, a onda, u roku od 10 minuta, prvo više nisam video tribine, pa gol, pa kazneni prostor, pa ni loptu! Sudija nije imao izbora".
Piksi kaže da je igračima odmah bilo jasno da ideja o odigravanju novog meča u najkraćem roku nije bila dobra.
"Trebalo nam je više vremena za odmor. Dejan Savićević tada je bio u vojsci, nije bio u punom treningu i prednost je prešla na stranu Milana. Što se tiče fizičke spreme, oni su bili čudovišta. Imali su 'dužu' klupu, a i Gulit je odlučio da igra, iako je bio tek oporavljen od povrede".

Stojković je na kraju razgovora priznao:
"Taj Milan za mene je bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji tim svih vremena. Ali, igrala je i Zvezda dobar fudbal i ko zna gde bismo se zaustavili, da smo ih tada pobedili. Možda bismo i mi stigli do finala... Sećam se da mi je posle utakmice čestitao Frank Rajkard i da sam se osetio vrlo počastvovanim", priseća se Dragan Stojković.

"Ne žalim ni za čim, sve je to deo istorije fudbala. Ali, Milan nikada neće zaboraviti dve utakmice u Beogradu. Njihovi uspesi rođeni su u toj magli", zaključila je peta "Zvezdina zvezda".

Poslednja izmena:
Da je Piksi ostao i sledeće godine u zvezdi ne bi se povredio a Zvezda bi lako osvojila Kup Šampiona, mislim da bi Piksi imao puno bolju karijeru ,a paradoks je da takav igrač nije imao nikakav trofej u evro kupovima...mislim da je zaslužio da se nadje u svetskom kremu fudbala, ovako se izvukao samo finasijski odlaskom u Japan ,ali da podsetimo kakve sve fudbalske veličine sveta su igrale u Japanskoj ligi!

Nazad
Vrh