Soja 2025

Trošio oko 55 kila po hektaru, sejana na 70 razmaka 3,1 u redu. Sorta je Rubin, prilično sitno zrno ali mi deluje zdravo. Koliko ste kilograma soje trošili po hektaru?

Ostalo mi 50 kg semenske soje pa ako nekome zafali nek se javi pp.

U proseku oko 60-65 kg trosim ja,70 medjuredno oko 3.8-4cm u redu.Vrv je otislo i malo manje,jer naravno zavisi od krupnoce,a ove godine bas sitno zrno,tj moja proslogodisnja soja,susa jbg ...Toliko sitno zrno da ona turbina na sejalici je radila kao mlin,na gredi sejalice ispod turbine je bilo prekrupe od soje kolko hoces,nikad pre toga nije bilo kad sam sejao soju ...

Pitanje,soja je posejana,ima negde cicka po malo tek da nice,jel da tucem totalom za koji dan, ili sa 2.4d ,ovde se pisalo na forumu da moze na bazi estra kao bez problema da se koristi ?.

Trošio oko 55 kila po hektaru, sejana na 70 razmaka 3,1 u redu. Sorta je Rubin, prilično sitno zrno ali mi deluje zdravo. Koliko ste kilograma soje trošili po hektaru?

Ostalo mi 50 kg semenske soje pa ako nekome zafali nek se javi pp.
Ika i diletta 342 000/ha a Korana 440 000/ha
Ike je ispalo 87 kg/ha a ove nisam vagao...al sijao sam uslužno neke sorte 550tis/ha pa je ispalo oko 50 kila/ha...jednome i 650tis/ha i 700tis/ha a po kilama ispalo 51-54kg/ha...bas je lose sjeme ove godine...sto kaze kolega turbina kao mlin, bila je losa i prosle godine al ove godine jos losija...ovome jednom uvijek sijem 550tis/ha i prosle godine bilo 62 kg/ha a sada 51 kg/ha

Ja sam prosle godine presejavao 22. Maja i bio skeptican. Da to nisam presejao, ove godine ne bi imao semenske soje klijave posto svuda podbacila u redovnim rokovima a ova u maju od suse bila slaba ali opet 3x jaca od ove ranije sejane

Posle godine dobru soju u ataru nisam mogao videti sem jedne parcele koja sejana oko 20og maja, ja sam imao par stotina metara dalje prinos oko 1t ovo je bilo glat 2t/kj.

Čudno je to sa klijavošću prošle godine.
Klijavost i energija oko 62% a prinos je bio 1600 kg/kj.
Rizikovao sam i posejao sa tom klijavošću,videćemo šta će biti.

Jel ima nekome da je slabo nikla soja? Meni to nesto izgleda slobo pa razmisljam dal da ponovo spremam i da kupim drugo seme

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Nazad
Vrh