Soja 2024

Bolje nego kod ovih iz prvih rokova setve. :osmeh:
radili smo usluzno soju na jednoj parceli mislim sorta palador.pola setva krajem marta pola krajem aprila.deo de je bila rana setva nekih 850 kila po hektru a deo iz kasne nakon 3 kruga gazda je rekao da prekidamo.kod kasne neznam jel bilo 50kila po jutru.to uporedivanje s drugima s razlicitih njiva nema smisla

iz vršidbe
IMG-20240905-094510.jpg
IMG-20240905-094555.jpg

Mrtva tema skoro pa mesec dana!
Ovih dana pre neke kise trebam skinuti jos 6 kj. pa da zavrsimo za ovu godinu!
A inace cena ode u tri pm na 55 din kod nas! Ostace na lageru bez skidanja lezarine do daljnjeg!

код нас митровић који је највећи откупљивач увео наплату лежарине 1 посто месечно

dobio sam pa da podelim, od decka koji je radio ovaj ogled usluzno smo vrsili i sejali mi.sve na istoj njivi lepa dugacka taman za ogled.6 brazdi svake sorte.sve na 550tisuca biljaka po hektru a sejano 30.03.2024
e sad skidali smo usluzno i pedra 2600 kila po hektaru favorita 3200kila hektru i na jednoj njivi je i vendy bila dobra za ovu losu godinu nekih 2100 na hektru.al u tim delovima atara gde je soja malo bolje curila tu je i zelena pokrovni usev na susednim njivama ponikao i kukuruzui bili malo bolji, 25-30m po jutru al to je mali procenat takvih njiva.verovatno je tu pala neka kisa u augustu na tim njivama neki zalutali oblak koji je promasio 90% atara.a prosek atara bar ono sto smo mi skidali usluzno sto se tice soje nekih 500kg/ha a realno je puno losiji.dosta parcela smo samo zakosili dva kruga i odustali pa izmalcirano il potanjurano.
mi cemo sledece godine comandor favorit i verovatno pedra al od njega nas je strah jedino sto se puno rasipa i mahune lako se otvaraju i pucaju

https://postimg.cc/xc4y7b7T

Nazad
Vrh