Soja 2023

Ja preko mobilnog ubacujem slike kao i preko kompa ,post image,imgbb i slicni.Koristim chrome na mobilni,nikakav tapash1t i slicno :osmeh: .

@ljusha

Pelikan iz juna,sad bio da obiđem zbog grinja.Nema ih.Visina između pupka i sisa. :haha:

78e4c82df1ccc50bde19b168106830fd.jpg
cbf2d927e2d7f72621b2dc24e7eccacf.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Da li ste primetili sortnu tolerantnost na grinje?
Prošle godine moj Apolo su napale a na susednoj njivi Wendy nisu ni pipnule. Ove godine sam posejao KWS Aniku, a pored komšija ima voćnjak. Skoro uvek je bio napad grinja od voćnjaka na NS sorte. Ove godine ništa.

Neje bitno čija je sorta (proizvođač), bitna je isključivo konkretna sorta. Isto je sa poleganjem pšenice, kukuruza i suncokreta. Verovatno ima u nekoj meri uticaj okoline i samih nas.

Ja nisam imao ni tih 400 kg/kj prošle godine (350 kg/kj prosek). Kukuruza sam imao 2,5 t/kj. Ove godine je veću štetu napravio led nego suša, ali se svakako nadam boljim prinosima nego prošle godine.
Tako je bilo i u mom okruženju,rod nikad manji,kamo sreće da je bilo kao 2012 kako neki kažu da je najgora.Te 2012 je soja u mom kraju bila oko 1000kg po jutru a cena 70 din za kilogram pa računajte...inflacija,cena goriva itd.

Nazad
Vrh