emigrant
Član
Teško se čupa,uvek se prelomi i ostane deo korena.Imam ga i ja na jednoj parceli,ne nešto mnogo ali ga se nisam rešio.Pojavljuje se svake godine i preživi hemiju.Najbolje počupati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Teško se čupa,uvek se prelomi i ostane deo korena.Imam ga i ja na jednoj parceli,ne nešto mnogo ali ga se nisam rešio.Pojavljuje se svake godine i preživi hemiju.Najbolje počupati.
Samo da znas da je i to prskanje na crno uticalo na sklop sigurno i na velicinu soje.I vidi se gde nije oprskana da je veca sojaJa sad bio u obilasku,jad i beda...Kisa nas ojadi,pada svaki dan i gde god malo lezi biljke istrulile.Sklop katastrofa a ona mala jadna i bedna,setva je 28 april....
Jedino sto trave nema nista,na drugoj slici (i pocetku prve) se vidi gde sam omasio prskanje na crno kada sam zaobilazio banderu.
![]()
![]()
Ima to uticaja naravno,kao i uvek. Ali zadnjih par godina radim sa max + mont i bilo je uvek ok. Ovo sad hladno vreme (oblacno) i kisa usporavaju rast.Samo da znas da je i to prskanje na crno uticalo na sklop sigurno i na velicinu soje.I vidi se gde nije oprskana da je veca soja
Dođi, daću ti motike da probaš ili da odemo na njivu da vidiš. Rade posao za koji su namenjene.Jel parao neko soju sejanu na 70cm samo sa onim velikim prednjim motikama (za parače kao što je Tupanjac) od 50cm? Kako se to pokazalo?
Pale su dve lepe kiše juče i danas, i sad ću verovatno morati da preokrenem plan, pa da prvo prskam sirak u soji, a da onda param nakon dve nedelje kad hemija odradi svoje. Za to vreme će i soja porasti pa onda nosači zadnjih motika na paraču mlate i čupaju soju. I onda kontam da bi te široke prednje motike bile optimalno rešenje, ali nisam video nikad kako odrade posao. Nešto se kroz maglu sećam da mi je neko pričao da nije bio zadovoljan i da je vratio na parač klasične tri motike, pa reko' da čujem i vaše mišljenje...