Soja 2023

Bas zbog tog razloga cu morati poceti sejati psenicu a to je rizomski sirak ,samo da malo ocistim parcele,prosle godine sam jednu parcelu prskao 3 puta od sirka kletox,flupisor,fokus ultra i opet ga ima ove godine.

Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje u vezi postrne setve soje, naime pšenica je tretirana sekatorom i metmarkom prošlo je više od mesec dana. Da li smem zasejati soju posle skidanja pšenice?

ja sijem 15ak godina poslije psenice postrno soju i nije bilo problema ali kod mene izmedu tretiranja sekatorom i sjetve postrne soje prode cca 3mj i idem s pola doze od max preporucene

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ја сам имао таквог сирка, ако не и већег као код Сремскапоља на новој аренди, пре недељу дана сам терао напамет део њиве јер се редови нису видели. Клетодим 240г/л и инекс на данашњи дан:
d9d62557bb50ce0502173d286aa3cdf1.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hahaha ja sam juce bas na toj njivi sto sam slikao vozio tako sto sam ustao sa sedista i izbacio glavu napolje i nisanio red jedva sam se iskobeljao :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Sirak koliko god se cinio kao lak korov pravi ubedljivo najvise stete za gajeni usev. U sirku nema soje. Ako bih morao da biram sirak, ili ambrozija pre bih izabrao ambroziju na njivi.
Nikako, ambrozija je najveće zlo jer je se ne može kurtalisati nikad ako jednom baci seme (a baciće sigurno jer se uvek neka provuče).

Popodne sam išao da vidim da li je pala kiša u Razleve (jeste i to lepo :sreca: ) pa sam sa asfalta škljocnuo moju soju. Sorta Rubin. Za sad sam jako zadovoljan, i sojom i prskanjem...

IMG-20230610-172021.jpg

Čime prskati divlji duvan? Ne mora konkretno za soju, u kojem usevu se najbolje suzbija i čime?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Samo direktno na njega prskalicom, mozda Tomiganom, Bonacom...
Ima velik rizom i poenta je da hemiji treba dosta da ga unisti.
Hemija za soju mu gotovo nista me moze.
Jos uvek ga nema mnogo i sad je prilika da se unisti.

Nazad
Vrh