Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam tri puta presevao i na kraju 10 dana čuvao njivu. Poginuo sam tih 10 dana. Zato sam sada nabavio vazdušaru sa optikom koja ubija na 200m. Neće oni mene više vozati sa kraja na kraj njive. Svi ,,zaštitnici" su se u rupe posakrivali. Ne zanima ih moja šteta. I oni su CINIČNI. CINIZAM nam dolazi sa zapada.Nikad nisam seme zaprasivao, izgleda je i to potrebno, sutra presevanje 65 ari, nešto je pregrizlo klice i malo i golubovi.
Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
MaloJel ce izgubiti seme soje klijavost ako ostane za sledecu godinu ? U pitanju je semenski Selsemov Vihor. Islo mi malo manje semena od planiranog jer je sitniji a i u poslednjem trenutku 70a posejao suncokret umesto soje jer i komsija hoce suncokret zbog sirka. Sad imam oko 120kg viska jos sam se zeznuo pa otvorio dzakove i istretirao sve rizolom, inace bih mozda mogao da vratim.
Nije slučajno krupan kad je iz Mačve.Sejao sam i komšiji semenski Pelikan,na isti razmak.Potrošnja je bila oko 52-53 kg/kj. ali je seme bilo sitnije od mog.
I to još iz onog nebranjenog dela uz samu reku Savu. Uvek rose i vlage, jedino da Ljushi ne pocrveni štapić u oktobru.Nije slučajno krupan kad je iz Mačve.![]()