Soja 2023

Nikad nisam seme zaprasivao, izgleda je i to potrebno, sutra presevanje 65 ari, nešto je pregrizlo klice i malo i golubovi.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Nikad nisam seme zaprasivao, izgleda je i to potrebno, sutra presevanje 65 ari, nešto je pregrizlo klice i malo i golubovi.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
Ja sam tri puta presevao i na kraju 10 dana čuvao njivu. Poginuo sam tih 10 dana. Zato sam sada nabavio vazdušaru sa optikom koja ubija na 200m. Neće oni mene više vozati sa kraja na kraj njive. Svi ,,zaštitnici" su se u rupe posakrivali. Ne zanima ih moja šteta. I oni su CINIČNI. CINIZAM nam dolazi sa zapada.

Meni su smradovi golubovi urnisali jednu njivu tj 2 al tu jednu moracu polovinu da presejem ,na polovini nema skoro apsolutno nista dok je druga polovina ok,a dok su drugu njivu proredili jedan deo i to necu dirati gadno sad izgleda al ce se posle razgranati soja..

Jel ce izgubiti seme soje klijavost ako ostane za sledecu godinu ? U pitanju je semenski Selsemov Vihor. Islo mi malo manje semena od planiranog jer je sitniji a i u poslednjem trenutku 70a posejao suncokret umesto soje jer i komsija hoce suncokret zbog sirka. Sad imam oko 120kg viska jos sam se zeznuo pa otvorio dzakove i istretirao sve rizolom, inace bih mozda mogao da vratim.

Jel ce izgubiti seme soje klijavost ako ostane za sledecu godinu ? U pitanju je semenski Selsemov Vihor. Islo mi malo manje semena od planiranog jer je sitniji a i u poslednjem trenutku 70a posejao suncokret umesto soje jer i komsija hoce suncokret zbog sirka. Sad imam oko 120kg viska jos sam se zeznuo pa otvorio dzakove i istretirao sve rizolom, inace bih mozda mogao da vratim.
Malo

3,3 cm. x 70 cm.
Semena je išlo 58 kg/kj. jer je izuzetno krupno zrno.
Na taj razmak obično ide 48-50 kg/kj. kad je seme "normalne" krupnoće.

Primetio sam kod sebe i kod drugih da u kilogramima nikada do sada nisam trošio toliko puno kilograna po jedinici površine

Moje seme nikad sitnije, po dva puta sam ga pustao kroz selektor.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Prskam soju sa 1lsavazona i 0.2l rampe po kj jel smem dodati fuzlejd po doze il kletoxs. Niklo bas dosta uskolisnate trave

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Tako su i mene učili, mada neki kažu da su probali i zajedno, a kako su prošli, pitanje je.

Nazad
Vrh