Soja 2023

Колега јел то Надаљски атар
Druga duz od carde tj od jegricke ka selu. Pripada Curusko ataru, kad ides iz Temerina ispravis krivinu kod carde i odmah desno prva druga lenija. Ovo je Sava bila, seme iz vase zadruge. Pored njiva i dve duzi ka Nadaljskoj raskrsnici je nasa soja ali smo ostavili ima malo listova,mahuna i zelena je. Cenim 200kg da ce biti.
Odlucicemo na jesen ali najverovatnije cemo je vrci pa koliko bude.
Javi utiske na jesem tvoje soje ako si radio zastitu fungicidima i prehranu amino kiselinama.

Хоћу имам и кукурузе који су баш истучени а имам и мало бољу ситуацију као и сунцокрет. Улавном ове године ме лед тукао свуда ,па ћу написати како на крају буде исто напиши и ти шта је код тебе било.

Može li ovo hladno vreme ukoliko potraje dan dva da sredi grinje u soji?

Moze i oce vjerovatno . Ove godine sam tek negdje procitao o cemu se radi . Problem sto se ne sjecam tacno ,al naci cu. Radi se o tome da se poslije kise i zahladjenja aktiviraju neki glavni predatori ubice grinja . Pogadjate sad ?
Gljivice neke.

Kad smo vec kod grinja…

Na ovoj njivi pre dve godine grinje su pojele nekih 70-80 metara celu sirinu njive. Ove godine se samo na toj njivi pojavljuju na istom mestu. Da li prskati ili sacekati da vidimo nakon ove kise i zahladjenja? Soja je jako velika i napravila vi se steta kad bi prosao prskalicom.

cb3de94f41e7e365f003132371ea7943.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kad smo vec kod grinja…

Na ovoj njivi pre dve godine grinje su pojele nekih 70-80 metara celu sirinu njive. Ove godine se samo na toj njivi pojavljuju na istom mestu. Da li prskati ili sacekati da vidimo nakon ove kise i zahladjenja? Soja je jako velika i napravila vi se steta kad bi prosao prskalicom.

cb3de94f41e7e365f003132371ea7943.jpg

Moj savet,ne čekaj ni časa!Ovo moze da se prska i sa puta ako ti je samo ovaj deo zahvatilo.Velika prskalica,i udri dok se nije otrglo kontroli.

Ja ne vidim da je ta soja nesto visoka,to bih prskao bez razmisljanja.Ali sta je sa ovim da se pise da kisa i ovo hladnije vreme uticu na suzbijanje grinja ?.

Ja imam sve Wendy i krajem prosle nedelje sam odradio sve parcele okolo protiv grinja. Jedino sam jednu vecu parcelu morao da radim kompletno jer ih je bas bilo. Juce sam obisao parcele koje su pored asfalta i vidim nisu se dalje sirile a nisu se pogorsale ni biljke na kojima ih je bilo.

U subotu sam radio po Sajlovu i vidim jednu parcelu soje koja je ozbiljno zahvacena grinjama i gde se moralo prskati nedelju dana ranije.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

@Arkadije
Nije visoka u ovom delu pored puta. Tih par redova. Mozda bih jedan prohod mogao proci bez problema to je 18redova. A u nastavku njive je skroz zatvorila redove.

Nazad
Vrh