Soja 2023

Kod nas sovice a i stenice dosta po sojama. Čime tretirati, nurelle ? Radio neko ampligom?

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Kod nas sovice a i stenice dosta po sojama. Čime tretirati, nurelle ? Radio neko ampligom?

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
Rešava ampligo bez grča,plures takodje(povoljnija varijanta decisa)...većina piretroida završava posao zadovoljavajuće.Nurel nema digestivno delovanje,samo kontaktno i inhalaciono pa nisam siguran da bi bio delotvoran kao gore pomenuti preparati.

Zasto iz starta onda ne sejete sa 150000 - 200000 zrna po ha ako vec na takvom sklopu imate prinose i vise od ponosa!
Ko je budala da baca seme u setvi!
Posejes iz starta sa 20 kg pa si gospodin covek.
Valjda imate i vi u setvi neku parcelu koja je idealna za setvu i po pitanju pripreme i po pitanju vlage pa tu mozete startovati sa sakom semena kad vec tvrdite da toliko semena sasvim dovoljno za rod preko 3 t
Sto se ne vratite u temi soje za vreme setve pa ce vam biti jasnije sta ste napisali i sa koliko kg ste posejali ha nego terate neke teorije koje u praksi su smesne!

Mindjusar i njegov kum Kristijan su bili protivnici kasnije setve a Djurdjevdan je 6 Maja. Kad su bili u Vrscu na jednom druzenju uveliko smo imali debatu o tome koja je setva bolja ranija ili kasnija!
Oni su bili pristalice ranije dok ja Cici i jos nekolicina smo bili za kasniju setvu!
Nisu ni hteli da cuju o Majskoj setvi!
Mozda su zadnjih godina nesto promenili, a da seju soju sa 170000 zrna po kj manje od preporucenog to vec ne zelim da verujem kad su oni u pitanju!

Видим да ове раније посејане соје су боље поднеле лед него касније иста ситуација је и са кукурузима

Kako ? Za kukuruz se nikako nebi slozio. Imam martovsku sjetvu koja ce biti mozda totalno steta jer je klip bio naliven i sad budja . Kasna sjetva ,iz pocetka juna se oporavila , samose vidi da su listovi pocjepani nista drugo

ja sejem obicno na 3.3 razmak, to izadje oko 254000 po kj ili 441000 po hektaru. Wendy je u pitanju, jedino sto za ovu godinu sam morao da kupim seme jer je moje bilo jako lose mnogo plesnive i velika vlaga 24 %.

Mislis da oni ne seju isto?! Samo sto su se malo vise zaneli pa sad vise ne zele da se vrate u normali, zato vise nema ni svrhe pricati po tom pitanju.
Stigli su cak do 85000 zrna po kj i to im je normalno i u redu, a da im posejes za djabe neku parcelu sa toliko zrna vesali bi te na njivi! Kad po ovom pitanju ima takve tvrdoglavosti onda nista ne cudi sto smo kao narod i drzava zadnji medju zadnjima.

Dobro Boderlica zar ne shvatas ironiju u ovom postu.
Pitaj Mindjusara da li me poznaje pa ce ti biti jasno sve 😇

Nazad
Vrh