Soja 2023

Ti si skroz promasio svaku putanju i pravac! Iz jedne price sad skaces u nesto sasvim drugo!
Mani se ti Palike i ne uplici njega u tvoje teorije! On je u to vreme bio iznad 90% vas a i nas u svakom pogledu i zbog nekolicine koji su ga davili sopstvenim neznanjima prilikom zelje za edukaciju tvrdoglavih je i odlucio da napusti forum jer nije vredelo vise rasprave i nepravde!
Nakon kratkog vremena je napustio forum i Kristijan kao sto su vecina zasluznih za kvalitetan forum cinila!

Sto se tice gustine setve soje tu su misljenja podeljena, kao i oko rmedjurednog razmaka. Zato je najbolje da uopste nevodimo nepotrebne polemike i rasprave na ovu temu.
Ima na desetine primera kakva setva se iz godine u godinu pokazuje boljom, kao i nacin obrade, al neki ljudi naprosto nece da vide nista na "povrsini zemlje" 😇

Mislim da je sasvim dosta sada jer stvarno ne vredi siriti diskusiju koja ploako ne lici vise ni na sta.
Pun mi je … menjanja teza. Samo nije mi jasno u sta si se pronasao izvredjenim!

I bez kombaja na gazdunstvu danas vrli soju usluzno. :) Hoce vlsnik da ostavi pa kad krene trava total.
Ja sam bio da se ne dira, samo kasnije total i plug. Ostale samo "badrljice" posle leda zaoralo bi se bez tanjiranja.

Dve njive dalje jedno 6 7 jutara kukuruz iztanjiran sav

Jel uspjeva u malo vlaznijim uvjetima imati dobar ponik kukurjza suncokreta i soje u no tillu? Vamo je probalo to nekoliko ljudi medjutim najveci im je problem bio dobiti dobar sklop jer ne uspije svako sjeme sijacica zatrpati sa zemljom pa onda sjeme od gore bez zemlje i ne nikne. Probali su svasta, i imaju moderne sijacice, medjutim nikad nije bilo 90% sklopa da imaju od zeljenog..... Uvijek se to do 75 80% max vrtilo i to u dobrim uvjetima sjetve

I bez kombaja na gazdunstvu danas vrli soju usluzno. :) Hoce vlsnik da ostavi pa kad krene trava total.
Ja sam bio da se ne dira, samo kasnije total i plug. Ostale samo "badrljice" posle leda zaoralo bi se bez tanjiranja.

Dve njive dalje jedno 6 7 jutara kukuruz iztanjiran sav
Колега јел то Надаљски атар

Nazad
Vrh