Pa udjes na njihov sajt - syngenta.rs - i udjes na "strucni tim" i trazis za tvoj region ko zaduzen i zoves ima br,email.Koga ?.
Ako hoces mogu da ti pustim broj ja za deo Zr Ili Vš
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa udjes na njihov sajt - syngenta.rs - i udjes na "strucni tim" i trazis za tvoj region ko zaduzen i zoves ima br,email.Koga ?.
Zadnjih godina obavezno pšenicu posle soje.Lako se spremi i ima vremena do setve.Mislio sam na na setvu psenice.
Tako da ne razbijem glavu cime sam prskao prethodnu kulturu, mada jako retko radim psenicu posle soje.
Imao zob prije 2g.....oko 8t.....otkupio otkupljivac iz požege, po cjeni od 85lipa a ovako se prodavala za 1,5kn (0,2eura) za kilogram......više nikad kod mene ....plus koliko je vlage izvukla iz zemlje, kao ni jedna druga kultura.....ma to svake godine posijemo cca 0,5-1 jutro...ne bacam gnojivo nit špricam, koliko bude da bude
pa ubacim zob u smjesu za zelenu gnojidbu, a dio ode za stocnu hranu za svinje za vlastite potrebe...
Na malo ju je teško prodati, a na veliko jos teze...mislim da u Hr samo jedan otkupljivač otkupljuje (na veliko)
Meni se pokazala najjeftinije u borbi protiv sirka i korova, kad mi izbije sirak/korov npr 10-15m kraj loših susjeda, stavim tu zob do susjeda (do susjeda bacim rasipačem 8-10m na strnjak cistu zob kao zelena gnojidba a ostatak njive ubacim i pomiješam zob sa smjesama zelene gnojidbe) pa solidno ocisti njivu za sljedecu kulturu tj soju u mom slučaju (pšenica - zelena g - soja)
kad posijem za zelenu gnojidbu cistu zob da ugusim korov gdje ga pocinje biti vise, na jesen kad orem zimsku brazdu (25.10-05.11 vecinom) tu di je cista zob kao zelena gnojidba prakticki uvijek bude vlaznije a ovdje gdje je zelena gnojidba zob+neki mix kao da je suvlje i puno vise se rasipa zemljaImao zob prije 2g.....oko 8t.....otkupio otkupljivac iz požege, po cjeni od 85lipa a ovako se prodavala za 1,5kn (0,2eura) za kilogram......više nikad kod mene ....plus koliko je vlage izvukla iz zemlje, kao ni jedna druga kultura.....
Kod nas mnogo ovoga ima, niko ne zna sta je… neki su izvecali navodno nedostatak kalijuma… neki nedostatak jeste ali koji?