Soja 2023

Da li je neko koristio Wuxal Boron plus u soji koja je u cvetu?
Nisam uspeo pronaći čisti Bor pa se bojim da li će ostali elementi imati negativan uticaj na cvet?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Fino gura za sad
a69bfe498e412c3523f5093a6c827e54.jpg
2eee543bf4eb9095b1d7b221c430099b.jpg

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Nije isto zalivati soju iz bunara ili iz kanala,danju ili nocu.Primer od prosle godine kod ozbiljnog proizvođaca.Soja koja
je zalivana iz bunara dala 1300kg po kj,a soja koja je zalivana iz kanala 2000kg po kj.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Ti ''ogledi'' komsija/ja, su beskorisni.Zna se kako se rade ogledi ako hoces nesto da proveris,sve ostalo su lazne informacije i gubljenje vremena.Koliko znam kisa kad pada voda je uvek hladna.Letnji pljuskovi,u podne na 40c ?....

Ja sam zalivao soju 15ak godina na razne nacine i pokusavao nesto zakljuciti i nisam nista . Nekad koristi nekad ne pa zna i manje da bude. Kako ,zasto ja nisam sazno

Mislim da je veoma bitan momenat kad početi zalivati, ako suša uveliko traje i usev već pati onda je kasno, treba početi odmah čim u najavi nema kiše u dužem periodu da bi se vodni režim održavao u zemljištu, ako je zemlja već suva u gornjem delu i ti je zaliješ sa 20-30mm to mu na ove vrućine ništa ne znači pošto je isparljivost velika i može doći do kontra efekta a kad postoji neka zaliha vlage u zemlji onda je samo održavaš i tu biljka ima bolju iskorišćenost.

Nazad
Vrh