Soja 2023

Mislim da si malo pobrkao kod tih istrazivanja i da je suprotno od tvoje teze.
Po tvojoj teoriji manji razmak medjuredno a veci razmak u redu unistava zemlju?!
Van svake pameti, a i ne cudim se ako je teorija stara 200 godina, vise me cudi sto verujes u tako nesto ili jednostavno u zadnje vreme si krenuo da se suprostavljas u tezama po temama!
Ali bas tako ako te to cini sretnim i mislis da je bolje samo izvoli!

Sta bi sa tom Vibalom i ogledima? Ima li rezultata?

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Ja nisam radio te oglede ,ovo je isprskano jer nisam odvojio malo dalje redove izmedju 2 useva....

Rwa Conny, posejano 22.06. posle skidanja ječma. Lepo je izbila svuda, a taman i kisa trenutno pada, znacice joj. Oranje i 2x spremac.
IMG-20230701-092305487.jpg
IMG-20230701-092309020.jpg

Postrna soja Poljinos IKA (0-1 srednje rana)
Sjetva 22.06 poslije ječma
2x gruber
Sjetva s kombinacijom rotodrljača + olt psk 4reda na 70cm
55kg/ha (vlastito sjeme)
0 kg gnojiva :)

Šokantno ‘velika’ s obzirom na manjak sunca i ove oblačne i hladnije dane

4a2ced605c886f56ea39f3f23b0cedcb.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sta kaze soja ovih dana? Na lepsim njivama zatvorila redove na 70,lepo cveta,boja zdrava. Ima lepe rose sto joj izgleda godi. Savu sto sam presejao na kukuruz nikako da izvucem ....

Sta kaze soja ovih dana? Na lepsim njivama zatvorila redove na 70,lepo cveta,boja zdrava. Ima lepe rose sto joj izgleda godi. Savu sto sam presejao na kukuruz nikako da izvucem ....

Prvi put od kad sejem soju ostaće mi neoparana. Kad je bilo vreme da se para onda ja nisam mogao zbog nekih okolnosti, kad sam mogao onda je pala kiša ili neki treći razlog, a na kraju sam preokrenuo plan pa prvo prskao sirak u soji i onda čekao da herbicid odradi posao. Sad je već prerasla, u principu još uvek je moguće da se para laganije samo prednjom motikom ali sam rešio da ne ulazim u nju i ne čupam je paračem (greda parača mi je ispod kolena a soja je već do polovine natkolenice).

Za sada lepo izgleda, nema ni korova mnogo (uspelo je solidno i š.l. i u.l. prskanje), jedino mi je žao što nisam paračem napravio sloj rastresite zemlje na površini zbog manjeg gubljenja vlage.

Nazad
Vrh